Iti pierzi sotia, iti pierzi si fata... Ce e cu tine? Cred ca pe undeva ai gresit; si eu am pretentii de la copilul meu si il pun la punct dar nu ii cer sa faca ceva din ceea ce eu nu as face fata de el. Ex.-eu imi cer scuze de la copilul meu cand gresesc(fata de el), ii dau dreptate atunci cand are etc si asa stie ca chiar si atunci cand sunt aspra, sunt dreapta.Incearca sa te redresezi si nu-ti lua mana de pe fata ta.
Acesta este rodul discutiilor existente intre tine si sotia ta, de-a lungul anilor. Cum de altfel si plecarea ei de langa tine este tot un astfel de rod. Probabil, in urma acestor certuri, sotia ta a pierdut cateodata simtul valorii adevarate si s-a agatat de ambitii false, poate numai pentru a-si demonstra ca are si ea identitate. Nu sunt avocatul nimanui, te rog mult sa ma intelegi, dar vreau doar sa-ti atrag atentia ca la femei exista o anumita sensibilitate in acest sens. Foarte usor poate intra o femeie pe panta greselii, daca barbatul de langa ea nu este intotdeauna tocmai barbat, in sensul de sustinere. Faptul ca ai controlat-o este absolut normal. Un parinte asa trebuie sa faca. Dar acest control nu are rezultatele scontate, daca nu este facut pe fondul unei comunicari permanente, atat din partea ta, cat si din partea mamei tale. Si iar revin la acel cuvant si sper din tot sufletul sa nu te plictiseasca: diplomatie. Cuvintele murdare nu ar trebui sa stea in caracterul nimanui, nemaidiscutand de un copil de varsta fetei tale. Se pune insa o problema: aceste cuvinte, unde le-a auzit? Aceasta atitudine de isterie de unde provine? Unde a avut ocazia si, mai clar spus, de cate ori, sa ia asa ceva, extrem de negativ ca exemplu? Acum, perioada prin care treceti este foarte critica, iar situatia este foarte fragila. Macar voi ca parinti, nu dati raspuns similar la isteriile ei. Altfel s-ar putea pierde definitiv. Sa fim foarte sinceri: un divort al parintilor, la varsta ei, este ceva oribil si de neinteles. Are cu siguranta certitudinea ca i s-a facut o nedreptate si ca este de fapt singura pe lume. Uite... iarasi un argument pe care l-ai putea folosi, pentru a-ti convinge sotia sa mai cugete asupra deciziei. Va doresc multa iubire in suflet la toti trei si multa intelepciune. Este mare nevoie...
Nu trebuie sa cedezi si sa o lasi de capul ei, copii trebuie sa respecte parintii, pentru ca acestia sunt singurii care -i pot ajuta.
Cum ai controlat-o mereu? da detalii. Ai fi dispus sa te schimbi pentru fiica ta? Ca sa stii un lucru: un copil este in primul rand rodul parintilor. Nu ii poti interzice sa fumeze, trebuia sa o inveti de mica de ce nu e bine sa fumeze. Deci, ce inseamna ca ai controlat-o? ce ai facut mai exact? umblat in buzunare? in geanta? in telefon? urmarit pe strada?
Nu prea mai ai ce schimba deoarece la varsta ei este majora si nu mai asculta de nimeni.Se poarta asa poate si din cauza problemelor pe care le-ati avut si le aveti in familie.Trebuie sa ai rabdare cu ea si sa o ajuti cat poti sau sa o lasi o vreme fara sa te raspunzi cu ea sa vezi cum reactioneaza.Sigur va avea probleme si iti va cere ajutorul.
Nu ai gresit cu nimic.Trece si ea intr-o criza sentimentala, nu se vede ajutata cum trebuie si de aceea aceste izbucniri bruste si violente.Si chiar daca tu ai fost mai corect cu ea decit mama sa se uita cine i-a ingaduit mai multe fara sa se uite ca acele ingaduieli nu i-au fost spre binele ei. E inca necoapta, nu are inca personalitatea formata trece printr-o criza psihologica si daca tu nu-l poti ajuta e binevanita sfatul unui psiholog. Ceea ce ar ajuta-o mai mult dar nu se prea poate dupa cum vad eu sa aiba o viata de familie ordonata, adica sa vada ca parintii ei sunt impreuna si se iubesc. Fata mea are exact atitia ani citi ani are fata ta deci stiu prin ce criza sentimentala trec tinerii la virsta asta mai ales ca nci noi cu sotul nu am trait o viata prea roza dar am incercat si reusit sa raminem imreuna.Si ne-am mai straduit sa facem liniste sentimentala in casa.Asta si ca are un prieten stabil o ajuta foarte mult. Iar cu iesirea respectiva si fata mea a mai avut iesiri dar am temperat-o si la nervi am mai avut si eu iesiri.La nervi si la disperare se intimpla oricui.Numai nu toata lumea povesteste ce are in casa.
Din postarile tale si aceasta si anterioarele eu zic sa incerci impreuna cu sotia si cu fica sa mergeti la un psiholog.Ca daca sotia ta i-a dat mana libera si tu ai fost mai "neingaduitor"cu ea, iti dai seama ca acum vrea si mai multa libertate.SI sincer mi se pare normal sa iti impui punctul de vedere fiind tatal ei. Dar anumite lucruri nu sunt intelese prea bine de ea acum.
Succes!
Cea mai grea meserie este cea de părinte, nu ai greșit cu nimic, poate mama ei din dorința de a o atrage face cele mai mari greșeli. Depe margine este ușor să dai sfaturi.
In aceiasi situatie sunt si eu doar ca ai mei nu sunt in divort si eu nu am indraznit sa ii zic nimic tatalui meu pentru ca tot timpul mi-a fost frica de el. Am ajuns sa imi doresc sa divorteze numai sa inceteze scandalurile dar de fiecare data mama da inapoi si nu pot sa o inteleg. Imi doresc sa plec undeva departe numai sa nu il mai vad dar daca ea nu vrea eu nu pot sa o las singura, asta e poate o data o sa inteleaga si ea ca nu se mai face bine.
Parerea mea este ca daca vrei sa te impaci vreo data cu fiica ta ar trebui sa le lasi in pace sa se calmeze si poate cine stie intr-o buna zi o sa vina la tine de bunavoie
Te jigneste ca ii permiti, ei ii f una peste gura de nu se vedea.
Ce barbati sunteti mai voi? Altu zice aici ca-l bate nevasta...si suna la politie pentru asta (am ras de m-am spart).
Sa o pui la punct asta sa faci, nu sa stai sa-si bata joc de tine.
Unde e barbatia de alta data?
Daca esti barbat stii ce sa faci, daca nu, suporti consecintele.
Stiu tati care stiu sa impuna respect.
Lasa ca ai facut bine cu copilul... Atat timp cat stai in casa parintilor trebuie sa o respecti si mai ales pe parinti.
Eu in peste 20 de ani niciodata nu mi-am jignit parintii si nu am ridicat tonul la mama sau la tata. Imi tineau si mie teorii, dar nu comentam!
Sincer, chiar daca o faceam, tata ma impusca pe loc. Era in armata, pe vremea aia era colonel stiam ca vorba parintilor e mai presus de lege.
Copilul e normal sa se duca acolo unde e cum vrea el. Dar mai tarziu o sa regrete, sau o condamna pe mama ei, cand o sa face greseli.
Stiu prea bine ca o jignire din partea copilului tau doare cel mai tare si iti raneste sufletul, dar ar fi trebuit ca din timp s-o duci la un psiholog si sa inteleaga care este rolul parintilor. Acum cred ca e prea tarziu...
Pana la urma tu esti tata de cand si pana cand zbiara un copil de 19 ani la mine.Nu exista asa ceva.Nu domnule nu-ti permit. Da sa se duca unde vrea cu maicasa incearca sa nu te amarasti ca o sa aiba odata si odata nnevoie de tine si vei fi foarte fericit atunci.
Pai tipa aia la el ca...stie ca el nu e barbat, altfel avea curaju?
Si asta e singura greseala nu sunt singurul copil care fumeaza tu miai zis ca fumezi de la 11 ani! cati nu fumeaza? si la ce atmosfera era in casa prin asta ma linisteam si eu! dar sincer alte greseli care le-am mai facut? zi u? ca faceam tot ce ziceai tu!
Imi cer mii de scuze pentru greselile de ortografie dar eram tare tensionata si nu mi-am mai dat seama! tu ne vrei acasa ca nu mai ai menajere, sclave! nu vrei sa pierzi casa pentru ca nu mai poti sa ti faci alta ca nu esti in stare! d c mami poate si tu nu poti! acum se vede cine economisea si cheltuia in familie! mami cum se poate descurca cu chirie cu mancare cu facultatea mea cu mine? te-am rugat si te rog in continuare daca esti om d c nu ne lasi in pace ne-ai chinuit destul tu stii prea bine! sa stii ca nu am plecat de bine de acasa din cauza ta ca mami a tot asteptat sa te schimbi 20 de ani! poate aici a gresit ca nu a facut pasu asta de mult daca tot scrii aici spune si adevaru nu numai minciuni ca o iubesti ca mai controlat. tu habar nu aveai de mine.mereu ai tinut la tine tie sa. ti fie bine iti faceai toate porftele. Dumnezeu e sus si sunt sigura ca intr-o zi o sa vina soarele si pe strada mea si a lu mami! de ce ma obligi sa vin pe la tine daca nu vreau! vin la tine ca sa ma fortezi sa-i spun lu mami sa vina acasa! de ce ma suni non-stop? nu stii decat sa ma santasezi! asa esti tu tata? imi spui ca te distruge mami ca o sa mori intr-o zi din vina ei! nu te mai da cine nu esti...
manuiuliana16 întreabă:
Alexandragabriela93 întreabă: