Eu zic sa fii tu insati si atat. Nu are rost sa te faci remarcata in vreun fel, caci cu cat incerci sa atragi mai mult atentia asupra ta, sansele de a reusi sa iti faci prieteni pot scadea.
Ideea e ca cine te place, te place asa cum esti. Probabil ca esti o fire mai timida, calma si mai linistita de felul tau.
Incearca totusi sa intri in discutii cu colegii tai, sa incerci sa-i cunosti mai bine, sa vezi ce hobby-uri au. Stiu ca poate parea ciudat si ca te intrebi:,, Pai, cum sa ma duc la ei asa, pur si simplu? Si ce sa le zic?''. Fii relaxata si nu-ti fie frica sa intri in vorba cu ei, pentru ca daca nu o faci, sunt slabe sansele sa vina ei la tine, mai ales daca s-au format bisericute si fiecare sta cu ''noi lor prieteni''.
Stai linistita, eu sunt sigura ca iti vei gasi pe cineva cu care sa te potrivesti la caracter, trebuie doar sa ai rabdare. Daca nu, gandeste-te ca oamenii sunt trecatori, ei vin si pleaca din viata unei persoane. Chiar si daca ai fi legate legaturi cu mai multi colegi, dupa terminarea facultatii cand fiecare pleaca in diferita colturi ale lumii, cine stie cu cati ai fi pastrat legatura.
Succes si sper ca te-am ajutat.
Cel mai usor te poti face remarcata prin rezultate foarte bune la invatatura si in curand foarte multi colegi te vor baga in seama, multi dintre ei cerandu-ti ajutorul sub diferite forme.
Suferi de ceva foarte grav dacă tu ai ajuns să nu știi cum să atragi atenția ca să te integrezi într-un anume grup. Astea vin de la sine și mi se pare că suferi de frustrare.
Nu are rost sa iti faci prieteni din alte clase, mai ales ca daca nu ai reusit sa te imprietenesti cu colegii de la tine din clasa cu care stai mult mai mult timp impreuna si cu care ai mult mai multe oportunitati sa socializezi, ai slabe sanse sa iti faci prieteni in alta clasa.
Sfatul meu ar fi sa te uiti la bisericutele care s-au format. Vezi care oameni ti se pare ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine si care par sa aiba aceleasi interesa ca si tine si apoi abordeaza-i.
Secretul este sa mergi tu sa ii abordezi, daca stai izolata lumea va crede ca asta este alegerea ta si nu va veni sa te bage in seama.
Am fost, si inca sunt, exact ca tine anul trecut cand am fost si eu clasa a 9-a!
Fiind dintr-un sat la 9km distanta si avand in clasa pe absolut nimeni cunoscut a fost trebil! Mi-a luat cam tot semestrul sa ma pot integra "oarecum" in clasa...insa nici in ziua de azi nu prea sunt bagata in seama cel putin sunt constienta ca nu sunt subect de bisericuta si mi-am facut si prieteni adevarati!
Prefer 1 sau 2 prieteni cu care pot vorbi orice si cu care ma pot intelege decat un grup intreg!
Insa eu cred ca am si probleme de socializare, oricum iti urez mult succes!
Foarte bine zis! Gasesti mai greu persoane mature, iar acestea sunt de obicei mai singure, insa sunt cele mai prietenoase. Nu poti fi prieten cu un grup, ci doar cu o persoana care te va introduce in acel grup. Insa de regula grupurile nu au succes, dovedit stiintific.
Incearca sa incepi prin a-i cunoaste pe colegii din fata, spate, pe colegu de banca. Poti socializa cu ei, poti face cate o gluma ca sa vada ca esti dezghetata. Nu trebuie sa fii complexata ca inca nu ti-ai gasit amici in clasa. Incearca doar sa te comporti normal, sa nu iesi in evidenta prin emotivitate sau alte slabiciuni, pentru ca stii cum e, colegii abia asteapta sa-l tortureze pe cel mai sensibil din clasa. Imbraca-te frumos, comporta-te frumos si relaxat si incearca sa nu fii printre cei mai slabi la invatatura din clasa.
Eu am trait toata scoala fara prieteni si nu imi pare rau. M-am inteles mult mai bine cu persoane pe internet, de prin alte tari. E destul de dificil sa gasesti in acelasi colectiv restrans persoane care sa se potriveasca in sensul prieteniei de orice fel. Daca esti diferita nu inseamna nimic, traieste-ti viata asa cum iti place si nu fii intristata de asta.