Nu ai de ce sa iti fie frica, este tatal tau biologic, iti vrea binele insa nu stie exact cum.Multi parinti,din anumite motive:ignoranta, egoism, incultura, iubire orbeasca/necunoasterea semnificatiei de iubire, etc.se comporta intr-un mod irational.Probabil asa se comporta si inainte, dar acum acest comportament este alimentat de grija de a nu te mai vedea.Nu a stiut cum sa te creasca pana acum, probabil nu va sti niciodata cum sa o faca, dar asta nu inseamna ca nu te iubeste si nu sufera la gandul ca vei avea alti arinti.II este greu, doar ca nu stie cum sa isi exprime aceste sentimente si face ce stie mai bine(ca de altfel multi tati):scandal.Incearca sa aplanezi situatia; poti sa ramai cu parintii adoptivi dar sa optezi pentru o adoptie deschisa, adica tatal tau sa aiba drept de vizita.Nu trebuie sa ii intorci spatele tatalui tau oricat de rau ar parea acesta.Succes.
Imi pare rau pentru tine, nimeni nu ar trebui sa treaca prin asa ceva. Daca vrei sa ramai cu parintii adoptivi, cred ca trebuie sa aduci argumente si dovezi ca prezenta parintilor biologici iti face rau. Incearca sa inregistrezi o cearta intre parintii biologici si cei adoptivi. Sau depune o plangere la politie impotriva tatalui tau real.
Sa depun plangere? Am uitat sa spun ca tatal real e fratele mamei adoptive.
Tu ai ultimul cuvant.
Le spui, nu vreau sa raman cu tata, si s-a facut
SPui ca e rau, ca vorbeste urat.
Eu stau cu parintii adoptivi. Dar inca nu m-au adoptat oficial... ei zic ca trebuie sa umblam prin tribunale si alea. Am doar 12 ani. La 18 ani pot alege eu cu cine sa raman. Si mai este pana atunci, dar eu nu mai suport!
Inteleg,dar si la 12 ai un cuvant de zis.
Or sa te intrebe cu cine alegi,cel mai probabil
Nu inteleg, esti adoptata? Daca da, au acte, cum sa te ia inapoi? Numai, te-a dat.ce sa mai vrea de la tine?
Nu sunt adoptata cu acte si din astea... nici eu nu prea inteleg. Stiu doar ca sunt in grija lor... trebuie sa semneze parintii reali ca sa ma poata adopta ( stiu eu )
Ce situatie incurcata,atunci, parintii tai ai, adica si tatal tau mai ales, are drepturi asupra ta, din pacate pentru tine.
Dar tata real nu poate fii decazut din drepturi? Adica sa fiu nepoata lui si el unchiul meu?
Poate,dar nu poate sa fie unchiul, tot tatal ramane.