Placerea este de la Dumnezeu, si deci este un lucru bun. Dar devine condamnabila atunci cand nu este folosita dupa scopul pe care l-a lasat Dumnezeu.
Ascultarea de Dumnezeu pare o ingradire; dar este o ingradire pentru a ne proteja de suferinta -pe noi si pe semenii nostri.
De aceea ne este dat sfatul: "Noi nu putem sa facem tot ce dorim".
Firea noastra cauta sa se manifeste prin diferite metode. Dar placerile si inclinatile inimii trebuiesc supuse ratiunii. Nu trebuie sa ne lasam condusi de sentimente, de inima; ci de ratiune, d acea putere superioara care discerne dintre bine si rau.
Noi ne dezvoltam capacitatile in detrimetrul altora. Daca ne invatam sa ne lasam condusi de sentimente, de dorinti si de placeri, atunci ratiunea va scadea. Dorinta de a trai dupa dreptate si judecata va scadea treptat -chiar pana acolo incat sa vedem raul bine si binele rau. Ca si in cazul de fata. Nu esti singurul care spune ca nu este rau in a avea relatii sexuale in afara casatoriei; peste 90% din populatia pamantului te va sustine. Dar niciodata sa nu credem ca majoritatea are dreptate.
Dragostea nu este sentiment. Dragostea este rationala. Dragostea nu va face rau nici noua si nici semenilor. Pe cand pasiunea distruge totul in jurul ei si nu tine cont de nimeni si de nimic; aceasta calca totul in picioare; distruge inimi, relatii si vieti. Ea nu tine cont de ceea ce este bine si de ceea ce este rau.
De aceea placerea trebuie sa fie supusa ratiunii, si nu invers.
Cat despre relatiile in afara casatoriei, Dumnezeu nu ne da detalii. Dar orice om care trateaza cu seriozitate porunca lui Dumnezeu isi poate pune intrebari. Si acesta nu va fi lasat fara raspuns. Chiar tu insuti ai putea sa cauti cateva motive pentru care nu este bine sa avem relatii sexuale inainte de casatorie. Si sunt sigur ca le vei gasi.
Nu e clar ca ele nu au o problema cu impatitul din moment ce sunt de acord sa o faca? Nu sunt geloase nebune ca oamenii nu sunt proprietatea ta ca sa le ti in cusca si sa faca numai ce vrei tu Saraca esti tu, ca ai mintea plina de obstacole si sigur in afara de pozitia misionarului cu o puta mica nu ai vazut altceva in viata asta scurta Inteligenti sunt ei, ca isi traiesc viata fara sa raneasca pe nimeni. Daca nu ai cu ce sa il ajuti mergi si fa o ciorba
Voi crestinii nu stiti decat sa judecati mi-e scarba de voi
Nu cred ca a intrebat ce parere ai tu despre relatia lui, pune ti baticul si du te la biserica sa citesti niste povesti despre incest ca sa te simti mai bine
Eh...nici eu nu te-am intrebat ce parere ai despre parerea mea si totusi ti-ai spus-o.
Ai dat-o in bara cu descrierea. Nu ai nimerit nimic din ceea ce sunt eu. Nu fii rautacios ca nu-ti sta bine. Incearca sa fii mai pozitiv pentru ca asta e sensul timpului petrecut pe TPU, sa inspiri oamenii nu sa-i tragi in jos.
Vorba multa... Cel mai bine si mai corect e sa discuti cu iubita ta si sa-i spui deschis ce se intampla. Se va supara la inceput dar prin discutii si atentie ii va rtece cu siguranta. Cel mai bine rezolvati problemele doar impreuna.
Totul ține de cât de multe lucruri esti dispus să faci. De exemplu, rogi una dintre partenere să-ti facă un s1x oral în timp ce cealaltă se așază pe fața ta pentru stimularea vaginală.
Raspunsul tau nu are nici o treaba cu intrebarea mea!
Vrei sa ajungi sa ne cunosti, sau ce?
Sunt curios cum ai sa iesi din incurcatura asta, sau daca ai iesit deja, care a fost rezolvarea, cu ce cost?
Mi-am luat inima in dinti sa zic asa, si i-am povestit iubitei ce se intampla, a cam dat ochii peste cap si a zis ca deja mirosise ea ceva se cam astepta sa se dea tipa la mine dar nu se prea astepta sa-i cedez eu.
Hmm costul, aici e cam,,, va trebui sa primeasca acelasi cadou pe care l-a primit pe 8 martie, sex in 3 cu mine si inca un baiat, adica acelasi si sa repetam experienta tot dupa regulile ei.
Dacă voi faceți sex în trei ce mai contează ce ai făcut tu cu ea? Oricum ai făcut o cu ea doar ca atunci era de fata și prietena oficiala. Care e marea diferență, oricum voi gândiți mult mai liberal decât majoritatea oamenilor deci nu văd să fie probleme dacă povestea ta e reală. Relația voastră se bazează pe experiente, plăcere, nu cred ca intra fidelitatea în calcul din moment ce o încălcați din start
Adevarat, dar si pe incredere, nu ne mintim.
Problema nu era ca am facut-o cu prietena asta ci faptul ca am facut asta fara stirea iubitei, si stiam ca era cam enervata pe ea pentru ca se dovedise foarte egoista si nu vroia sa-i mai dea satisfactia asta.
Nu-i vorba de gelozie, doar ca ne-am impus si noi niste reguli si conditii.
Am discutat cu iubita si s-a rezolvat intr-un fel, nu ma iarta asa gratis ca e cam orgoliosasa, trebuie sa fac in schimb ceva ce-i place ei, dar asta e nu am ce comenta.