Pai, asa cum mama ta la casatorie a renuntat la numele ei de domnisoara, tu te-ai nascut in familia... "Popescu" (numele tatalui).
Legal, tu trebuie sa porti numele tatalui, si iata de ce:
- numele tau de domnisoara, este deja "Popescu", daca l-ai schimba in numele de domnisoara al mamei ( "Xulescu"), e ca si cand te-ai marita si ti-ai schimba numele de familie Stiu ca e ciudat, dar chiar asa e.
- Tu esti mostenitoarea lui Popescu, tatal tau. Nu numai in acte, dar si "moral" vorbind.
Cand iti schimbi numele de familie in "Xulescu", e ca si cand bunicul tau din partea mamei "te-a facut" si asta suna ciudat, dar ma rog.
Bine... acum sunt diferite cazuri (tata anonim, drame in familie, etc.) si nu iti recomand sa iti schimbi numele doar pentru ca esti suparata pe tatal tau
Si eu ma gandeam la asta dupa divort, dar atata timp cat nu te cheama "Purcica", ori "Usanchisa", nu vad de ce sa iti schimbi numele ))
Plus ca e ciudat cand o sa fi mare si o sa te intrebe lumea numele de domnisoara al mamei, sa le spui ca e numele tau de familie (lumea automat se gandeste la tata anonim :-s)
Nu e chiar "Purcica" ..nu este rusinos deloc,, nu sunt suparat pe tatal meu..este un caz mai complicat.dar nu este vorba despre o drama. multumesc oricum.
Da.Tatal tau trebuie sa fie de acord ca tu sa treci in custodia mamei.Printr-un proces.Curios ca in 80% din cazuri, la divort copilul este incredintat mamei.Tu cred ca faci parte din cei 20%.
In caz ca nu ai inca 18 ani, nu iti recomand sa faci asta, deoarece tatal tau nu va mai fi obligat sa ti plateasca vreo pensie alimentara. In schimb daca vrei neaparat si exista acordul tatalui tau, numele copilului se poate schimba pe cale administrativa sau prin hotarare judecatoreasca.