Karma vine din alte cponceptii si religii orientale. Noi, ca romani, nu credem in asta in mod expres, ci avem alte explicatii.
Noi zicem asa:
"Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea"
sau
"Cine seamana vant, culege furtuna"
ceea ce inseamna ca exista o conexiune intre faptele noastre si consecinte. E doar normal sa se intoarca inapoi efecte ale actiunilor noastre. Ca doar ceilalti nu or fi din mamaliga. Au si ei reactii, raspund la actiunile noastre. In plus, cei din jur pot avea pareri si reactii colateral.
Mai devreme sau mai tarziu, ne vom lovi de niste urmari ale faptelor noastre. Bune sau rele, oricare ar fi.
Noi nu avem de unde cunoaste daca exista karma. Stiinta nu poate stabili daca exista sau nu karma, iar liderii religiosi se contrazic intre ei pe tema asta.
Dupa umila mea parere, cred ca Universului nu-i pasa deloc de moralitatea sau imoralitatea faptelor omenesti.
Karma, din câte știu eu, e înțeleasă prost și are de fapt legătură cu reîncarnarea, dar personal nu cred, am cunoscut oameni infecți care au făcut lucruri foarte grave pentru care nu au fost niciodată pedepsiți și oameni care s-au consumat până au murit pentru fapte inocente. Viața e nedreaptă și nu cred că suntem atât de importanți încât să-i pese Universului de noi, suntem doar niște cifre, ne naștem, facem rahaturi și murim nothing new, nothing special.
Cauti un manual dupa cum se traieste, asumati consecintele faptelor tale si suportale din plin
Karma este un concept din filosofia indiană și buddhism care se referă la legile universale care guvernează cauza și efectul. Potrivit acestui concept, fiecare acțiune pe care o facem are un efect asupra universului și ne determină soarta în viitor. Astfel, se spune că dacă faci rău altor persoane, vei suferi consecințele într-un mod sau altul în viitor. Dacă faci bine, vei beneficia de recompense pozitive în viitor.
Cu toate acestea, este important de menționat că conceptul de karma nu este neapărat legat de ideea de pedeapsă sau răzbunare. Mai degrabă, se consideră că acțiunile noastre au un impact asupra universului și că acest impact poate avea consecințe pozitive sau negative în viitor. De exemplu, dacă faci ceva bun pentru alții, poate că aceasta va avea un efect pozitiv asupra ta în viitor, dar nu neapărat ca o formă de răsplată pentru faptele tale bune, ci mai degrabă ca o consecință a faptului că universul funcționează într-un anumit fel.
Deci, în esență, conceptul de karma sugerează că există o legătură între acțiunile noastre și consecințele lor, dar nu neapărat într-un mod care implică pedeapsă sau răzbunare. Este mai degrabă o formă de lege naturală care guvernează universul și care ne ajută să înțelegem cum anumite evenimente se produc și cum acestea ne pot afecta viitorul.
Dragul meu, sincer nu exista karma o faci si daca ai facut rau normal ca se intoarce deoarece pe tine te afecteaza!
Kaonashii întreabă:
nu conteaza_8511 întreabă: