Buna! Daca asta e ceace vrei sa faci lupta pentru ea! Nu te lasa descurajata,( vorbesc din propia experienta- am 24 de ani). Am prieteni, care au urmat actoria si acum lucreaza la teatru/ radio. Deci se poate. Depinde si foarte mult de cat de tare vrei, cat de mult vrei sa muncesti pentru asta. Dar daca tu ai talent si inclinatie se poate. Gandeste-te ca si actorii sunt oameni, si daca ei s-au fi lasat descurajati astazi n-ar mai exista filme, teatre. Nu trebuie sa fii geniu, nici mega talentat. Daca ai 20 la suta talent, 10 la suta noroc si 70 la suta multa munca si daruire o sa reusesti. Daca ai posibilitatea inscriete la un liceu de arta, profil drama, daca nu, fii atenta la orele de lb romana, mergi la concursuri de recitare poezii, ca sa te obisnuiesti cu scena. Dupa poti sa te inscrii la facultate. Parintii tin sa trimita copii pe meserii "sigure", fiindca nu sunt familiarizati cu lumea artistica, nu stiu multe despre ea. Daca ar avea vedea cat de tare e sa lucrezi intr-un teatru, opera, filarmonica si ca salariile nu sunt chiar atat de joase si-ar schimba parerea. Am frati care lucreaza nu in teatru ci in opera, ca muzicieni, asa ca am avut ocazia sa privesc aceasta lume indeaproape, si e chiar fascinanta. Asa ca nu te lasa, nu-i chiar asa de negru viata actorilor. Ps: Uita-te cati copii ai actorilor urmeaza si ei actoria/ ceva artistic, fiindca vad de la parinti ca se poate. Totusi trebuie sa tii cont ca da mereu poti esua, si ca nu va fi un drum lin, si ca cei mai buni vor rezista ( dar nimeni nu s-a nascut deja gata pe scena, toti si-au dezvoltat talentele pe timpul studiilor), oricum te poti razgandi oricand daca iti dai seama ca nu e de tine.
anonim_4396 întreabă: