Pai nu mai sta ca mormolocul toata ziua si gaseste ceva. Poate ceva legat de natura, drumetii, orice.
Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).
Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).
În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru.
Ai timp, nu te ingrijora.Dar poti gasi unele articole utile pe situl jw.org sectiunea adolescenti.
Cum să fac faţă singurătăţii?
Afară e frumos, iar tu n-ai nimic stabilit. Prietenii tăi însă au deja un program. Au ieşit împreună şi se distrează. Dar pe tine te-au lăsat din nou la o parte! Te doare că n-ai fost invitat, dar şi mai tare te doare când te gândeşti care ar putea fi motivul. „Să fie ceva în neregulă cu mine?", te întrebi. „De ce nu le place compania mea?"
PROBABIL că nu o dată te-ai aflat în această situaţie. Poate simţi că între tine şi prietenii tăi s-a creat o prăpastie. Te bâlbâi de fiecare dată când vrei să înfiripi o conversaţie. Iar când ţi se iveşte prilejul să fii în compania lor, timiditatea pur şi simplu te paralizează. De ce ţi-e atât de greu?
În loc să te izolezi, ia iniţiativa şi rezolvă problemele. Să vedem cum.
● Problema 1: Ai o părere negativă despre tine. Unii tineri au un respect de sine scăzut. Sunt convinşi că nimeni nu-i agreează şi că nu au nimic interesant de spus. Aşa te vezi şi tu? Dacă da, imaginea negativă pe care ţi-ai format-o despre propria persoană nu va face decât să adâncească prăpastia dintre tine şi prietenii tăi.
Soluţie: Concentrează-te asupra calităţilor (2 Corinteni 11:6). Întreabă-te care-ţi sunt punctele forte. Gândeşte-te la unele talente şi calităţi ale tale şi enumeră-le mai jos.
․․․․․
Fireşte că ai şi defecte — şi e bine să fii conştient de ele (1 Corinteni 10:12). Dar nu uita că ai şi multe calităţi. Cunoscându-ţi-le, vei căpăta încredere în tine şi vei scăpa de părerea negativă pe care ţi-o făcusei despre propria persoană.
● Problema 2: Eşti timid. Ţi-ar plăcea să începi o conversaţie, dar când ţi se iveşte ocazia, nu ştii ce să zici. „Sunt foarte timidă", se plânge Elizabeth, care are 19 ani. „Mi-e foarte greu să discut cu fraţii şi surorile la întruniri, în schimb îi admir sincer pe cei ce pot face lucrul acesta!" Dacă şi tu eşti timid, poate crezi că problema e de nedepăşit.
Soluţie: Interesează-te sincer de alţii. Nu te speria. Nu-ţi cere nimeni să devii un extravertit! Începe prin a arăta interes unei singure persoane. „Întrebându-i pe alţii ce mai fac sau cum le merge la serviciu, îi vei putea cunoaşte mai bine", spune un tânăr pe nume Jorge.
Iată o sugestie: Nu te limita la cei de-o vârstă cu tine. Cele mai frumoase prietenii menţionate în Biblie sunt între persoane de vârste diferite, precum Rut şi Naomi, David şi Ionatan, Timotei şi Pavel (Rut 1:16, 17; 1 Samuel 18:1; 1 Corinteni 4:17). Nu uita că a conversa înseamnă a dialoga, nu a monologa. De fapt, oamenii îi apreciază pe cei ce ştiu să asculte. Aşadar, dacă eşti timid din fire, ţine minte că nu trebuie să vorbeşti doar tu!
Menţionează numele a două persoane adulte pe care ai vrea să le cunoşti mai bine:
․․․․․
De ce nu ai începe o conversaţie cu una dintre persoanele al căror nume tocmai l-ai menţionat? Dacă vei căuta ocazii de a vorbi cu cât mai mulţi din „întreaga comunitate a fraţilor", te vei simţi mai puţin singur (1 Petru 2:17).
● Problema 3: Comportament ofensator. Cel ce face pe atotştiutorul e mai mereu gata să insulte, să fie sarcastic sau să umilească pe cineva. Dar există şi tipul de om căruia pur şi simplu îi place să vorbească în contradictoriu şi să-şi impună opiniile. Şi cum un astfel de om este „exagerat de drept", îi va condamna cât ai clipi pe toţi cei ce nu se ridică la înălţimea aşteptărilor sale (Eclesiastul 7:16). Evident că nu-ţi place să fii în compania unor astfel de oameni! Dar este oare posibil ca prăpastia dintre tine şi prietenii tăi să se fi creat deoarece tu te porţi astfel? Biblia declară: „Nebunul spune multe cuvinte" şi „în mulţimea cuvintelor rostite nu se poate să nu fie fărădelege" (Eclesiastul 10:14; Proverbele 10:19).
Soluţie: Arată empatie (1 Petru 3:8). Chiar dacă nu eşti de acord cu cel cu care discuţi, ascultă-l cu răbdare. Caută să vorbeşti despre acele lucruri asupra cărora amândoi sunteţi de acord. Dacă crezi că e necesar să exprimi o părere contradictorie, foloseşte un ton blând şi fii plin de tact.
Vorbeşte-le altora aşa cum ai vrea tu să ţi se vorbească. Biblia sfătuieşte: „Faceţi toate lucrurile fără murmure şi fără contraziceri" (Filipeni 2:14). N-are niciun rost să te tot ciondăneşti cu alţii, să râzi mereu de ei, să-i insulţi sau să-i faci să se simtă inferiori. Îi vei ţine pe oameni la distanţă. În schimb, dacă ‘vorbirea îţi va fi întotdeauna plăcută’ vei fi mai apreciat (Coloseni 4:6).
Chiar cu orice preţ?
După această scurtă autoanaliză, probabil te gândeşti la unele soluţii pentru a rezolva eventualele probleme care au creat o prăpastie între tine şi prietenii tăi. Trebuie să fii însă realist. Nu te poţi aştepta ca tuturor să le placă de tine. Isus a spus că unii îi vor urî pe cei care înfăptuiesc lucrări drepte (Ioan 15:19). Aşadar, nu merită să-ţi faci prieteni chiar cu orice preţ.
Trebuie să fii echilibrat în strădaniile tale de a le plăcea altora, nefăcând rabat de la principiile divine. Samuel, care a trăit în timpurile biblice, a fost hotărât să-i fie plăcut lui Dumnezeu. Care a fost rezultatul? Pe măsură ce timpul trecea, „era din ce în ce mai plăcut, atât în ochii lui Iehova, cât şi în ai oamenilor" (1 Samuel 2:26). Cu puţine eforturi, şi tu vei izbuti!
Nu trebuie să fii pe placul celorlalți. Sunt de vârsta ta, timidă, emotivă și fără prieteni, dar fericită. Nu poți să ''scapi'' de această stare deoarece acesta este comportamentul tău.
De unde stii ca nu te place nicio fata? Poate nu stii sa te placa, dar poate ca exista cineva care are sentimente fata de tine.Ia o hartie si scrie acolo toate calitatile tale-vezi sa fie cat mai lunga lista, scrie toate momentele din viata ce au insemnat o reusita, momentele in care ai ajutat pe cineva si apoi vezi tu ce iese. Succes!
Faptul ca esti aici, e un pas inainte.sunt sigur ca multi vor sa te cunoasca.ai mai mult curaj. putem sa vorbim mai multe, daca vrei
Este imposibil sa nu ai nici'un prieten. Si eu sunt timida, nu pot sa vorbesc, cu oamenii pe care nu ii cunosc, ma pierd in fata oricarui lucru marunt. Nu esti 'pampalau' doar pentru ca esti mai timid -_-. Si nu trebuie sa te placa toata lumea, trebuie sa iti gasesti un prieten bun, care sa te asculte. si daca in realitate nu poti, incearca pe un site de socializare. Succes!
Obligatoriu apuca-te de un sport. Poate fi si handbal, orice, doar sa te primesca antrenorul. Activitate fizica iti va da, dupa cateva luni, un tonus bun si incredere in tine. In vacanta baga-te in voluntariat, orice, poti sa aduni si peturi, totul e sa fiti un grup. Este foarte important pentru cum te vei purta in societate si in familie, si merita sacrificiul de timp. Daca esti ortodox, iti recomand sa participi si la slujbele de Duminica.
Sunt o mulţime de videoclipuri în care te ajută să-ţi dezvolţi încrederea de sine. Începe cu acelea şi după încearcă să te asociezi unui grup, prin participarea la un sport, un joc, etc, în orice domeniu. Şi vei avea şi iubită. Trebuie mai întâi să ai încredere că eşti capabil de aşa ceva.
Frate hai să-ţi spun ceva :
Tu, eşti ceea ce crezi că eşti iar dacă crezi că cineva poate schimba asta, acela eşti chiar TU.
"Ce să fac să mă placă lumea?"
Dacă vrei să faci o schimbare fă-o pentru tine. Societatea nu te va plăcea niciodată.
Încrederea în tine e ceea ce îţi lipseşte. Încearcă să citeşti cât mai multe cărţi / site-uri etc. pe această temă. Tre' să te simţi pur si simplu în largul tău restul va veni de la sine.
Salut. Nu ai nevoie de prietena (deocamdata, ai rabdare), nici de prieteni multi, caci te vor lucra pe la spate. Nu privi timiditatea si faptul ca esti introvertit ca fiind un defect. Dimpotriva... tot ceea ce tine de tine, ideile tale, gandurile tale, esenta ta, nu o impartasi cu toata lumea... nu te deschide celor din jur, caci vei sfarsi prin a fi lovit de acestia (asa mi s-a intamplat mie). Tu spui ca esti pampalau, pentru ca te privesti prin prisma celorlalti. Crede-ma, nu-ti bate capul cu ei. Faptul ca nu esti ca ei ii determina sa spuna ca esti ciudat, pamapalau sau stiu eu ce. Dar nu esti asa. Esti mai special. Sfatul meu: Nu te schimba pentru lume. Nu merita. Ai nevoie doar de un prieten, unul si bun, in care sa ai incredere si cu care sa vorbesti, caruia sa te deschizi. restul sunt doar o mana de ignoranti. Mult succes! Sper ca te-am ajutat!
Gaseste lucruri pe care le ai in comun cu lumea gen gaming, sport si alte lucruri asa o sa incepi sa comunici si probabil daca esti pasionat foarte mult de vreau joc pe pc / playstation / xbox sau alta activitate ( asta cu jocu e doar un exemplu ) o sa incepi sa ai si prieteni si lumea o sa te placa, trebuie sa intri intr-un grup de oameni unde tuturor le plac aceleasi lucruri. sper ca te-am ajutat. App, mai bine nu incerca sa iti faci cate 100 de prieteni cel mai bine e sa ai 1-2 dar buni
Trebuie in primul rand sa vorbesti cu cativa baieti care ii vezi mai seriosi, adica care sunt simpli nu smecheri, cocalari, etc. Incepe sa vorbesti cu ei, si petreceti ceva timp cu ei.
Cu timpul, o sa incepi sa vorbesti cu fete fara sa-ti dai seama. Crede-ma, stiu sigur 100%.