mumoasa
| mumoasa a întrebat:

Exista un proverb " nevoia te invata". ati trecut prin vreo experienta legata de acest proverb?

Răspuns Câştigător
| diavolitzza a răspuns:

Dap mai tot timpul... daca te referi la partea financiara ...asta e cv normal la o familie modesta... dar ma refer la multe altele...de exemplu... tatal intr-o alta tara...restul acasa... dintr`o data plecarea mamei... tata accident...ramasa acasa cu un frate de 10 ani...si multe...altele sunt putinele exemple care au durut mai tare dar..."nevoia te invata" nu?big grin

16 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Da, exemplul meu tine de latura financiara. Am avut o perioada in care am stat foarte prost cu banii si am descoperit ca, totusi, cand nu am bani, devin foarte inventiva in a gati diverse bunatati cu minim de investitie.

mira
| mira a răspuns:

Proverbul contine un adevar pe care il verific aproape zilnic. Mira

eileen
| eileen a răspuns:

Am invatat sa imi repar un dulaplaughing am mai invatat sa ma descurc cu partea financiarawinking si de nevoie, am invatat sa gatesc!

April
| April a răspuns:

Pe mine nevoia m-a invatat mule lucruri care tin mai ales de tehnica:sa pun o lit cand sare busonul din tabloul electric, sa inlocuiesc o rezistenta la televizor, sa stiu ce corzi trebuie taiate la vit-de-vie pentru a da rod bogat, sa curat, primavara, pomii de ramurile nefolositoare.s.a.De nevoie sunt un gospodar chiar priceput...

| nicky a răspuns:

Da, dupa ce m-am casatorit ne-am mutat la 400 km de parinti si nu stiam sa gatesc aproape nimic dar nevoia m-a invatat si in scurt timp ii gateam sotului meu aproape orice plus ca mai faceam si prajituri.

Bula
| Bula a răspuns:

Evident! Asa am reusit in viata tot ce am si ce am realizat!
Fara mosteniri...

| mioara a răspuns:

Te lovesti de multe probleme in viata si tb sa te descurci singur

| RamonaMn a răspuns:

Da...atunci cand mama era in spital si a trebuit sa invat sa fac si eu ceva prin casa.

| selef a răspuns:

Cand te trece nevoia, inveti repede sa ca mersul la wc te ajuta.

| N538961518 a răspuns:

Iti dai seama.

| anida a răspuns:

Da, pana acum un an nu stiam sa fac nimic nici sa fac mancare, sa dau cu matura, sa spal absolut nimic nu stiam sa fac pentru ca toate le facea mama sau bunica, am avut cateva tentative dar degeaba, cand eram singura acasa decat sa ma pun sa fac ceva de mancare mai bine faceam comanda... dar acum un an am plecat in italia unde stateam cu sora mea si iubitii nostri, sora mea nici ea nu stia nimic, dar cum se zice nevoia te invata...incetul cu incetul am inceput sa facem de toate, stiti cum e noi hai ca mancam ce gaseam dar la baieti le trebuia cand veneau de la munca o mancare calda si uite asa am inceput sa facem mancare, sa spalam, sa facem curatenie si cam tot ce trebuie facut intr-o casa.Multa lume poate va spune ca nu poate fi posibil sa nu sti chiar nimic dar credeti-ma ca chiar nu stiam nimic dar acum stim sa facem de toatehappy...cand pleci de acasa si nu are cine sa iti faca de voie de nevoie te pui tu si faci...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da in momentul in cre la servici la mine am avut un sef foarte de treaba si foarte Ok se comporta cu angajati ne ajuta in toate lucrurile dar a venit momentul sa plece de la aceasta firma nemultumit de salariu... si in locul acestui om deosebit a venit o alta persoana care nu era in tema cu atributiile de acolo eu am ramas ca sa -l ajut pe acel sef deci de nevoie a trebuit sa facem lucruri pe care acel om le-a facut cu drag pentru aceea companie dar ne-a prins bine cu putina chinuiala, ambitie si tenacitate am reusit sa facel lucruri bune. si am ajuns la rezultate deosebite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toamna se numara bobocii.
Omul oprit iarna aduce multi snopi vara.

| sidy a răspuns:

Bineinteles!
Eram la Cluj, dupa ce terminasem studiile, eram intre 4 pereti siimi era foame!
Habar nu aveam sa gatesc...
Acum dupa treizeci si ceva de ani va pot ajuta cu aproape orice reteta doriti!
Succes!

| danukck a răspuns:

Dastraight face! am fost la tara la mama si bunik mea este bolnava si nu are cum sa ma ajute... eu trebuia sa`mi spal hainele trebuia sa-i fac mancare fara sarestraight face.plus mie mancare.:-

| benny06 a răspuns:

Da, folosind metode ergonomice si creativitate la servici.

Întrebări similare