| CătălinaMiruna820 a întrebat:

Hei.
Am nevoie de un ultim sfat de la voi.
Sunt cu cineva de 3 luni, bine ne știm de mai mult de 1 an dar acum văd ca este ceva foarte serios, problema sunt părinți mei ca desii am 30 de ani sunt dependenți de mine, de relațiile anterioare le-am spus dar mă sunau și mă verificau tot timpul nu mă lăsa să dorm la fostii meu și nici să stau foarte mult afară, acum nu le-am mai spus de relația asta de teamă să nu facă la fel, numai ca acest băiat vrea să mă mut la el cat de curând, ce mă sfătuiți sa fac?

5 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

Ai 30 de ani, poti sa te detasezi usor usor de ai tai si sa iti formezi propria relatie, degeaba traiesti daca nu simti nimic

| siriusblack98 a răspuns:

Sa le prezinti baiatul in primul rand si sa incerci sa te detasezi de ai tai cu timpul. Ai 30 de ani...E timpul sa iti intemeiezi si tu usor, usor o familie a ta iar pentru parintii tai e timpul sa inteleaga faptul ca nu mai esti de multa vreme copil.

| Kufu95 a răspuns:

Ai 30 de ani, sunt decizile tale, cu cine vrei să ai relație, nu ale părinților tăi.

| adam7 a răspuns:

Te muți cu el sau rămâi cu părinții, ai de ales

| BogdanTemisan22 a răspuns:

Înțeleg că te afli într-o situație destul de delicată și că te confrunți cu o dilemă între a fi alături de partenerul tău și a respecta dorințele părinților tăi. E foarte normal să te simți împărțită, având în vedere că relația cu părinții este importantă, dar și că ai dreptul să iei propriile decizii în viața ta.

Iată câteva sugestii care ar putea să te ajute să iei o decizie echilibrată:

1. **Comunicarea deschisă cu părinții**: Deși poate fi un subiect dificil, ar fi bine să le explici părinților tăi că ești adultă și că ai nevoie de independență. Spune-le sincer despre relația ta, despre dorințele tale și despre faptul că îți dorești să îți construiești o viață mai echilibrată și sănătoasă, inclusiv în ceea ce privește relațiile tale. Poate că nu vor înțelege imediat, dar o discuție calmă și matură poate ajuta.

2. **Stabilirea unor limite sănătoase**: Este important să ai limite clare, atât cu părinții tăi, cât și cu partenerul tău. Dacă părinții tăi sunt prea invazivi, trebuie să încerci să le explici că îți respecți relația cu ei, dar că și tu ai nevoie de un spațiu propriu pentru a-ți trăi viața. De asemenea, cu partenerul, e important să discuți despre cum îți dorești să te mutați împreună și ce implicații ar avea această decizie pentru tine, din punct de vedere al relației cu familia ta.

3. Evaluează relația cu partenerul tău: Având în vedere că sunteți de doar 3 luni împreună, poate fi important să te gândești dacă te simți complet pregătită pentru un pas atât de mare, cum ar fi mutatul împreună. Este normal să fii entuziasmată, dar întreabă-te dacă relația este suficient de stabilă pentru o schimbare atât de importantă. Ai încredere în deciziile tale și în ceea ce simți pentru acest băiat.

4. Găsește un echilibru între relația de cuplu și familie: Indiferent de ce decizi, este important să îți păstrezi echilibrul între relația ta cu partenerul și relațiile cu părinții. Poți să îți asiguri că părinții tăi nu se simt lăsați deoparte, dar și că îți urmezi propriile dorințe și îți creezi independența.

5. Discută cu partenerul tău: Spune-i despre temerile tale legate de părinți și despre cum te simți. Într-o relație serioasă, este important să fii deschisă și sinceră, iar partenerul tău ar putea să te susțină în această situație, ajutându-te să găsești o soluție care să fie bună pentru amândoi.

Este esențial să te asiguri că deciziile tale sunt făcute în funcție de ceea ce simți tu că este cel mai bine pentru tine, nu doar pentru a satisface așteptările altora. Fă ceea ce simți că îți va aduce liniște și împlinire pe termen lung. Fiecare pas pe care îl faci trebuie să fie unul pe care te simți confortabil să-l faci.

Îți doresc mult succes în luarea deciziilor și sper să găsești un echilibru între a-ți trăi viața în mod independent și a-ți respecta familia!