Nu esti mai rebela, esti o adolescenta normala. Din pacate, majoritatea parintilor nu-si inteleg copiii, prapastia asta dintre generatii e greu de trecut.
Probabil ei se refera la faptul ca iti faci o imagine nefavorabila. Ei inteleg altfel capitolul cuceriri. Nu stiu ca in zilele astea conteaza multe aspecte si nu mai e ca pe timpuri. Ei nu inteleg ca acele haine te ajuta pe tine. Incearca sa le explici ca asta e felul tau de a fi si te ajuta sa prinzi incredere in tine. Spune-le ca daca ai fi altfel nu ai fi tu. Trebuie sa te accepte.
Toti adolescenti au probleme cu parinti pe subectul asta.Acuma la moda asta este dar inainte cand erau ele de varsta noastra purta pantalonu pana in gat si nu exista macheajuri si de asta parinti sunt asa pentru. ca ei cand erau la fel ca noi asa se imbracau dar acum nu mai este la moda asa ceva.inteleg.Dar hai sa ii intelegem si pe ei incerkati sa vb cu ei sa vedeti de ce nu ii place asa ceva.Si in primul rand daca porti pantaloni cu talie joasa poti raci si mai ales la fete poti avea probleme cu chisturile, iar cu macheajul am inteles ca iti strica ochii si altele deci parinti te ajuta sa nu racesti si mai ales pe timpul lor nu se purta asa ceva.Si eu am problele nu pre is ei de acord sa imi las parul desprins dar tot cum vreau eu fac chiar daca ma mai cearta am intrebat de ce nu is de acord cu asta dar...cred ca va imaginati...
Pai asa sunt si ai mei, nici eu nu ii inteleg. Daca ma dau cu fond de ten zice ca dc ma dau, nici cu creion negru sau cu rimel nu ma lasa.De fiecare data imi zice sa fac cum face o colega de-a mea. Odata le-am aratat ca daca ma imbrac sau ma machez astfel asta nu inseamna ca nu mai invat bine la scoala sau umblu cu tot felul de baieti. Au inteles pe jumatate. Dar dupa aia iar mi-a facut mama capul calendar.Incearca si tu sa faci ca mine poate te inteleg mai bine... Te pup :* si numai bine >
Eu sunt baiat dar am aproximativ aceleasi probleme cu parintii, mi-l da exemplu pe un vecin care nu are prieteni si sta inchis in casa. Ei considera ca stau prea mult pe afara mai ales la ore tarzii si ca nu invat... Ca sa evit cearta eu ii ignor cand vor sa-mi tina morala despre asta deoarece de multe ori nu am chef sa ma cert cu ei, pentru ce? Ca sa se ajunga la un punct unde unul cedeaza si urmatoarea zi tot asa? Sincer. eu nu am de gand sa ma schimb, si pana la urma vor vedea ca n-au ce sa-mi faca si vor renunta. Asa a fost si cu pedepsitul, imi amintesc ca prin a7-a ma pedepseau dar acum nici nu mai aduc vorba de asta, au vazut ca nu rezolva nimic.
Eu zic sa incerci sa faci la fel, sa fii putin mai indiferenta si sa faci ce iti doresti, dar fara sa intreci masura. Sper ca am fost de folos Bafta!
@Abh - ai mare dreptate, au trecut multi ani de cand parintii nostri au fost adolescenti si s-au schimbat multe intre timp, iar ei nu vor sa inteleaga asta.
Aceiaji problema cu u o am si eu.is o fire mai rebela care imi place sa ies in evidenta prin imbrakminte. j eu port fuste sqrte, pantaloni cu talie joasa, ma makiez, port toqri dar nu are ce sa-mi fac deoarece nu prea leiau in seama vb lor si fc tot ce vr eu.am avut si eu o fosta colega care nu jtia sa se imbrace si care statea numai in ksa inchisa si invata si mereu imi sp ca dc nu is si eu ca ea.totuji fiecare are stilul lui de a se purta.
Asa, asa, aratatile-voi lor. da mai datii incolo de parinti. faceti ca voi.ca trebuie sa se plictiseasca odata de atata dadaceala. da sa nu va puna domnul dracu sa va duceti la ei cu capul plecat, cand vo durea rinichii si va va ustura ...jos cand va pisati fiindca pantalonii erau prea scurti si umblati cu salele goale.nici ca nu puteti tine o sarcina si va doriti copii. dar nici cand veti avea copii si nevoie de ajutor, fiindca ma duc cu a mea fetita in parc si vad multi bunici si bunice cu nepoteii si nepotelele, acolo? unde sunt cei de-alde voi nepricopsitilor? care erau la fel de neascultatori? la sevici, in italia la munca, in spania la cules capsuni.parasiti de iubiti sau de iubite ca au umblat cam goluti si au ramas cam repede.heeeii? iubitiva si ascultati-va parintii.ca au fost ca voi. voi ca ei nu.
Crede-ma ca stiu.aceleasi probleme le am si eu cu parintii mei, imi da exemplu o colega si in acelasi timp o prietena buna., pentru ca ea sta tot timpu in casa nu iese cu prietenii se imbraca cu uniforma etc...nu se machiaza.pe scurt zis e o fata cuminte.nu ii asculta daca vrei sa fii in continuare asa, nu are rost sa te certi cu ei asa...lasa-i sa vorbeasca. eu nu m-am schimbat si e bine asa.
Bonjour FLORY...,
Si eu sunt considerat un rebel nu numai de catre cei din jur dar chiar in societate pentru. ca "nu ma adaptez la imbecilitate si prostie".
Eu continui sa fiu eu insumi si iti sugerez sa faci la fel.Sigur,nu-i supara prea mult, pe cei dragi tie...Pe curand, LOUIS
Vanessa0911 întreabă: