Handicapat înseamnă bolnav. Cu un bolnav nu te porți ca și cu un om sănătos.
Familia, părinții nu ți-i poți alege.
Tot ce poți face este să înțelegi cât poți de bine situația și să contribui pe măsura puterilor tale la calm și armonie.
Dar nu suport să-și facă de capul lui, că sunt aproape singurul din sat care are frate cu handicap (mai e unu, dar măcar are liceul)
Este o poezie de Kipling care începe așa, în traducere.
Dacă-ți rămâne mintea, când cei din jur și-o pierd,
Și fiindcă o ai, te-apasă cu vorbe care dor,
Dacă mai crezi în tine, când alții nu mai cred,
Și-i ierți și nu te superi de îndoiala lor...
Și se termină cu
Ești om...
Om nu ești din start, ci devii.
Astfel, acum nu suporți, dar încearcă să suporți.
Asa si de ce te intereseaza pe tine? Sunteti doua persoane diferite si fiecare aveti dreptul la personalitatea voastra.
Cu totii suntem copii lui Dumnezeu daca citesti Biblia afli despre nasteri cum sta treaba.
Dacă-ți spun „acceptă-l" nu vrei, știu cum e, și eu am un frate de aproape 3 ani și „creatura" asta e mai rea decât fratele tău!
Ignoră-l pe cât posibil.
E copil si poate chiar are un handicap. Incearca sa-l ignori. Nu cred ca ii poti face altceva.
Ar trebui și tu să te pui în locul lui. Crezi că el a vrut asta? N-ai ce să faci, până la urmă e fratele tău, ar trebui să fii mai înțelegător cu el.
Ce frate de bate fără motiv, vrea să te ****, stă pe frig?
Nu înțeleg nimic. Și mai zici de el că e un om cu probleme. Două cuvinte : limba română
Tu ce cauți aici?
Se vede că nu am cu cine vorbi, nu-mi place să vorbesc cu oameni reduși mintal. Dacă nu ai înțeles ce ți-am spus inițial, degeaba. Faci parte din acea categorie de oameni cărora degeaba le spui ceva că stau cu mintea în altă parte. Nu știu ce să zic de fratele tău, dar se observă că ești încăpățânat ca un catâr. Ideea era să-ți accepți fratele așa cum este și să încerci să aplanezi o ceartă. Hai pa!
N-ai ce sa faci, raman 2 solutii destul de plauzibile : vorba buna sau bataia, din una trebuie sa inteleaga. M-am pus in locul tau, doar ca sora-mea are aproape 18 si doar prezenta ei aroganta te scoate din sarite, cel putin la ea a functionat cu dialog
Da și cu dialogul sau bătaia nu merge, are momente când e tare încăpățânat
O solutie mai buna ramane psihologul
Pentru mine sau pentru el? Are gradul 1