anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Gelozia ma face sa ma cert cu sotul tot timpul si nu pot sa ma stapinesc sa siu calma cu el cind vorbesc. ce sa fac sa nu mai il mai stresez tot timpul; vreau sa fiu nepasatoare cu el dar nu pot. ce sa fac.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu trebuie sa fii nepasatoare, ci doar sa-l respecti, macar putin. In momentul in care il vei iubi si respecta, iti va fi imposibil sa-l chinui cu gelozia si totul va fi bine.

12 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Gandeste-te ca la un moment dat se satura si el de cicaleala si reprosuri.Imagineaza-ti cum ti-ar fi daca te-ar parasi.Pe cine ai mai suspecta? Cu gandul asta in minte te poti stapani.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Nu nepasatoare trebuie sa fii, ci rationala. E greu, asta e o boala grea si a inceput de cand erai mica. Dar cine sa ne invete ca dragostea sincera si respectul trebuie sa fie intre cei doi dinainte de casatorie? Incearca sa gasesti o solutie impreuna cu el, spune-i sincer ce simti cand te porti asa, daca e posibil s-o rezolvati trebuie s-o faceti impreuna si sa accepti ca gresesti, lasand orgoliul si teama la o parte.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Gelozia e lipsa increderii in tine in primul rand apoi in sotul tau.Incearca sa ai mai multa incredere in sotul tau daca nu vrei sa se sfarseasca totul. Cat crezi ca va rezista sotul tau?

| campanario a răspuns:

Totul depinde de felul de a gandii happy. Incearca sa treci peste aceste ganduri. Gandeste'te la altceva. Si eu am patit asa si crede'ma ca nu e bine sad. Acuma nu ma mai intereseaza deloc treaba aceasta sau chiar daca mai am momente, pentru ca nu e de evitat treaba aceasta de exemplu cand esti intr'un grup. Gandeste'te ca e numai al tau si atat. Bafta!

| tyana a răspuns:

E un cosmar sa traiesti langa o persoana geloasa.Incearca sa iti umpli timpul (in care mintea ta se gandeste la tot felul de minuni legate de sotul tau) cu ceva folositor pentru tine:cateva exercitii fizice, citirea unei carti captivante, vizionarea unui film preferat, spalatul si calcatul rufelor si rearanjarea casei daca trebuie.Aminteam de exercitii fizice pentru ca sportul iti da o fantastica incredere in tine(stiu asta pentru ca fac zilnic sport) iti aeriseste mintea si iti imprima ganduri pozitive.Alunga-ti gandurile negre din minte pentru ca totul tine de autocontrol.De ce seara cand ajunge acasa sa nu gaseasca o sotie vesela, relaxata si blanda ci una posomorata mereu pusa pe harta? Gelozia e obositoare pentru celalalt si daca nu renunti la comportamentul asta risti sa-l pierzi sau sa te imbolnavesti.

| matei23s a răspuns:

Eu cred ca gelozia nu e buna deloc. E bine sa discutati si sa clarificati subiectul. Daca vei fi nepasatoare cu el nu castigi nimic, mai bine te-ai gandi cum sa-l iubesti, ca doar i-ai promis, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O completare la ce ti s-a raspuns pana acum:cultiva-ti increderea in tine, pentru ca, daca ai increderea in propria persoana o sa ai incredere si in sotul tau. O femeie mandra si increzatoare in propriile forte, sarmanta si cu simtul umorului nu dezvolta o gelozie patologica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Control la singe.Prin buzunare, prin telefon, prin lista de mes, pe la serviciu si cam peste tot, peste tot sa n-aiba nici aer saracul. A fost o gluma. O zi buna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca sa fii mai libertina cu el... cu asta ma lupt si eu si Incerc sa ma schimb, pentru ca altfel nu ai nici o iesire din situatia asta stresanta pentru amundoi.Nu mai fii posesiva, autoritara, si geloasa daca nu ai motive.Asa imi spune si el. Daca ma ales pe mine inseamna ca ma iubeste, si in situatia ta la fel.Eu am ajuns sa il persecutez la fiecare miscare pe care o face si este prea restrans, se simte ca la puscarie.Eu m-am trezit azi cu gandul de a ma schimba ca nu vreau sa il pierd pentru prostiile mele. Te rog sa te schimbi

| fanicacristina a răspuns:

asa eram si eu iainte dar acum nu mai sunt asa am incercat sa fiu mai calma si sa ma aptin sa nu mai fac crize de celozie ca poatr el o sa se sature
si o sa va certati mereu
asa cred eu
asa ca tu fa ce crezi ca e mai bine eu team sp parerea mea care cu mine mers

| exa2 a răspuns:

Draga mea, eu te inteleg cum te simti si ca iti vine sa te certi cu el tot timpul, deoarece asa vrei sa-l pedepsesti pentru ceea ce crezi tu ca a facut ...rau.Si eu m-am confruntat cu problema asta pana mi-am dat seama ca ma pedepseam cel mai tare pe mine si ca eu sufeream cel mai mult. O data sufeream cand ma gandeam la ce AR FI POSIBIL sa faca dar nu era sigur si de multe ori mi s-au infirmat banuielile mele pentru care ma perpelisem ...degeaba, in al doilea rand ma consumam enorm cand ma confruntam cu el, cand ne certam si pe urma sufeream cand vedeam cum eu il departez de mine- consecinta scandalului. Fa un exercitiu de imaginatie si pune-te in locul lui.Vezi cum ai vrea sa se poarte sotia cu tine si cum te-ai simti cand ajungi acasa si se ia de tine. E cumplit de stresant si cu timpul te saturi de a mai dori sa traiesti langa cineva care iti creaza discomfort. E greu sa ai incredere in cineva care poate te-a mintit de nenumarate ori iti vine sa-l pedepsesti la randul tau, dar razbunarea nu e buna.Creaza resentimente si apoi ura iar cand se ajunge aici nu mai e cale de intoarcere. Vorbeste cu el despre ceea ce simti tu si de ce vorbesti asa cu el. Daca nu ai motive serioase atunci linisteste-te si gandeste-te ca poate trece printr-o perioada a vietii cand e mai "tulburat". Fii inteleapta, nu fii nepasatoare, apropie-te de sufletul lui ca o mama si iti va dezvalui "necazul "lui.Cu rabdare si nu te panica. Tu poarta-te cu el in asa fel incat sa nu-ti poata reprosa nimic si increde-te in Dumnezeu.Niciodata nu te va parasi si toate se vor rezolva.Sa va ajute Dumnezeu sa va fie bine.

| almagno a răspuns:

Iubestete mai mult pe tine! iti vei da seama ca el va fi cel care va fi gelos!