| Tina_Crsitina_1980 a întrebat:

Fostul meu sot s-a recasatorit in 28 feb 2018. din augst 2017 pana la inceputul lui martie a.c., adica dupa cununia civila nu a mai luat legatura cu baietelul nostru de 4 ani jumate. dupa cununie a sunat sa intrebe de el iar mama lui, bunica copilului, si-a exprimat dorinta sa-l in in week-end( dorinta exprimata in numele tatalui). am banuit ca e ceva la mijloc asa ca am fost de acord doar dc vine fostul sot dupa copil. am stabilit sa vina dupa el sambata la ora 17, dar bineinteles ca nu s-a mai intamplat. de atunci nu mai raspund la telefon nici unul. joi, inainte de eveniment, cand am vorbit cu fosta soacra la telefon mi-a dat de inteles ca copilul ar dormi la ea, iar eu nu am fost de acord, ci sa doarma la tatal lui, chiar dc s-a recasatorit, deoarece consider ca e responsabilitatea lui. tind sa cred ca de fapt el nu isi doreste sa il ia la el, ci bunica. mentionez ca aceasta are 72 de ani si nu mi se pare normal sa doarma cu ea, ci cu tatal lui, care trebuie responsabilizat. intrebare: e normal sa cer adresa unde sta fostul sot? adica sa stiu unde sta copilul meu peste noapte in cazul in care il duce la el. am impresia ca ma duc de nas si ma mint amandoi in legatura cu resedinta copilului pe timp de week-end.as sta de vorba si cu actuala sotie care ar sta in preajma copilului meu. nu am nimic cu ea, trebuie doar sa lamuresc niste lucruri atata timp cat poate petrec week-end-uri impreuna. multumesc.

12 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Asta e o problema care o rezolvati intre voi.
Banuiesc ca puteti sa purtati amandoi un discutie relevanta pe tema asta si sa ajungeti la o intelegere.
Fara orgoli, gelozi si alte nimicuri.

| darrio2007 a răspuns:

A avut si el mai multa treaba cu intemeierea noii familii. Nu vad unde este problema. Din moment ce copilul este bine ingrijit de ce iti faci griji? Aici cam miroase a putina gelozie din partea ta.
El s-a recasatorit iar tu, probabil, inca esti singura.

| Ririru a răspuns:

Buna,

Problema intervine, dragul meu darrio2007, atunci cand copilul nu are parte de dragostea tatalui, de afectiunea si de ocrotirea acestuia. Oricat ne-am minti, copii realizeaza si ii ranesc, cu timpul, ei dezvolta anumite frici, se indoiesc de sine, nu se simt iubiti, si asa mai departe. Oricat ar incerca o mama sa-i ofere dragostea din lume, oricat! Si asta iti spune cineva care nu a avut parte de dragostea tatalui, si am crescut cu diverse complexe si cu ideea ca n-am fost niciodata prea iubita sau ajutata. Copilul e ingrijit bine, dar de mama, nu de data.

Eu consider ca e normal sa mai stea si la bunica, desemenea consider ca e absolut normal sa ai adresa si sa stai de vorba cu amandoi, e vorba de copil, nu de tine ca femeie.

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Ririru):

Dario2007 vorbeste ca si cand ar face parte din familie, stie exact care este treaba intre cei doi.
Mai si ataca emotional "El s-a recasatorit iar tu, probabil, inca esti singura."
Parca ar stii...

| Ririru a răspuns (pentru ROB3RT89):

Cam asa sunt oameni din ziua de astazi. Toti avem o parte a caracterului urata, pe care alegem sa o hranim sau nu. Din pacate pe acest site vad des rautate, ätacuri la persoane, atacuri emotionale precum si judecare dusa prea departe.

Pe subiect, el nu vede unde este problema laughing E bine totusi ca mama copilul vede care este problema happy

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Ririru):

Unii din asta traiesc, grija altuia, atacuri emotionale in necunostinta de cauza si apoi se plang de mediocritate...
Rautate e peste tot.
Ai zis bine partea cu caracterul, chiar avem toti una urata happy

| darrio2007 a răspuns (pentru Ririru):

Poate apela si la Politie in asemenea caz, daca fostul sot si fosta soacra nu raspund la telefon.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu zic sa inregistrezi aceste convorbiri. Poate fac asta pentru a incerca sa ia copilul. E normal sa stii unde locuieste copilul tau si nu este normal ca sa mearga la bunica. Custodia copilului (daca este comuna) se imparte intre tata si mama, nu cu bunicii. Bunicii daca vor sa-l vada sa vina la fiul lor.

| Freya1 a răspuns:

Vorbeste cu ei si stabileste periosda de vizita si etc daca nu se poate atunci spune-le ca mergeti sa stabileasca instanta.

| sofisis a răspuns:

1. Faci foarte rau ca nu lasi copilul la bunica paterna. Mai ales ca si-a exprimat dorinta sa il ia.
2. Probabil noua nevasta are ceva cu copilul si nu il vrea la ea in casa. Din punctul asta de vedere nu ai ce face daca el accepta asta.
3. L-ai dat in judecata pentru custodie si pensie alimentara?
Daca nu, fa-o.
4. Nu e treaba ta unde sta si ce face cat e cu taica-su. Pentru faptul ca esti mama lui, nu esti mai mult parinte decat tatal lui. Asa cum tu l-ai lasa peste noapte la mama ta, asa are si el dreptul sa il lase la mama lui. Plus de asta, in caz ca nu stiai, si bunicii au drepturi legale asupra unui copil.

Abordarea ta nu mi se pare una tocmai ok. Sincer. Nu ai ce sa discuti cu actuala sotie, cu atat mai mult sa ii pui conditii. Copilul va fi in grija tatalui iar tu nu ai nici un drept sa dictezi ce se intampla la ei acasa. Scurt.

| alin131 a răspuns:

Cred ca cel mai traumatizant este pentru copil ce se intampla.

Copilul tau te are pe tine, pe bunica si pe tatal lui. Daca tata si-a gasit o alta femeie, de ce nu incercati sa protejati copilul de aceste lucruri intre voi adultii?

Eu cred ca copilul tau are nevoie de tine sa ii fi si mama si tata, de bunica sa ii fie bunica, si de tatal lui daca vrea sa fie prezent in viata lui sa fie el prezent, nu el si noua lui sotie...

Tu esti mama lui, tu l-ai tinut 9 luni in burta si tu l-ai nascut. Acum tu esti cel mai mare sprijin al lui...

| Rorry a răspuns:

Pe tatal copilului se pare ca il cam doare undeva, din pacate (sa se ia de mana cu taica-miu). daca nu vine de la el interesul fata de copil, nu ai ce sa ii faci, daca nu ai reusit sa il responsabilizezi cand erati impreuna, acum n-ai nicio sansa. dar da, e normal sa ai adresa, sa stii unde e copilul tau si sa vb cu actula sotie. insa eu zic sa nu insisti, lasa copilul la bunica, macar ea se vede ca il iubeste sincer si isi doreste sa stea cu el, nu ii lua bucuria asta unei femei in varsta... daca tatalui nu ii pasa, nu ai ce face, doar sa fii acolo cu un umar, cand copilul tau va realiza asta