Buna. as vrea sa stiu si eu numele tau. asa pur si simplu
In legatura cu prietenii, nu este greu nici daca esti timida.
uite o prietena de-a mea era, este si va fi foarte timida! Mi-a spus ca si-a facut curaj singura si a intrat in vorba cu mine. atunci a observat si ea si eu ca avem multe lucruri in comun!
Dar ce. numai tu esti asa in toata scoala? Daca nu poti sa te imprietenesti cu niste nesimtiti atunci cauta pe cineva care crezi ca are ceva. orice in comun cu tine!
Hey! Sti, si eu am avut aceeasi problema, dar totul a venit de la sine dupa ce am descoperit o fata la fel de timida ca mine. Daca vrei poti vorbi cu mine pentru niste sfaturi, uneori, in timpul liber studiez psihologia ( fara medicamente ) Si in plus, prietenii pe care i-am castigat de-a lungul timpuli spun ca pot consola pe oricine. Totusi, poti sa-mi lasi mesaj privat cu id-ul tau si mai vorbim. Sper ca o sa te pot ajuta, in plus, din cate vad aici parca sunt aceleasi sfaturi la fiecare raspuns.
Vreau sa imi fac prieteni nu sa ma impac si sa vb cu colegii mei de clasa!
Pai poti incerca sa vorbesti cu noi mai mult, sau sa iti gasesti pe cineva apropiat care sa te asculte si incet incet iti vei invinge timiditatea.Si sa stii ca un psiholog nu iti da nici un fel de pastile, ci doar vorbeste cu tine si iti aculta problemele, te sfatuieste, etc.Cel care da pastile se numeste psihiatru si nu ai ce sa cauti la el pentru a scapa de timiditate
Mda...si eu am fost in aceeasi situatie ca tine.Si nu sunt timida chiar deloc, ci foarte sociabila.M-au indepartat si nu mai doareau sa mai aiba vreo legatura cu mine.Doar fiindca invat bine la scoala, se dadeau bine pe langa mine ca sa copie, iar asta ma durea, fiindca simteam ca nu ma recunosc ca pe o prietena.Eii, doar putini dintre ei m-au tratat asa , dar cum nu sunt o fire suparacioasa i-am iertat si acum imi sunt cei mai buni prieteni.Am vazut ca mai jos ai scris "Vreau sa imi fac prieteni nu sa ma impac si sa vb cu colegii mei de clasa!"Nu trebuie sa actionezi asa, fiindca vei fi indepartata de catre toti cei din clasa.Nu este un lucru bun. Sa nu pui la suflet toate criticile, cuvintele adresate tie de catre colegi. Vorbeste-le frumos, deschis si incearca sa legi noi prietenii. Daca cineva te intreaba ce faci si nu aveti subiect de discutie (eh stiu cum e ) incearca sa mai vorbesti despre scoala, alte chestii etc.Sa stii ca lumea nu are nimic cu tine.Ti se pare ...Intai tu ai o parere urata despre tine si astfel crezi ca ceilalti iti poarta pica . Poarta-te normal ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic .Te vei simti mult mai bine. Okey. Bye !
Nu fi asa timida! Sa stii ca prin timiditate vei fi singura, cand mergi pe strada sa ai o privire hotarata si spatele drept care reprezinta stima si respect de sine, cand mai iesi afara si te intreaba cineva ceva raspunde-i ca si cum ai vorbi cu parintii, dar sa fii in largul tau, sa pari sigura pe tine, daca te vad oamenii asa timida molesita o sa zica : '' Asta-i fraiera hai sa-mi bat joc de ea'', deci nu-i lasa!
Si fii de gasca cu ei, cand fac o prostie ceva nu ii spune la profesori, fii cu capu sus! Asa eram si eu in calasa a I a! Pana cand am vazut ca trebuie sa trec la metoda dura!
Pai...si eu is cam asa.is in clasa a 5-a si am mers la alta scoala(odata cu ciclul gimnazial). nu cunosteam mai pe nimeni si toti ma tratau ca pe o proasta, in afara de cele 2-3 fete prietenoase din clasa.ca sa nu fiu ignorata, m-am chinuit sa invat si am invatat origami.i-am invatat si pe ei origami si cu temele(in pauze).dar ca sa imi ascund sentimentele mi-am facut o imagine de batausa care mai si apara cand cineva ii cere ajutorul, indiferent ca ii baiat sau fata.eu sunt o fata ce stie bine sa loveasca...asa am castigat putin respect.am un sfat:incearca sa-i impresionezi pe colegii tai prin ceva(spre exemplu:origami, desen)
prieteni poti sa-ti faci tarziu...dar nu incerca sa te bagi intr-o bataie ca sa ajuti "victima", caci poate aceasta nu va chema pe nimeni in ajutorul tau la nevoie.(asa mi s-a intamplat cu o fata.niste baieti o bateau pe gheata, eu am sarit sa o ajut, ea a fugit, si aia m-auu luat pe mine la trante ca de ce am ajutat-o!)sper mult ca te-am ajutat cat de putin!
Nu te ajutam noi doar cu sfaturi u tr sa actionezi daca ai vreo vecina mai mica ca tine sau mai mare incearca iti sa te imprietenesti cu ea iesiti prin parc si daca va intalniti cu cineva saluta chiar daca esti singura si daca nu te saluta si ei spune-le vai ce sa zic nu bagati lumea in seama fi mai desgheata si eu sunt ffff timida dar o sa vezi ca o sa iti revi cu timpu inca esti copila sa zicem ca daca uite vorbesti mai vulgar dar nu cu injuraturi sau chesti mai asa mai tare mai jmechereste cu cienva prinzi adrenalna ::p si o sa vezi ca o sa te simti bine si dimineata cand te apropi cand te duci la scoala cand intri in clasa si te apropi de cineva zici neata sau buna si dupa te duci mai saluti daca mai e cinea si dupa aia lasi ghiozdanul si te duci unde sunt fete mai multe ce faceti si stai si u pe acolo si mai intervine is u in discuti cu orcine
Relax, calm, take it easy, incearca sa fii pozitiva, deoarece cand esti pozitiv/a toata lumea o sa vre sa fie pe langa tine chiar daca nu vorbesti foarte mult (pentru ca nimeni nu o sa vrea sa poarte o conversatie cu o persoana posomorata si depresiva cu exceptia unor cazuri), nu trebuie sa vorbesti mult pentru a te exprima 2-3 cuvinte.
esti doar in clasa a 7 ia-o incet ai timp, poti vorbi despre orice ai toata copilaria la dispozitie si poti profita putin de faptul ca esti timida
cat despre psiholog (....get lost...) daca intelegi ce vreau sa zic si de medicamente la fel, e adevarat pentru unii e mai greu sa socializeze dar ai tot timpul din lume nu te grabi (cu rabdare treci si marea )
mai zici cateo gluma vreeo prostioara etc. etc si gata
mult succes
Buna! In trecut si eu pot sa spun ca eram asa,si apoi mi-am dat seama ca totul se datora lipsei de incredere in mine,poate si asta e cauza pentru care ai impresia ca toti au ceva cu tine,se uita insistent la tine.Din proprie experienta iti vorbesc,poate in cazul tau nu e asa, dar invata sa te apreciezi mai mult, sa nu pui la suflet vorbele celorlalti, printre care unora pur si simplu le face placere sa jigneasca, sa faca pe altii sa se simta prost, cand de fapt ei nu fac 2 bani.In cele mai multe cazuri oamenii nu sunt apreciati la valoarea pe care o au, ma refer la cei mai putin sociabili, retinuti, fara initiativa cand de fapt sunt niste persoane deosebite.Iar in ceea ce priveste psihologul, sa nu iti fie teama sa apelezi la ajutorul lui, chiar te poate ajuta foarte mult in ceea ce priveste timiditatea si cauzele ei.Imi cer scuze pentru ca poate am deviat putin de la intrebare si iti doresc toate cele bune, si nu ezita sa ceri ajutor.O zi buna!
Mi s-a intamplat si mie asa ceva..Ar trebui sa vorbesti cu ei sa te intelegi sa-i intrebi care este problema de nu vor sa vb cu tine, ce nu l place la tine de nu vor sa va imprieteniti dupa mai vezi
Si eu am avut acceasi problema si inca o mai am. sa zicem , dar la mine a fost ca eu mi-am aparat un coleg in fata unui baiat mai mare, si cu acest fapt de eroism, am ajuns sa fiu " popular" si acum e f bine, in cazul tau eu zic sa imi lasi un pm cu id tau si sa discutam acolo mai deschis si sa te ajut.
Heii. Și eu am fost în aceeași situație, și simțeam că înnebunesc :] dar încet, încet am început să mă acomodez și chiar mi-am făcut un grup de prieteni cu care să mă înțeleg. Fă și tu la fel, nu colegi de clasă, ieși în oraș, parc, încearcă să comunici. Primul pas este greu, și trebuie să ai un motiv, dacă VREI, POȚI. Știu cum te simți, dar cu rușinea mori de foame . Trebuie să ai încredere în tine, cei din jur vor crede că ai probleme psihice... Încearcă să exersezi, uite-te în oglindă și acceptă-te așa cum ești, sigur sunt persoane care țin la tine... Be positive! muuuuult succes.
Am citit şi încep să te inţeleg. Când eram mică eram la fel ca tine, fricoasă, dar cu timpul m-am acomodat cu comportamentul din ziua de azi, iar acum mai stau cu copii de bani gata si sunt foarte răsfaţaţi care vorbesc urât cu cei mai bătuţi de soartă. Nu-i sport când fac asta vor avea de suferit.
Poţi, ca început să-i copiezi cu gesturile ca să te integrezi, iar apoi mai vorbim uite id-ul meu catangel15 si fb-ul meu.https://www.facebook.com/catalina.maria.50