| zSchizophrenic a întrebat:

Hei! sad. Tocmai mi-am pierdut cel mai bun prieten.Nu,nu ne-am certat,inca ne vorbim,dar nu mai e ca inainte.El s-a mutat la un nou liceu si de cand si-a schimbat anturajul nu mai e la fel.S-a schimbat total,nu-l mai recunosc.I-am spus si lui asta,dar a zis ca e tot ca inainte,doar ca a devenit mai narcisist.Dar nu e asa, il simt...Nu mai glumim,nu mai vorbim ca inainte, nu mai iesim.Eu am un prieten de 1 an si ceva, dar nu a fost o problema.I-am spus si lui ca nu renunt la cel mai bun preten pentru el si a inteles.Deci nu prea stiu ce sa fac..Sa-l las asa? Sa accept asta?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cam asa se intampla cand apare un anturaj nou, eu mi am pierdut 2 dintre cei mai buni prieteni asa, pierzand legatura cu ei. Singurul lucru pe care il poti face e sa iei legatura cat mai des, iesiti in oras, jucati un joc, apucativa de un sport impreuna

| anonimg a răspuns:

Adevarul este ca nu prea poti avea doi prieteni buni. Cauta tovarasia aceluia care nu este vagabond, si care te poate ajuta la nevoie; cauta tovarasia celui sincer si cuminte.
"Nu va inselati: "Tovarasiile rele strica obiceiurile bune"". (1Corinteni.15:33)
Ce-a mai buna solutie este sa cauti sa ti-L faci prieten pe Dumnezeu.
"Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate." (Proverbe.18:24)
"Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate." (Proverbe.17:17)
"Avraam a crezut pe Dumnezeu [...]; si el a fost numit "prietenul lui Dumnezeu."" (Iacov.2:23)

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut
Desigur anturajul poate avea efecte asupra persoanei, dar poate fi şi maturizarea. De obicei în această peroadă se schimbă mult, devin mai rezervaţi, etc. Însă când există o prietenie adevărată, distanţa nu ar trebui să fie o pedică. Dar mai este încă o situaţie, doar o simplă prietenie între băiat şi fată nu poate fi, mai devreme sau mai târziu cineva va suferi din cauza sentimentelor rănite. Tu eşti sigură că ţi-a fost doar un prieten şi nu ai avut şi alte sentimente faţă de el, poate fără să vrei asta?

Cele bune

| Peaches a răspuns:

Eu iti spun cum as proceda eu dar tu stii ca fiecare simte altfel si are alte reactii. Eu as face tot ce e posibil sa intretin prietenia, sa iesim impreuna si sa ne povestim de toate. Daca celalalt se eschiveaza si ma ocoleste atunci nu mai insist si il las in pace, precizandu-i ca imi voi gasi timp liber daca el va avea nevoie de mine. E greu sa ai prieteni buni si e greu sa-i pastrezi. Chestia aia cu "prietenia adevarata depaseste orice obstacol" asa o fi dar mie imi arata cat de rare sunt astfel de prietenii.

| ღMikyღ a răspuns:

Draga amice. Stiu cu ce situatie te confrunti si stiu,nu e usor. In viata mereu apar surprize pe care uneori le dorim,alte ori nu. Indiferent de ce ai alege,raspunsul este ca tot trebuie sa accepti sa traiesti ce iti este sortit. Ok,incearca sa vorbiti mai des,intalniti-va mai mult in weekend, trimiteti-va mesaje, etc. Nu e capatul pamantului, dragule. Sunt multi oameni pe pamant daca inca nu ai observat. laughing Stiu, nimeni nu e ca acel vechi prieten dar...trebuie sa faci ce e corect si sa lasi de la tine putin mai mult.winking Asta se intampla la fiecare om. Sa nu crezi ca esti mai special sa zic asa laughing. Si eu am fost exact in situatia ta si sti ce am facut? Mi-am acceptat soarta asa cum este : buna si rea. Si intre timp am mai cunoscut si alte persoane, etc. Intelegi? Sper ca te-am ajutat amice.winking

| zSchizophrenic explică (pentru ღMikyღ):

Sunt fata,"amice"laughing. Multumesc de sfat! :*

| RosyInferno a răspuns:

Toti trecem prin asta la un moment dat. Problema este ca, daca el s-a lasat influentat de noii sai prieteni, iar pe tine nu te crede pe cuvant si iti mai si da o explicatie cam. nefondata, atunci ar trebui sa-l lasi si tu in pace. Stai cu noul tau prieten, petreceti-va timpul impreuna etc. Daca tipul acesta (cu,, am devenit mai narcisist") te considera cel mai bun prieten, va veni la tine, stai calm. Daca tii la o persoana, indiferent de mod, iti calci pe mandrie de mii de ori.