| Julia8800 a întrebat:

Hei! Ce părere aveți de faptul că niciodată în viitoarea mea relație nu voi accepta mutarea împreună fără să fim căsătoriți? Eu nu sunt deloc de acord cu concubinajul, vin și dintr-o familie in care nu am fost crescută cu astfel de gândire și nu aș putea niciodată să trăiesc așa cu o persoană indiferent cât de mult mi-ar plăcea, recent am îndepărtat pe cineva din cauza acestei dorințe de a nu sta cu persoana respectivă, credeți că se va întâmpla la fel și în viitor?sad

22 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu gandesti rau. Dar concubinajul poate fi calea spre casatoria propriu-zisă. Sau nu.
Poti cunoaste persoana mai bine, fara a avea alte obligatii.
Te casatoresti cu el sau il lasi. Ce ai de pierdut?

| ania a răspuns:

Felicitări pentru decizie. Și de noi se mirau unele cunoștințe ca mai aveam câteva zile pana la nunta și nu locuiam împreună. Cine respecta planul Creatorului și alege sa nu facă sex înainte de căsătorie e cel mai fericit. E mult mai ușor sa fii fidel după dacă ești antrenat sa îți ții atracția fizica sub control. Și pe TPU e plin de concubinei frustrați și plictisiți unul de altul, care pe urma nu știu cum sa scape de relație.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta este o regula personala cu care va trebuii sa fie de acord doar partnerul tau, niciodata parerea altora!'

In trecut era o regula de bun simt pe care o respectau majoritatea, azi este la libera alegere si decizia se ia numai d e voi doi.

Nu are nici o importanta ce se va intampla in viitor, ca nu va hotaraste nimeni mutatul, casatoria sau traitul in concubinaj, asta depinzand STRICT doar de VOI DOI!

In occident legile s-au schimbat in totalitate, acum permitand sa traiesti in parteneriat (concubinaj) cu femeia sau barbatul, fara sa fiti casatoriti legal,, unde aveti absolut toate drepturile pe care el au si cei casatoriti, daca se traieste impreuna PESTE 5 ani de zile, imparydindu-se bunurile la fel ca si la cei casatoriti, avand absolut toate drepturile legale, ca si cei casatoriti.

In ziua de azi virginitatea nu mai este apreciata decat de anumite persoane religioase, sau de parinti ori de bisericile cu religii si dogme stricte.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu găsești pe cineva cu aceeași concepție clar se va întâmpla pe viitor.
Daca îl găsești pe ăla cu aceeași concepție grija sa nu aveți o mare surpriza când va căsătoriți va mutați împreună, descoperiți lucruri noi și s-ar putea să nu vă placă.

| dullcat a răspuns:

Buna. Nu m-am intrebat vreodata asta, dar cu siguranta vei avea de munca pana sa gasesti pe cineva cu acelai mindset. In Romania inca suntem majoritatea pe traditional si locuit impreuna :)) Apoi, si mie mi se pare imposibil sa cunosti o persoana doar din iesiri. Se stie si ca multe prietenii se rup atunci cand doua persoane traiesc impreuna, tocmai fiindca, desi nu pare corect, fiecare din noi suntem diferiti acasa in propria intimitate. Daca e vorba de casatorie, atunci cred ca lucrurile devin si mai complicate.

Dar in alte tari nu e deloc ceva de speriat, dupa cum poti vedea https://www.youtube.com/......s?/results

Sunt si destule articole pe tema asta, daca doresti sa citesti doar asa, pentru a te incuraja ca nu e nimic in neregula cu tine, ci e doar vorba de preferinte, modul in care am fost crescuti fiecare, etc.

| relian a răspuns:

Casatoria este o timpenie, a fost cindva o chestie trestie ca, asa voia barbatu sa stie pentru ce munceste, sa aiba copii lui naturali bla bla. Dar nu te gindi ca oamenii se casatoreau la biserica, nici pomeneala. Era o chestie verbala intre tatal tau si viitoru mascul in patu caruia trebuie sa aterizezi, aia era casatoria, se mergea pe vorbe, oameni de incredere.
Dar barbatu se putea satisface si cu alte femele laughing
Biserica sia bagat coada mult mai tirziu, este chestie noua casatoria realizata la biserica nu stiu daca are o mie de ani, nu are, poate cateva sute de ani.
Apoi de la biserica a fost preluata de condiucerea primariei si cam asta e povestea.
Ce se intampla daca te muti cu cineva casatorita, la fel de bine se poate intampla si necasatorita.

Te casatoresti si ala nu poate divorta sau ce crezi? Ori nu te poate da afara casatorita? Iti da papuci indiferent, nu il retine un act sa te dea afara, sau tu pe el.
Deci ai idei de alea religioase, sa nu zic indoctrinari religioase sau idei fixe care nu te ajuta cu nimic.

| Freya1 a răspuns:

Bun,stai sa ne intelegem.Una e sa nu te muti cu persoana respectiva, si alta e sa nu ai apropieri pe timp îndelungat cu persoana respectiva.

Poti sa stai tu la ai tai și el la ai lui 1 ani spre exemplu, dacă va intalniti zilnic și aveți și intimitate iar când va hotărâți sa va luați casa sau chirie sa faceți și nunta.Dar sa pui pe cineva sa aștepte după tine, sau sa te ia fata sa sție dacă sunteți compatibili, cam slabe șanse.
Încearcă la penticostali.

| Hammurabi a răspuns:

Cum crezi că s-ar căsători cineva cu tine fără să te cunoască pe deplin?
Cum crezi că ar putea cineva să te cunoască pe deplin numai din întâlniri sporadice?

Și chiar dacă s-ar găsi cineva să își asume riscul, îți dai seama cu cât îți multiplici tu șansele de despărțire și divorț, când persoana cu care te-ai căsătorit nu cunoaște chestii esențiale despre tine? Cestii care nu pot fi aflate decât într-o perioadă de conviețuire.

| anonim3247 a răspuns:

Depinde de tine cum ești când te măriți.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Eu când m-am însurat știam de femeie absolut tot de ea și ea știa de mine absolut tot.

| anonim3247 a răspuns:

Tu dacă vrei să intri prima oară la bărbat în casă ca femeie măritată faci o autobiografie de când te-ai născut și o prezinți lui ăla care să te ia de nevastă.

| haileewatson a răspuns:

O relatie in care locuiti impreuna si sa va impartiti viata e total diferita fata de o relatie in care va vedeti de cateva ori pe saptamana.
Daca asta e conceptia ta....atunci o sa ramai singura sau probabil o sa te casatoresti cu unu care are aceleasi idei ca tine. Dupa ce va casatoriti si te muti cu el o sa realizezi ca nu il cunoasteai 100% si sunt lucruri la el care te deranjeaza, si probabil nu o sa va intelegi, si o sa vii aici pe TPU sa te plangi laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O parere foarte buna.
Habar n-am daca se va mai intampla in viitor. Ce e sigur insa e ca n-ar trebui sa iti para rau dupa astfel de oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de tine. Nici eu nu sunt de acord cu concubinajul fara căsătorie, dar consider că e ok să locuiești o perioada cu iubitul ca să vezi cum vă înțelegeți, ce pasiuni aveți în comun, de aici îți dai seama de gradul de compatibilitate dintre voi.

| Julia8800 explică (pentru anonim_4396):

Păi spre exemplu dacă ne vedem de un an sau chiar doi nu crezi că putem să ne descoperim unul pe celălalt? Fără să fie nevoie să stau cu el în aceași casă

| anonim3247 a răspuns (pentru Julia8800):

Uite aici ceva foarte important cum trebuie să faci tu cu un bărbat și el cu tine.
Citește de curiozitate modelele astea și gândește-te că fiecare din voi 2 faceți câte una și o arătați celuilalt.
https://www.google.ro/......ps?/search

| Julia8800 explică (pentru anonim3247):

Salvez modelele în telefonlaughing)laughing)

| Arakiss a răspuns (pentru Julia8800):

Nu vei cunoaște cu adevărat un om până nu vei sta o perioadă cu el.

| suntserios a răspuns (pentru Julia8800):

Nici pe departe nu cunosti un om pana nu locuiesti o perioada cu el.

| VoidEternal a răspuns (pentru Julia8800):

Cu siguranta nu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Julia8800):

Se poate prin mesaje, la telefon sau atunci când va întâlniți.

| Allhambra a răspuns:

Bună idee.
O să fie o căsătorie-loterie.
Habar n-o să ai cu cine te măriți. laughing