anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Funda, daca functioneaza!
Ajutooor!
Simt ca innebunesc!
Ai mei nu mai vor sa imi cumpere nimic altceva pentru scoala in afara de caiete!
Ei spun ca nu are rost sa imi cumpere ceva, cand ce am eu acasa nu e uzat, rupt etc.
Abia de i-am convins, dupa luuuuungi discutii sa imi cumpere un stilou cu 11 lei. 11 lei!
Apoi le-am cerut un penar negru cu un fluture, care costa 18 lei, pentru ca cel roz al meu nu mai imi place si au zis ca nu o sa dea atatia bani pe o carpa, ca a mea de acasa e buna!
Apoi am fost la o colega acasa, care are si o sora si am vazut ca fiecare din fete are ghiozdan, trening si adidasi - toate noi!
Si atunci, ce ma gandesc? Haideti ca daca penar nu vor sa imi cumpere, ghiozdanul nu vor avea cum sa il refuze.
Dar...ce sa vezi? Cearta lumii! Strigate! Ei sustineau sus si tare ca ghiozdanul meu pe care l-am purtat 2 ani este perfect! Nu conteaza ca daca e roz si daca l-am purtat atat timp trebuie sa imi cumpere altul. Le-am spus ca exista ghiozdane si cu 40 de lei - ceva mai ieftin, dar nu! Nu am reusit sa ii clintesc.
Trening nu le-am cerut pentru ca este destul de scump (140 de lei - firma romaneasca) si am zis ca mai pot sa rezist anul asta.
Inteleg ca vremurile de azi sunt grele si ca salariile sunt din ce in ce mai mici, dar nu am facut fite si le-am spus ca ceea ce le-am cerut eu acum, altii copiii cer zilnic. Atunci...razboiul lumii! "Pai da' ce treaba ai tu cu alti copiii? Tu ai parintii tai si gata!"
Lor nu le place sa fie comparati cu alti parinti, dar nu ezita sa ma compare pe mine cu altcineva!
In vara asta mi-au cumparat doar o pijama si chiloti. Anul asta mi-au cumparat doar 2 perechi de pantofi, o pereche de tenisi si o pereche de pantaloni rosii. Iar, restul hainelor le port trecut.
Unii copiii toaca salariile parintilor in prima zi de scoala ca sa arate bine pe parcursul anului si eu nu le-am cerut decat un penar si un ghiozdan si deja sunt cu capsa pusa.
Ajutooor!
Va rog, ajutati-ma!

3 răspunsuri:
| Pufffx a răspuns:

Tu ai o problema cu rozu?laughing Gandeste-te si de cat de bine va descurcati financiar, incearca sa ii iei cu frumosu nu sa incepi am vazut la ala ceva vreau si eu explica-le ca la scoala unii copii nu tin cont de posibiltatile altora si ii privesc cu un anume dispret si se cred superiori daca isi cumpara 2 ghiozdane pe an. Incearca sa mai vorbesti cu ei dar nu le da impresia ca tu copiezii totu de la altii. Pe viitor incearca sa iti strangi bani ca sa iti cumperi ceva. P.S daca le ceri ceva si nu vor sa iti cumpere nu trebuie sa te iei cu ei l cearta ca mai rau faci adica gen sa incepi sa tipi la ei si din astea, poate la uni functioneaza da in cazu tau avand in vedere ca parintii tai sunt destul de stricti nu te-as sfatui.

| neutrino a răspuns:

Pe ce lume traiesti tu? Nu toti copiii pot fi de "bani gata".

| skrillex79 a răspuns:

Mi se pare ca ai cam multe fite! Nu o spun cu rautate este un sfat,(daca vrei il iei in considerare daca nu, nu)Si eu am cerut un penar nou, nimic...Mi l-au luat in sfarsit(dar din banii mei sad ). Ghiozdan am cerut si eu pentru ca fiecare copil vrea sa fie mai presus de ceilalti.Sa arate ca are bani, dar ma rog...Nu mi-au luat ghiozdan, nici acum nu mi-am luat caiete, rechizite. Daca parintii tai nu vor sa iti ia ceva ori este ca nu au bani, ori vor sa te invete sa pretuiesti ce ai. Apreciaza fiecare raspuns pe care ti-l dau, nu este sfarsitul Pamantului.Si daca nu vrei asa arata ca vrei sa iti cumpere acel lucru.Fa-ti curat in camera, in sufragerie, pe hol, si o sa ii convingi daca faci toate aceste lucruri(sa faci curat)si nu ii mai intrebi cateva zile si fi si tu pentru 3 zile copilul perfect, ca mai este o saptamana pana incepe scoala, 3 zile rezista si tu.Sa vezi ca iti ia ce vrei.Si cu faza aia cu comparatul,si eu ii compar pe parintii mei cu altii, nici lor nu le place, dar ei ma compara pe mine.E, asa sunt parintii, ce sa faci? Mult Succes :* tongue