| CătălinaMiruna820 a întrebat:

Hei
Am o problemă, am 30 de ani locuiesc cu părinții mei momentan. Sunt foarte stricți din orice punct de vedere, eu dorm cu mama mea din motive ca nu se înțelege cu tatăl meu, o deranjează orice și ca ies afară și ca butonez telefonul ca vin târziu acasă, îmi ține contul la orice, menționez ca nu lucrează și nici pe mine nu mă lasă să mă mut, pentru ca nu vrea sa o las singură.
Am nevoie de un sfat!
Mulțumesc

22 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Dar trebuie sa te lase sa te muti? Ai 5 ani? Are pe tata, e treaba ei cu cine sta, trebuie sa ai si tu viata ta.
Nu avem ce sfat sa iti dam daca nu te muti, ca banui ca lucrezi. Gaseste un iubit, etc.

Deci ori te muti ori stai asa, una din doua, dar ar fi trebuit sa stii deja asta.
Dar ai ceva probleme si de aia ai ajuns asa la 30 ani, altfel erai mutata si cu iubit/sot pana acum, sau mutata singura.

Si eu stau cu mama la 47 ani, dar eu am probleme si le recunosc, insa ma inteleg bine cu ea, avem fiecare camera noastra, nu este absolut nici o problema, ca avem 3 camere, e altceva. Pot sa fac ce vreau, nu o deranjeaza ca butonez telul sau altele.

Ar fi bine sa gasesti un psiholog sa-ti rezolvi problemele, o zic serios fara gluma sau in sens rau, nu sa fi legata de mama la infinit, si sa mai dormi si cu ea in pat! La mine sunt mai grave si nu s-au putut rezolva desi am incercat de mult.
In locul mamei tale trebuia sa fie vreun sot sau iubit sau nimeni, dar nu mama.

| johnnny123 a răspuns:

Da, ai o problemă. Și anume că locuiești cu părinții la 30 de ani. Cum adică "nu te lasă să te muți"? Ești adult, nu ai nevoie de permisiunea nimănui ca să te muți. Singurul lucru de care ai nevoie este să te poți întreține singură. Dacă poți face asta, restul se rezolvă.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Esti adult, viata ta e responsabilitatea ta.
Tu decizi cum o traiesti, nimeni altcineva. Invata sa impui limite. Ai nevoie de spatiul tau personal.

Sper ca ai e gand sa te muti cat mai repede de acasa. Daca intalnesti un barbat, ce-i spui, ca dormi cu mama in pat?

Nici mama ta nu e cu toate tiglele pe casa.

| KovacsB a răspuns:

Ai mai multe probleme.

| Mosotti a răspuns (pentru KovacsB):

Exact, are probleme serioase de a ajuns asa. Si eu am mari probleme dar eu le recunosc si am incercat sa le rezolv.

| eliancodrut a răspuns:

Nu-i inteleg pe oamenii care nu se pot desprinde de fusta mamei nici la aceasta varsta. Eu de la 16 ani mi-am hotarat singur destinele si sunt bine. Am tot ce-si doreste o familie.
Daca ai iubit, mutati-va impreuna. Ce astepti? Sa ajungi la pensie?

| CătălinaMiruna820 explică (pentru eliancodrut):

Nu vrea mama să mă mut

Orice fac și orice îi spun ei
Trebuie să îi spun mai întâi tatalui după care dacă mă lasă iii spun ei

| eliancodrut a răspuns (pentru CătălinaMiruna820):

Nu ai vointa. La varsta ta, tot ce spune mama ta ar trebui sa filtrezi: ce e bine pentru tine retii, ce nu sa-ti iasa pe cealalta ureche sau pe amandoua.

Siiii? Ce daca nu vrea mama ta sa te muti? Daca ai posibilitatea trebuie sa o faci urgent.

Dacă nu vin acasă la o anumită oră mă sună de înnebunește …e f complicat

Ce e complicat? Nu ai loc de munca? Nu-i raspunde la telefon. Nu-i poti spune ca ai treizeci de ani si vrei sa fii independenta? Tu ti-o faci singura cu mana ta.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Sa muncesti si sa te muti cat mai repede posibil. Nu este problema ta ca mama ta nu se intelege cu tatal tau, nu tu ai tinut-o de mâna cand te-au conceput, dar daca accepti ca mama ta sa iti influenteze intreaga viata si viitorul, este o mare problema. O sa iti dea comenzi pana la sfarsitul vietii daca nu te muti de acasa asa ca... gaânteste-te bine la ce vrei sa faci!

| Mosotti a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Daca nu se duce la psiholog sa incerce sa rezolve problemele nu se va muta! Nu se va putea rupe de "nu pleca sa fiu singura", si acolo ramane.
Degeaba se gandeste, ca simte altceva, iar simtitul ala vine din probleme psihologice.

| DenDenX a răspuns:

Crede-mă nu este normal sa stai in casa cu părinții la 30 de ani

Poți să mai stai până când îți vei face o relație. după aia mutate cu viitorul iubit ori la el ori amândoi undeva...nu știu.dar nu mai sta acasă

Vorbește cu mama ta. spune-i că nu o părăsești.o poți vizita oricând...o poți suna...

Nu crezi că e timpul să-ți faci o familie?

Nu-i okk deloc ce e acolo...eu nu zic să-ți părăsești mama...dar încearcă să te detașezi de ea..sa fii pe barba ta.

Cum te vezi la 35 de ani? Dar la 40?

Trebuie sa faci o alegere acum ca atunci să trăiești altfel. înca mai ai timp sa pleci..sa-ti faci o relație...sa te căsătorești și după sa faci un copil

Pleacă și trăiește ți viața pentru că dacă înaintezi în vârstă sa zicem că stai așa până la 40 de ani.o să ți fie greu după aia.
Va fi greu sa faci un copil, pentru că sunt șanse să iasă cu probleme..la 40 nu mai arăți chiar ca la 30 deci e posibil sa te căsătorești mai greu..depinde și de oameni.

Pleacă de acasă acum cât poți... înca ești tânără...

| Mosotti a răspuns (pentru DenDenX):

Copil poate sa faca sau nu, nu se invarte viata doar in jurul la asta, nu conteaza asta, dar conteaza sa nu mai doarma cu mama in pat si sa stea acolo daca nu ii este bine.
Sa se mute macar singura si sa nu mai fie stresata.
Insa nu prea poate, emotional are niste probleme si e legata de mama.

| DenDenX a răspuns (pentru Mosotti):

Pai ar cam trebui sa se gândească și la asta..pentru că dacă nu vrea să facă nimic în viața poate să rămână cu mama ei.dar totuși sfatul meu este sa plece de acasă și sa-si vadă de viață..pentru că înca are timp și de copii și de căsătorie...dar sa nu aștepte prea mult că după aia e mai greu

| Mosotti a răspuns (pentru DenDenX):

Psihologic nu poate, nu e asa usor sa plece, trebuie rezolvata cauza pentru care nu vrea sa plece, trebuie terapie, ca asa stia si ea ce era bine sa plece!
Cand psihologicul e sanatos faci de la sine ce trebuie fara sa iti mai pui problema, logica se aliniaza cu ce simti.

Prin terapie se rezolva chestiile si va simti altceva, adica ce trebuie gen "treaba ta, eu imi vad de viata, ai barbat, vezi ce faci cu viata ta ca singura ca nu".

Daca problema nu o rezolva, o sa stea mult si bine asa.