| Dumitritsa a întrebat:

Hei)sunt din Moldova, Chisinau, am 16 ani

am sa spun multe.

si nici nu stiu de ce scriu asta pe acest site ( poate vreau un sfat, poate o sa ma simt mai libera, mai bine, daca cineva va citi ce simt, ce e cu mine! ((

eu.eu,nu mai stiu ce sa fac;( parca vreau sa mor, sa dispar, pentru ca am doar probleme, nu mai stiu ce sa fac cu viata mea parca vreau sa lupt, dar de cite ori incerc, nu pot, cad la pamint si nu ma pot ridica;( de ce?

1) am o prietena care pina nu demult o credeam cea mai bune, o credeam sora mea, insa de la un timp s-a schimbat mult din mai multe cauze, de ex: ea a inceput sa se ocupe cu modellingul, de cind a inceput asta, mereu se crede mai presus decit mine, sau are un prieten cu care petrece tot timpul cu el, pentru mine nu are nici macar 5 min, si cel mai tare ma enerveaza ca el o indeparteaza de mine, si ea nu vede, face ce vrea el(il iubeste mult), sau cind ea are vreun succes cu modelingul mereu ma bucur pentru ea, insa cind eu am succes la ceva, parca ma invidiaza, ii pare rau de succesul meu;(, sau daca eu am vreun baiat care imi place, il ia ea si vb cu el, il cucereste cum poate stiind ca mie imi place (((

2) am multe probleme la scoala, invat rau, sunt clasa 9-a, am examene, si eu am multe absente, si pot sa nu fiu admisa la examene;( nu stiu ce sa fac;( mama nu stie;(

3) tatal meu e decedat, ii simt ft tare lipsa, mama nu ma intelege niciodata, nu pot sa ii povestesc nimic, ca nu ma intelege si nu imi poate da sfaturi ca orice mama pentru copilul ei (( si cum nu mai pot vb nici macar 5 min. cu prietena mea, tin toul in mine, dar deja nu mai pot;( m-am saturat.

4) nu stiu ce sa devin, nu pot nimic sa fac, invat rau, si de asta nici un baiat nu o sa ma vrea in viitor.ca sunt proasta!

nu vad ce viitor voi avea, sunt un nimeni;(

nu mai stiu ce sa fac, m-am saturat de tot si de toate, as vrea sa plec undeva departe si sa incep singura o viata noua, prieteni noi, insa asa ceva e imposibil ca nu am 18 ani

nu mai poooot, nu mai stiu ce sa faaac;(;( vreau sa mooor!

am scris toate astea ca poate o sa ma simt mai bine stiind ca va citi cineva.

cine vrea poate sa-mi dea vreun sfat ce sa fac, cum sa procedez, sau ceva.

13 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Stii, sotia mea are o prietena exact cum este prietena ta. Ii stiu bine soiul, i-am spus si ei (sotiei mele), sa nu mai aiba treaba cu ea, dar greu, numai dupa multe evenimente s-a convins si ea ce soi bun este.
Pentru binele tau, renunta acum la "prietenia" ei.
Scoala este cu adevarat o problema. Acum, treci cum poti peste acest semestru, dar trebuie sa te schimbi. Oricat de prost s-ar face scoala la noi (si din nefericire, s-a ajuns sa se faca foarte prost), fara scoala ajungi si mai rau. Trateaza problema cu toata seriozitatea, asta este "meseria" ta.
Mama ta, crede-ma, sufera si ea dupa tatal tau, si sufera mai mult decat tine. Te plangi ca ea nu te intelege pe tine, dar tu ai incercat sa o intelegi pe ea? Ocupata cu serviciu, cu casa, are numai probleme, griji, necazuri, si zero bucurii - macar daca ai fi fost buna la scoala, sa fi avut atata bucurie...
Nu mai ai bunici? Daca traieste macar unul din bunici, ai avea cu cine sa vorbesti. Daca nu, cauta pe cineva, o persoana serioasa, care nu este preocupata doar de intrigi sau de cum sa iasa ea deasupra/sa improaste pe altii cu rahat, asa cum este "prietena" ta. Ideal ar fi sa gasesti o persoana matura, poate dintre cunostintele sau colegele mamei tale, sau dintre copii lor.
Sper ca te-am ajutat macar un pic.

| Gizăz a răspuns:

Nu am timp acum sau mâine dar îmi poți lăsa ID-ul în privat dacă vrei și ai nevoie de o vorbă bună. happy

| ROB3RT89 a răspuns:

Inainte de toate linisteste-te, bea un ceai, daca stai suparata imbatranesti repedehappy
1.Toate problemele au o rezolvare,dar trebuie sa le rezolvi inainte sa te rezolve ele pe tine! Nu mai zi ca vrei sa mori, sunt alti cu probleme mai grave, dar au taria de caracter sa mearga mai departe...
2.Prietena ta,nu tu ti-a fost niciodata o prietena adevarata, urat din partea ei daca uita asa repede de unde a plecat si se crede mai presus.Te sfatuiesc sa-ti gasesti o prietena adevarata, nu ori ce tentativa.
3.Ar trebui sa-ti mai faci timp sa si inveti, macar 12 clase sa termini. Oricum cu facultatea nu prea mai faci mare lucru in ziua de azi!
4.Mama ta ar trebui sa-ti fie alaturi si la bine si la rau, nu trebuie sa ti totu in tine, poti ajunge si la depresi.Mai priveste si partea plina a paharului, viata e frumosa si trebuie traita, nu sa stai suparata!
5.In viata faci ce iti place tie,si nu mai zice ca esti proasta,uitate-te in jur si apoi trage o cocluzie.Daca inveti prost,nu insemna ca esti proasta.
Un prost niciodata nu isi da seama ca e prost,asa ca nu mai vorbi aiurea.
O sa vezi ca o sa cunosti un baiat care o sa te placa asa cum esti!
Si tine mine,toate trec... Daca mai ramai pe acest site,o sa-mi dai dreptate candva.
Probabil toti am avut probleme de genu in viata, mai ales in perioada adolescentei. Daca te simti asa rau si n-ai cu cine vorbi, lasa-mi id in privathappy

| SingleStarOnTheSky a răspuns:

Bunahappy
Toata lumea ia note mici cateodata,dar nu inseamna ca e prost(proasta),chiar daca iei note mici mai tot timpulhappy. Daca cineva o sa te placa, o sa te placa pentru caracterul tauwinking. Pentru spiritul tau.
Peste tot exista prieteni falsi, prieteni care stau cu tine dintr-un motiv sau altul.Prietenii ar trebui sa rada impreuna si sa planga impreuna(sa aiba aceeasi lacrima).Ea ar trebui sa nu te invidieze, sau daca o face sa-si invinga "emotiile".Ar trebui sa isi mai faca timp pentru tine, macar 30 de minute.Adica cine poate sa garanteze ca situatia nu o sa fie altfel?! Poate ca relatia lor se va termina, dar priteniile adevarate sunt pentru totdeauna!
Mama ta ar trebui sa isi faca timp pentru tine, deoarece copilul este mai important decat munca sau mai stiu eu ce(parerea mea).Ar trebui sa iti acorde chiar si ore pentru a putea vorbi.Si nu ar trebui sa tii in tine tot ce se intampla,pentru ca intr-o zi vei exploda,la figurathappy.Ar trebui sa te inconjori de persoane care iti ofera iubire,care te asculta,care au incredere in tine,care te trateaza cu mult respect (bunici,unchi,matuse, verisori,sau alti prieteni pe care tu nu ii crezi chiar cei mai buni,dar sunt dispusi sa iti asculte chiar si cea mai mica prostie,fara sa te injughie pe la spate sau sa iti ceara ceva). Daca vrei ai putea sa incepi sa scrii un jurnal,pe care sa il lasi intr-o zi undeva unde mama ta sa il poata citi,poate as ao sa isi dea seama cat de mult greseste pentru ca nu iti odera timpul cu venit.
Sper sa fie totul binekiss, daca mai ai nevoie de mine, da-mi un mesaj privat. kiss>big grin

| wintermee11 a răspuns:

Draga mea, junghiul acela caruia ii spui prietena este cauza problemelor tale.Ce o sa-ti spun acum o sa t-i se para radical insa daca vrei sa nu innebunesti stai cat mai departe de creatura aceia odioasa.Cum poti numi prietena o astfel de scama? cum sa o poti suporta facandu-ti toate astea?! No way.treci pe modul indiferenta in ceea ce-o priveste si ocoleste-o pe cat posibil.Scoala trebuie sa-ti capteze atentia 100%. este viiitorul tau in joc, nu-i da cu piciorul.Te rog sa fi tare, asa ca.capul sus si lupta-te sa iesi din,, mocirla,, asta.Vei reusi! Multa, multa bafta!

| kyara10 a răspuns:

Uite stiu cum te simti asa ma simteam si eu... pai ar trebui sai explici totul prietenei tale cele mai bune iar mamei tale sai explici pentru a ea iti este cea mai buna prietena iar cu faza cu note proaste pa ar trebui sa te axezi pe sc si sa te straduiesti sa iei note cat decat mari iar cu baieti e astanui important ai toata viata in fata ca sa-ti faci un prieten dar oricum trebuie sa discuti cu prietena ta cea mai buna si daca nu se simba nimic ar trebui sa uiti de ea si sa-ti faci o viata noua prieteni noi si o cea mai buna prietena noua dar cel mai biine e sa discuti cu asta cea veche si cu mama ta poate asa te vor intelege oricum de scoala sa nu te lasi big grin

| kyara10 a răspuns:

Oricum daca prietena ta se poarta asa de urat cu tine aceasta ft nu iti mai este prietena asa ca uito stai cat mai departe de ea fate ca nu ai cunoscut-o niciodata big grin

| garetbora a răspuns:

We found love, canta piesa rihannei si iti trece. STAI in banca ta, invata pentru scoala cat se poate, nu ai nevoie de prieteni, poti si singura, daca te sponsorizeaza mama cu bani necesari supravietuiri e ok... nu ai altceva de facut decat sa inveti, deocamdata, asa ca invata pana pe la 18 ani cand ai mai multa libertate, nu intra in anturaj cu nimeni, nu te apuca de baut, fumat sau mai rau ca toate astea costa atata bani cat si timp sau sanatate si poate va fi bine, mai ai rabdare

| danzel_7798 a răspuns:

Fii mai ambitioasa, eu cred ca tu ai capacitatea de a invata( ti-am urmarit intrebarile si raspunsurile postate pe site). propune-ti un tel sau o tinta in viata care sa te motiveze si in fiecare zi sa te gandesti la acea tinta si sa faci tot posibilul ca in fiecare zi sa te aproprii mai mult de ceea ce ti-ai propus. daca zici ca ai probleme la scoala, stabileste-ti un program zilnic dupa care sa inveti si sa incerci sa te tii de el. cat despre prietena ta, demonstreaza-i ca tu esti diferita de ea, ca stii ce inseamna o prietenie adevarata si nu umbli dupa interese ca si ea si la timpul potrivit vei avea si tu un prieten sau prietena adevarata. O seara faina sa ai si sa nu te mai gandesti ca vrei sa mori, sunt asa de multi tineri bolnavi care doresc sa traiasca iar tu esti sanatoasa si doresti sa mori...

| Minutza96 a răspuns:

Nu e o solutie sa te omori. Si tata a murit cand avem doar 10 ani (acum am 15) si i-am simntit mult lipsa si mama a era plecata in Italia asa ca eu eram la bunici. Nu vorbeam cu nimeni niciodata cat de dor imi era de tata sau de mama. Nu aveam nici o prietena cu care sa ma descarc, sa vorbesc despre ceea ce simntiam, de cat de dor imi era de parintii mei si de cata nevoie aveam de ei, nu avem pe nimeni, ma simntiam foarte singura dar asta m-a facut sa fiu mai puternica.Si nu te preocupa ca nu inveti bine si ca nici un baiat nu vorbeste cu tine pentru o sa vezi ca intr-o buna zi o sa gasesti un baiat care o sa te merite.

| backinmylife a răspuns:

Lasa-mi id tau si poate pot sa-ti alin singuratatea

| Eugenia1996 a răspuns:

In primul rind eu cred ca ar trebui sa te apropii mai mult de mama ta, sa incerci prin diferite intrebari,despre trecutul ei, spre ex. incearca sa lupti doar pentru tine si mergi la ore pentru a recupera ceea ce ai pierdut,pentru ca chiar de nu vei recupera tot,macar ceva vei stii la examen, daca situatia financiara in famile e buna incearca sa faci citeva ore suplimentare la obiektele care crezi ca nu te pricepi, vei descoperi noi orizonturi,si nu te gindi la nimeni decit la tine, mereu trebuie sa spui ca tu poti si ca trebuie sa poti, fii tare, si incearca sa nu te gindesti la faptul cum ai putea sa dispari din lumea asta, incearca sa-ti faci noi prieteni care ar putea sa te ajute, si mai incearca sa o lasi pe prietena ta singura sau nu vb cu ea citeva zile, spune-i atunci cind iti cere ajuutorul ca nu ai timp sau comportate cu ea mai distant, sper ca macar cit de cit sa te ajute aceste sfaturi, mersi

| Aly1998 a răspuns:

Nu trebuie sa te gandesti la moarte! Nu e o rezolvare! Ai o viata de trait! Eu te-as sfatui sa-ti gasesti alta prietena, una care sa te asculte si sa te inteleaga.Incearca sa te schimbi. Apuca-te si invatat, du-te la scoala si o sa vezi ca totul o sa se rezolve! Dar cel mai bine e sa-ti gasesti o prietena care sa te inteleaga, crede-ma! O prietena adevarata e langa tine mereu si la bine si la rau.Asa e viata cu suisuri si coborasuri.Trebuie sa trecem prin toate dar moartea nu e o rezolvare!