| danielagoldica a întrebat:

Fiica mea de 17 ani are un iubit cu 6 ani mai mare. Sunt impreuna de aproape 1 an.Desi vad ca il iubeste mult se comporta uneori ca un copil.Eu insa am o curiozitate! De ce atunci cand prietenul ei este ocupat cu pregatirea licentei, si trebuie sa stea mai mult in casa fiica mea pleaca la cate o prietena si ramane la ea sa doarma cu toate ca stie ca prietenului ei nu-i convine deloc situatia? Isi risca relatia pentru ca zice ca se plictiseste si e si ea in vacanta! Face bine sau nu? Daca el este ocupat ea ar trebui sa-l astepte cuminte acasa sau este ok daca iese cu prietenele ei? mentionez ca pe el il deranjeaza si se cam cearta pe acest motiv.

23 răspunsuri:
| noname_1116 a răspuns:

Mda... El nu ar trebui sa aiba motive de îngrijorare, numai daca nu are încredere în ea. Sau poate că dacă el e mai mare ca ea nu îi mai plac chestiile astea laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca merge la prietena ei probabil fac cate o gafa fara sa stie iubitul ficei tale de aia se cearta ca lui nu-i convine sa mearga la prietena ei

| Zero a răspuns:

Poi uite treaba e altfel happy sunt un cuplu dar totusi au nevoie si de spatiu fiecare din ei happy de exemplu gagicul ei poate iese si el cu baietii, asta e nevoia si fiicei tale sa iasa cu fetele,, si da e in vacanta oricum el ar trebui sa iy acorde mai multa intelegere, doar nu trebuie sa stea in "lant" acasa pana vine el, mie mi se pare absolut normal ca o fata sa iasa cu prietenele chiar daca este implikata intr-o relatie cu un baiat big grin

| cristy95 a răspuns:

Pai acasa ce sa faca! Sa se uite la el? E bine sa mearga la prietenele ei ca doar de aia le zice prietene!

| Razvan a răspuns:

Aici e si o chestie de egoism din partea lui si lipsa de incredere. Ce e rau in a dormi la o prietena acasa? Decat sa ai o prietena care sa inceapa cu crizele de isterie ca nu ii dai atentie mai bine una care sa isi ocupe timpul cu gossip-uri intre fete. E pacat ca dupa un an de zile inca se mai cearta din asa cevawinkingNu e neaparat vina eihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistita doamna ca nu-si strica relatia.Si-o consolideaza pentru ca asa stii mata ca e la prietena ei.

| Mihai03 a răspuns:

Draga doamna, sincer acum, fara suparare, dar nu ar trebui sa va pese prea mult de relatia pe care o are fiica dumneavoastra cu un baiat decat daca cumva acesta si ar bate joc de ea. Da stiu este inca minora si el e mare, dar totusi are 17 are, daca ati crescut-o cum trebuie si sunt sigur ca e asa, atunci este suficient de isteata. De ce nu o intrebati pe ea de ce face ceea ce face? Poate are pe altcineva. Poate pur si simplu vrea sa mai steie si ea la prietena...

| BruneTTe a răspuns:

E bine ca merge la prietenele ei. nu o poti obliga sa stea in casa (vorba ei: doar e vacanta). si lui de ce sa nu ii convina? crede ca il inseala? Macar atata incredere ar trebui sa aiba in ea.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

El se teme ca poate nu de fiecare data chiar merge la prietena ei, sau poate ca ar putea folosi asta drept pretext pentru a-l minti, sau poate ca acolo sau in caz ca s-ar decide sa iasa un pic, ar cunoaste pe altcineva.
Este insa si un alt aspect, e si posibil ca ea sa aiba nevoie de atentie sau afectiune iar el sa nu poata fi mereu acolo. El nu va renunta la relatie pentru ca ea doarme la o prietena, dar s-ar putea purta ca un partener cu pozitia amenintata in cuplu. Insa asta e una din diferentele prin care trece orice cuplu, iar legatura trebuie sa fie suficient de puternica, altfel se va rupe cand chiar vor apare dificultati reale. Iar ea la 17 ani chiar este un copil si prietenul trebuie sa completeze acolo unde e nevoie, altfel nu mai exista complementaritate si unde ajunge un cuplu cand amandoi sunt prea imaturi sau incapatanati? E vacanta, lasati fata sa-si traiasca copilaria, ca o sa aiba destul timp pentru responsabilitatihappy

| 4242 a răspuns:

Daca tipul da dovada de posesivitate nu e in regula fiecare dintre noi avem nevoie de libertate, mai tarziu relatia se rupe si daca e sa fie impreuna vor fi daca nu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E problema lor. tu poti sa o sfatuiesti, si sa-ti spui parerea.in rest e treaba lor cum isi pastreza relatia.

| alina_3473 a răspuns:

Eu cred ca face forte bine pentru ca asa a cunoscut-o si nu cred ca are rost sa se schimbe din simplu motiv ca nu ar mai fi ea isasi, daca o iubeste o accepta asa cum e daca nu i-a dat motive de gelozie nu vad de ce l-ar deranja

| lays a răspuns:

Si ce ar trebui sa faca fata? sa-si puna un pres in cap si sa-i faca un altar lui? e om! e logic sa se distreze. e prea posesiv tipu'. daca nu vorbeste ea cu el, ar trebui sa o faci tu.parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne ce nopti fructuase are fata tocmai cu prietenul ala cu 6 ani mai mare in timp ce doarme la "colega".

| EUSIATIT a răspuns:

Nu crezi ca tu ca mama ar trebui sa vb cu ea? poate ca s a plictisit? nu ti se pare ca e cam mica pentru a sta linga un om totusi matur. si ea inca e mica si poate vrea altceva. Vrei neaparat sa se marite? lasa o libera. daca lui nu i place ok sa o lase sa decida. El poate vrea sa se casatoreasca? Dai libertate.

| atianin a răspuns:

Este mai mult decat normal sa iese cu pritenele ei cand nu este cu el. Mai are si ea nevoie sa iasa din casa el nu are decat sa fie cuminte si sa invete.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mie nu mi se pare tocmai ok: el munceste si ea se distreaya. Poate, de exemplu, sa citeasca o carte si atunci nu s-ar mai plictisi. Ma rog, eu sunt implicata in alt gen de relatieŞ iesim impreuna, ne distram impreuna, muncim impreuna. Mie, fara partenerul meu, nu mi se pare distractie. Presupun ca si partenerul fetei tale si+ar dori acelasi tip de relatie. Doar ca daca isi doreste asta, i-ar trebui o partenera mai matura, mai putin dependenta de distractie.

| psihox a răspuns:

Apropo, de ce fiica dvs. il copiaza pe prietenul ei? Un ranjet pina la urechi in fata parintilor? Mai, sa fie. Deocheata.

| Luori a răspuns:

In primul rand, fata are 17 ani, sunt anii in care ea trebuie sa se bucure la maxim de viata, sa guste din ea nu sa stea inchisa in casa. Intre cei 2 nu exista incredere; cel putin nu din partea barbatului. Daca are incredere in ea, atunci i-ar da voie sa se duca in oras, la o discoteca sau oriunde ar dori ea stiind ca nu se va intampla nimic rau. Barbatul acesta este foarte gelos, dar si asa nu are dreptul sa o tina in casa sau sa o faca sa se simta prost.

Mie, de exemplu, altcineva in afara de familie nu are dreptul sa imi interzica sa plec undeva. Bineinteles, eu sunt cu ochii deschisi si nu ma aventurez [ in sensul ca as pleaca de acasa, nici macar o zi ]. Daca el are licenta, atunci fata ar trebui sa ii sufle la picioare? Depinde de ea!

Ganditiva ca are abia 17 ani! Cand va fi mai mare, si relatia va fi mai de durata decat de un an atunci se poate pune problema asta.

Insa, d-voastra ar trebui sa ii fiti acolo langa ea, sa o sfatuiti, sa va spuneti parerea si sa nu va bagati in relatia ei. Repet : cat exista incredere si responsabilitate totul este ok.

Situatia in care sunteti pusa depinde de mai multe lucruri : sunteti sigura ca fata doarme la o prietena? Vorbiti cu parintii prietenei, ca sa aflati happy Si barbatul sa inteleaga ca nu este de o varsta cu fata, si trebuie sa o inteleaga. Sa nu ii ceara ei sa se urce la varsta lui, ci el din cand in cand sa coboare la mintea unei fete de 17 anisori.

| evafanaruto a răspuns:

Prietenul ficei tale are o problema cu asta din moment ce el cred ca ele il barfescsi ca vorbeste despre alti baieti (draguti)de varsta ei si el nu vrea s-o piarda. e ok ca ea sa plece dar trebuie sa-i explice cineva ca prietena lui nu-l va parasi daca nu va fi asa invidios si orgolios

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oricum nu o sa fie singurul ei prieten pana se marita! E tanara si zburdalnica ca orce adolescenta de varsta ei, asa ca las-o in pace!

| Maduliciu a răspuns:

Dar nu face nimic neadecvat pur si simplu sta cu prietena ei cat timp el este ocupat, ar trebui sa o inteleaga daca o iubeste, iar ea nu l asculta pentru ca este o prostie sa ii ceara sa numai stea cu prietena ei din moment ce nu iese cu alti baieti si el este ocupat cu licenta... daca are incredere intr-adevar in ea si o iubeste o sa o inteleaga

| Zenithf a răspuns:

Ar trebui sa fie si el mai intelegator, sau sa rupa relatia. De ce sa stea intr-un turn de fildes pana cand "printul" se intoarce acasa?
Ea doar merge sa se distreze cu prietenele ei, mai merge poate la un majorat sau altceva, nu face nimica rau. happy
Sau poate face? Ce fac fetele acolo, consuma droguri? Sau fac cine stie ce orgii? In cazul acesta ar trebui sa fiti si dumneavoastra ingrijorata. thinking
Deci: A. Ea este inca un copil si are dreptul sa se bucure inca de copilaria ei, tot aici as mai spune sa mearga la scoala mai departe, sa nu se marite de pe acum si sa faca copii pana nu termina si ea niste cursuri postliceale sau universitare
B. Cat de rea este lumea in ziua de azi, nu as lasa copii mei sa mearga undeva unde stiu ca se vor consuma droguri sau se fac nu stiu eu ce alte prostii.
Cred ca veti gasi un sfat bun in toata aiureala asta ce-am scris.