| FïяŠtℓovε a întrebat:

FUNDA!happy:X

Am probleme iar si iarsad

Pe parintii mei simt ca ii urasc nu mai suport nu mai stiu ce sa fac.cand ajung acasa sar amandoi cu gura pe mine din diverse motive.nu ma bat dar m.am saturat in fiecare zi cearta...nu stiu ce sa mai fac.

nici nu mai simt ca am parintisad

nu mai stiu ce e aia dragoste de la parinte l copilstraight face

chiar nu stiu

daca doriti dati. mi cateva sfaturibatting eyelashes:*:*

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Pff... iar şi iar... aceleaşi răspunsuri care iau necondiţionat apărarea părinţilor.
E drept, că dacă ne-ai fi spus mai în detaliu de ce te ceartă ne-ar fi ajutat. Spui că ai o situaţie la învăţătură decentă (nu eşti nici prima din clasă nici ultima scursură - ceea ce e bine) şi că ei îşi doresc parcă să-ţi răpească tot timpul liber.
Într-adevăr, Legiuitoarea îţi spune bine, să "iei taurul de coarne" şi să îţi expui şi, de ce nu, să-ţi şi impui punctul de vedere. Asta dă dovadă de personalitate şi caracter puternic.
Din păcate pe acest site sunt o grămadă care-s atât de încuiaţi încât nu pricep că părinţii chiar fac foarte mult rău (deseori mai mult rău decât bine) propriilor progenituri astfel că propoziţii de genul "îmi urăsc părinţii şi nu-i mai suport" sunt deseori extrem de justificate.
Totuşi, dacă tu nu dai dovadă de niciun fel de caracter şi nu le arăţi într-un mod inteligent dar categoric în acelaşi timp că atitudinea lor te deranjează, nu prea poţi face nimic şi nici ei nu se vor opri din asta.
Ia caută să fii puţin independentă. Suntem într-o perioadă grea din punct de vedere financiar aşa că dacă ai câştiga şi tu nişte bani cu care ţi-ai plăti factura la Internet şi ţi-ai asigura ieşirile în oraş, ia să vezi după aia cu câtă siguranţă le poţi spune: "Ştiţi ceva? Pe măsură ce cresc, după cum se poate observa, depind din ce în ce mai puţin de voi. Trebuie să pricepeţi că am şi eu o viaţă care este a mea, nu a voastră.".
Dar, vezi tu, dacă nu ai niciun argument, nu prea ai de ales decât să înduri.
Dacă lucrurile nu se schimbă, există mereu soluţia cea mai radicală(care la mine a funcţionat): După clasa a XII-a, fugi şi nu te mai uita înapoi! Să vezi după aia în două-trei luni ce te caută mieluşei şi abia atunci poţi să le-arunci în faţă tot răul ce ţi l-au făcut.
Succes!

13 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este o criză de personalitate!
Lasă convingerile negative și găsește soluțiile de mijloc. Ești singura persoană care poate lua taurul de coarne.
Știu că poți. Baftă.
Pa, pa.

| Liviu a răspuns:

Deci cand eram pe la 14 15 ani
Imi era " FRICA " sa vin acasahappy
Sareau cu gura pe mine...
DIN ORCE'
Foarte aiurea
Toate astea au incetat subit pe la 17 ani cand i-am zis mamei
Ca ori ma lasa sa imi traiesc viata ori ma mut la tarahappy
Nu a crezut pana nu m-a vazut cu bagajele facute -.-
De atunci... totul e okhappy
Pot spune ca inca mai ma cicalesc... dar Nici chiar asa de aiurea ca inainte
Pur Si Simplu nu ai ce face
INDURA...
Sorry...cand esti mic esti calcat in picioare'

| FïяŠtℓovε explică:

Certuri.pai certuri gen

eu invat bine am numai note peste 8

si tot nu se multumesc

imi zice sa invat sa nu mai stau la calculator

la calculator stau doar dupa ce termin de scris si invatat

si daca nu mai am ABSOLUT nimic

trebuie neaparat sa gaseasca ceva sa nu stau degeaba adica sa nu am timp liberstraight face

mai mult mama applaughing

| FïяŠtℓovε explică:

Am inteles si problemele, desii cel mai des era din cauza ca eu am prieten si aveam si ei nu prea erau obisnuiti cu asta...pana l urma am discutat cu ei si am spus ca asta nu implica cu nimic scoala si nici pe ei, trebuie sa inteleaga ca nu mai pot sta tot timpul cu ei ei sunt obisnuiti sa ma protejeze sa imi ofere protectie si sa stea dupa minehee hee ee in schimb eu nu mai rezistam imi stateau p cap acum e mult mai bine:X va multumesc oriqmblushing:*

| ALice_4674 a răspuns:

Stiu cum e.Si mie mi se intampla dar rar.Nu mi-ai zis care sunt motivele, dar banuiesc ca sunt despre scoala.Eu zic sa stai in camera tarziu ca sa iti faci temele si parintii tai vor observa asta.

| Just4FunHD a răspuns:

Enumera te rog, cateva motive din care te cearta. Poate ca esti si tu de vina.
Ai incercat vre-odata sa vorbesti cu ei? Sa le spui calm sa nu se mai rasteasca la tine ca poti intelege si cu vorba buna? Poate e de vina si stresul familial si se revarsa asupra ta caci tu esti cea mai vulnerabila. incearca sa stai de vorba cu ei

| Dreamin a răspuns:

Si la mine acum 1/2 ani era la felstraight face erau prea exageraty angry ma scoteau din minti. Inceu u incetu ba nu mai ieseam din casa sau cand ieseam veneau fetele la mine sa vada ca ies cu ele. ieseam mai des. ziceam ca ma duc la cinema ca sa stea mai lin si eu ma duceam in alt undvlaughing)). Dupa incetu cu incetu sau mai linistit. acum ca am 16 ani tot mai comenteaza chatterbox ca nu le cinvine cat stau afara bla bla bla. Dar comm mai putin ptk am incput sai mai a jut in ksa.si nah.incerca si tuwinking si astepta ca cu timpu o sa te lase in pace.Asta e. astia's parintii. De abia ast sa am 18 ani laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totusi...care sunt motivele pentru. care te cearta? Doar asa te pot ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si cand te stergeau la fund ii urai? dar cand erai mica si te iubeau? ii urai? dar cand iti cumparau de toate? tot asa ii urai? aaa.au venit responsabilitatile si ti se cere sa te achiti de ele.si nu prea corespunde cu ce vrei tu? pai noi toti parintii stim asta.si mai stim si cat de destepti va dati pana la primul necaz sand veniti plangand in bratele mamei.sau cand luati prima laba peste ochi de la un baiat, sau santeti violate fiindca ati sarit geamul noaptea si ati plecat fara stirea noastra.stim toate astea. voi nu vreti sa pricepeti, ca trebuie sa ascultati cateva sfaturi, si sa faceti ceia ce trebuie, nu ceeia ce vreti.fiindca nu se prea potrivesc.

| DisforDeea a răspuns:

Te`or certa ei cu un motiv nu?laughing

| adrian1988 a răspuns:

Fatuco! poate incerci si tu sa nu-i dezamagesti si sa faci ceea ce trebuie ca sa-i faci sa fie mandri de tine si sa-si schimbe atitudinea. daca tu in loc sa inveti si sa-ti faci teme te duci cu fetele la shopping cum ai vrea sa te primeasca?