| Andreea20000 a întrebat:

FUNDITA! Poate o sa vi separa o intrebare mai proasteasca, dar sunt putin ingrijorata.Deci in clasa in care ma aflu eu acum, au fost multe fete sa zicem asa piti si cu iubiti, iar noi fetele din clasa mea ne punem pe scaune si sincera sa fiu imi este frica sa nu fi avut boli ca de exemplu "sida" sau mai stiu eu ce...deci vreau sa va spun ca in primele zile de scoala am stat pe un scaun si n-am avut nici o problema, dar dupa ce mi-am schimbat scaunul, dupa vreau 20 de minute a inceput sa ma usture fesele si sa ma doara muschii ingrozitor. Vorbesc foarte serios, fara misto sau alte rautati.Se pot lua boli in acest fel?

8 răspunsuri:
| SimonaAdina a răspuns:

Hai sa fim seriosi acum... de ce le numesti piti pe acele fete? Poate ar trebui sa iti vezi defectele tale prima data si apoi sa vb de altii sau altele

| Sოﺁℓε a răspuns:

Tu ai invatat cum se ia Sida?
Nu ai cum sa iei in modul acesta.

| alexutza1183 a răspuns:

Doamne fereste...iei boli cand stai pe un scaun? sti ce este aia SIDA?
sau cel putin esti atenta ce povesteste nebuna aia din fata ta care zice ca preda biologie?
este f stupida intrebarea asta,sincer...
Te-a durut fundul,dar asta a fost in capul tau.
Sida nu se maniesta prin durere de muschi si se ia prin sange sau relatii sexuale...
si boli ca ai stat pe un scaun, sincer nu am auzit de sa ceva...
deci, suuces!

| slipknot a răspuns:

In primul rand, SIDA este un set de semne si simptome, un sindrom. SIDA reprezinta un stadiu.Nu este boala in sine, ci HIV(Virusul imunodeficientei umane)-asta este boala propriu-zisa.

Virusul patrunde in organism prin contactul de fluide infectate cu mucoasele organismului sau cu rani sau ulceratii. In principal prin contact sexual neprotejat, transfuzii de sange si derivate de sange si de la mama infectata la fat, in timpul sarcinii, a nasterii si a alaptarii. Probabilitatea infectarii este cu atat mai mare cu cat ar exista "porti de intrare" - leziuni ale pielii sau ale mucoaselor - care sa usureze trecerea virusului de la o persoana la alta. In termeni medicali aceste "porti de intrare" sunt numite "solutii de continuitate". Pielea intacta constituie o bariera naturala, o picatura de sange, secretie vaginala sau sperma infectate neconstituind un risc.
Daca stai pe un scaun nu ai ce sa iei, mai ales ca ai pantalonii pe tine si nu faci contact direct cu pielea.Mai informeaza-te.

| FataTPUpunctRo a răspuns:

SIDA se ia DOAR prin contact sexual.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,ti se pare ca este scaunul de vina, cand de fapt sunt blugii sau ce porti tu, trasnpirand provoci vreo reactie alergica la textil.

| Username01 a răspuns:

Deci SIDA nu se ia asa, se ia prin contact sexual.
Si poate ca te durea pentru ca ai stat prea mult pe scaun. Si mie mi se intampla.

| axelpkbr a răspuns:

Sida se ia doar prin contact sexual, pe romaneste (daca cineva are sida si o faci cu persoana respectiva ai si tu) sau prin sange.Un studiu recent publicat într-un jurnal medical a arătat că persoanele care stau jos mare parte din zi au şanse mai mari să moară din cauza unui atac de cord.Tu erai obisnuita cu scaunul acela iar acum ca l-ai schimbat acesta poate ca e incomod si te deranjeaza.Sau tie nu t-i se pare comod scaunul ca te-ai obisnuit sa stai intr-un anumit fel...Si drept urmare te doare fundul, fesele etc...