Da, este foarte posibil sa fie curvar, ca el se stie pe el cat inseala si atunci este suspicios pe partnera lui, ca ar face ca si el.
Buna.Poate fi asa cum zici sau poate fi pur si simplu dereglat din punct de vedere psihologic(in urma cresterii parintilor, a relatiilor din trecut etc.), ceea ce se reflecta si in relatiile actuale.
Explicația este simplă "hoțul striga hoțul"!
Însă,mai pe larg situația asta așa:el manifesta gelozie pentru că se te că și tu ai putea face fix același lucru și că nu vei mai putea fi manipulată de el.
Pe langa gelozia excesivă și aberanta,manifestă și o posesivitate crâncenă manifestată prin controlul vieții celuilalt, practic caută motive de ceartă.
Nu zic că nu o fi și o stima căzută și poate că de asta se manifesta așa, dar hai sa îți zic și povestea mea și tragi tu concluzia la final.
Am avut o relație de un an și, n-are relevanță. Totul a mers ca pe roate până când ea părea ca s-a cam plictisit de mine, de atunci ba îmi mai cerea cate un cont de Facebook, ba mai știu eu ce.Eu am mers pe încredere și fiindcă o iubeam,i le-am dat ca blegul.
Încă lucrurile erau ok, până pe la jumatea relației când lucrurile au început sa sacadeze,mereu îmi cauta nod în papura,că de ce am pe x,y la prieteni,de ce vorbesc cu ăla,pe ea mereu tot ce faceam eu o deranja,in schimb, când eu ii trăgeam atenția,mereu baga tot felul de scuze.
Avea și probleme cu stima de sine,dar mereu am incercat sa o ajut sa o conving că eu chiar o iubesc,însă fără vreun rezultat.
Deși îmi dăduse și ea contul,la un moment dat îmi restricționase accesul la contul său,ea rămânând cu contul meu.Din acel moment, cred eu că și-a găsit pe altcineva, dar nu asta e sfârșitul poveștii, de abia începe
Boon, mai trec vreo 2 luni, eu in momentul respectiv eram mai activ pe o platformă de teme, Brainly, ajutam lumea pe unde mai știam.Am dat de o tipă la un moment dat și am intrat cu ea in vorba,nu voiam relație sau ceva,i-am spus că am relație și că nu vreau sa umblu cu cioara vopsita așa că am fost ambii de acord sa vorbim și atât,ca prieteni.
In timpul asta eu aveam discuții contradictorii din nimic și când a aflat de fata asta,pfu,haos,mă făcea în tot felul,că sunt x, y, z.
Am făcut tot ce mi-a zis ea, numai sa nu mai fie supărată și chestii, iar din momentul acela relația mea nu a mai fost la fel
Au urmat cred că vreo 5 luni de zile numai cu cearta constanta.
Eu am incercat sa fiu pe cât se poate de loial și așa,însă aveam și eu nevoie de prieteni,n-aveam și eu cu cine să mă sfătui,nimic,in schimb ea avea.
La urma,când relația s-a terminat îmi zice așa "sa zici mersi că nu am făcut ce făceau colegele mele cu iubiții lor,sa ii terorizeze și să scoata toate fetele de la prieteni...și altele" și mi-o mai zis că "Hah,de-ai ști tu ce bine mă simt eu acum că sunt în sfârșit libera,acum pot fi cu băiatul pe care îl iubesc","Ai fost un fraier,n-o sa mai găsești fete ca mine"
Eu am rămas prost și am i-am urat casa de piatra și i-am dat block
Morala:Fugiți de oamenii isterici, geloși și posesivi, fiecare clipa cu ei devine mai exasperantă!
*Bine, am mai omis chestii, dar sper că ai înțeles esența!
Depinde. Exista 3 cazuri aici : omul este gelos si o duce la extrem, la gradul de nebunie fara absolut niciun motiv; omul inseala si doreste sa isi ascunda faptele si da vina pe altcineva; omul are standarde si nu ii place ceea ce faci. Din ceea ce ai spus tu reiese ca a fost primul caz, nebunie provenita din prostie exagerata sau te insela el, nu avem de unde sa stim cu siguranta pentru ca nu il cunoastem. Oricum, oricine spune ca gelozia e rea intr o relatie e doar un circar, oameni care nu sunt pregatiti sa se dedice unei relatii 100%. Iubirea nu a insemnat niciodata libertate, chiar din contra, iubirea presupune sacrificii. Tot ce trebuie sa facem noi ca oameni e sa gasim oameni care sunt capabili sa isi foloseasca creierul, restul vine de la sine daca sunt inteligenti.
Nu insa oamenii care cred si acuza astfel de lucruri fara dovezi valide au o stima de sine extrem de scazuta. Poate fi legats de o trauma din trecut in care ar fi fost inselat sau chiar si din copilarie daca parintii il comparai adesea cu alti copii. Poate fi si daca partenera ii spune si ii reproseaza diferite lucruri caci am avut o prietena care nu stia dc iubitul ei o tot acuza de asfel de lucruri dar ea ii reprosa adesea " ce fel de bsrbat esti tu?" Iar in mintea lui venea intrebarea " daca eu nu sunt barbatul tau cine e? Ala cu care te vezi tu?"
Nu neaparat. Poate si sa fie doar gelos sau sa creada asta pentru ca ii da ceva de banuit, ca nu ii dai atentie, ca lipsesti de acasa etc. Bineinteles ca poate fi si cum spui tu.
Precizez. Ca eu, nu l am inselat niciodata, nu am vorbit cu absolut nimeni. I am fost mai loiala decat as putea fii vreodata!
NameInUse întreabă:
GEORGIANA3489 întreabă: