Să o educi tu. Întreabă.
- De ce te porți așa? Nu poți vorbi cu mine nomal fără nervi?
Ce vrei să spui cu asta? Tu cum erai la vârsta mea?
E destul de greu sa dam sfaturi... poate ca a auzit ceva de tine si asta a determinat o sa se poarte asa. Incearca sa vorbesti cu ea, sa o intrebi ce se intampla. Sunt sigura ca o vei scoate la capat fara sa iei in calcul lucruri sumbre, entru ca pari o persoana cu o gandire matura si ok. Poate este doar o perioada, apoi va trece si lucrurile vor reveni la normal. E normal sa mai clachezi, cred ca toti parintii o fac in anumite momente. Incearca sa vorbrsti cu ea si sa lamuriti anumite aspecte. Bafta, o sa fie bine!
Ar trebui sa o ignori când vezi ca are reacții de genul...
Nu mi se pare normal sa acuzi un om pe nedrept, totusi, e mama ta, și de obicei copiii au încredere desăvârșită în mamele lor...
În fine, mai bine nu ii mai spune nimic pana se calmează, poate are și ea o perioada mai grea.
Sper ca te-am ajutat?
Nu stiu ce sfat sa iti dau, pentru ca pentru o mama este foarte dificil sa auda lucruri rele despre copilul ei, in primul rand cred ca ar trebui sa te pui in pielea ei, sa vezi daca tie ti ar conveni ca, copilul tau sa faca ce faci tu... poate asa ii vei intelege reactile. Nu incerc sa ii iau apararea...chiar deloc, pentru ca stiu ca e deranjant ce ti face, dar dupa ce o sa intelegi asta sunt sigura ca o sa eviti chestile de genul, anturajele proaste si tot felul de chestii care in primul rand iti strica tie imaginea de sine si nu numai, ii afecteaza si imaginea mamei tale. Nu vezi in ce lume traim acum? In zilele noastre este asa greu sa deosebesti binele de rau, sunt sigura ca mama ta iti vrea doar binele, problema ei este ca e rea de gura, nu cred ca le spune si cu inima. Stai serios de vorba cu ea, eu cand nu ma intelegeam cu ai mei si nu ma ascultau, pur si simplu le scriam pe ceva, si le puneam asta in pat, asa ii faceam sa ma asculte si sa ma inteleaga. Si ce crezi? A mers de fiecare data! Multa bafta si sper sa fie totul ok!
Înainte de toate trebuie să înțelegi că și mama ta suferă din cauza relației cu tatăl tău și se descarcă pe tine fără să își dea seama.
Poate în timp situația se îmbunătățește, nu trebuie să lași lucrurile astea să te afecteze.
anonim_4396 întreabă: