anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU.
A pierdut cineva un părinte? Adică mama sau tata... Daca da, cum ați trecut peste asta?
Eu l-am pierdut pe tatăl meu.Și nu știu ce să fac...Am luat câteva pastile când am aflat.Dar nu vreau să mă sinucid.Ideea e că a murit peste hotare, și trebuie să îl aducă acasă peste câteva zile.Iar ăsta e cel mai dureros lucru.
Fara glume, va rog.

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

în primul rând vreau să îți urez condoleanțe. Este un moment greu din viața ta însă nu trebuie să te lași doborâtă. Gândeștete la amintirile frumoase pe care le ai cu tatăl tău și la faptul că el ar fi vrut să continui să îți trăiești viața și nu să-l urmezi. O vreme o să te doară sufletul și o să simți că nu mai poți trăi fără un părinte însă până la urmă o să treacă, rana o să se cicatrizeze cu timpul și o să rămână doar lucrurile frumoase. Și dorul... Acesta nu o să dispară niciodată.

| andreeea72 a răspuns (pentru mastadont):

.Stiu că tata nu ar fi vrut să mă vada tristă. Mersi ❤️

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Te rog, primeste condoleantele mele!
Trebuie sa ramai calma, cu mintea lucida, sa nu te auto-framanti peste masura.

In lume exista dua adevaruri, unul absolut sigur, iar celalalt absolut nesigur:
Sigurul absolut: orice fiinta care s-a nascut, va muri (candva).
Nesigurul absolut: CAND?

Nimeni nu poate sti cand ii vine randul si in ce conditii.
Viata insa merge inainte pentru toti ceilalti!
Doar de tine depinde ce- si cum vei face in continuare: iti vei continua viata ca inainte sau te vei ingropa in doliu multianual, pierzand timp pretios din viata TA.

Trebuie sa fii tare, acum e randul tau sa dovedesti!

| minrest a răspuns:

Este foarte greu. Din cei ce mor mai ramane un timp ceva prin noi, cei care i-am cunoscut bine. Asa ca, macar noi sa rezistam, in stare buna, in amintirea lor. Condoleante.

| LPCTSTR a răspuns:

Condoleanţe.
Este dureros, îmi pare rău pentru tine, însă viaţa merge înainte.
Va fi o perioadă şi ea va trece, apoi... rămân doar amintirile frumoase.

| andreeea72 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Mersi ❤️

| Cinga35 a răspuns (pentru andreeea72):

Draga mea,
Tatal tau traieste prin tine, fiindca esti sange din sangele lui, asadar este mereu alaturi de tine. Iubindu-te pe tine, il iubesti si pe el. Cuvintele sunt de prisos in astfel de momente, dar sper ca undeva in sufletul tau sa gasesti resursele si puterea necesara de a merge mai departe, chiar daca rana sufleteasca e mare. Condoleante!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Condoleante!
Tuturor ne mor parintii la un moment dat, probabil la tine s-a intamplat prea repede si brusc, iar asta e si mai socant. Trebuie sa ai rabdare, in timp o sa te simti mai bine, mai impacat/a cu ideea, acum esti in stare de soc, asa ca incearca sa bei ceaiuri de tei, levantica, roinita, menta, toate astea au rol de calmare, si incearca sa nu te inchizi in tine. Sufera, plangi, vorbeste cu apropiatii tai despre asta, ai putea sa incerci sa mergi si la psiholog, pentru ca ce suferi tu acum e o trauma si-mi pare rau sad. Dar sinuciderea nu este o solutie, gandeste-te la apropiatii tai, mama, prietena ta, s-ar simti la fel de rau cum te simti tu acum in legatura cu tatal tau sad chiar si mai rau, pentru ca sigur si ei sufera acum.

| Insideb0i a răspuns:

Sincere condoleante. Din pacate noi doar te putem ajuta cu mici sfaturi. insa totul depinde doar de tine! Depinde de tine daca vei trece peste asta repede sau mai incet. Eu iti spun sa fii puternica si sa te descarci cand simti nevoia. O sa fie bine si o sa iti treaca aceasta suferinta. In viata fiecare om trece prin momente grele. uneori mai devreme alteori mai tarziu. daca la tine s-a nimerit sa treci asa de devreme printr-un moment greu inseamna ca cineva sau ceva vrea ca tu sa fii puternica. Eu sincer nu am trecut peste moartea unui parinte si nici nu-mi doresc asta insa daca as trece cel mai probabil as fi mult mai apropiat de celalalt parinte ce a ramas vaduv/vaduva. Eu te sustin si sper sa treci cu bine peste aceasta problema. Daca ai si o problema financiara si nu iti poti aduce tatal in tara nu ezita sa spui pentru ca unii oameni sunt dispusi sa te ajute!

| andreeea72 a răspuns (pentru Insideb0i):

Am 14 ani.E devreme, foarte devreme...Mă gândeam că o sa vina la nunta mea. Aveam multe visuri cu el.Dar nu a fost sa fie?
Nu am nici o problema cu adusul lui aici.Deja e stabilit că vine...Nu prea ducem lipsa de bani.Dar i-aș da pe toți că să fie în viața.

| AlexisJohn17 a răspuns:

Condoleanțe
1. În viata fiecare lucru se întâmplă cu un scop, orice lucru își are vremea lui
2. Dumnezeu este în totdeauna sub control, El știe ce face, trebuie doar sa Îl ascultam.
3. Aici este o chestie pe care într-adevăr este dureros, ca un părinte, fie mama, fie tata sa plece de lângă tine și, singurul om, care te-a crescut cum a putut, poate nu a mâncat o bucata de pâine sa ti-o dea ție, sa plece pentru totdeauna. În general atunci când rupi o floare, vrei sa o culegi pe cea mai frumoasa, asa se întâmplă și cu viețile oamenilor.
4. Te-as ruga sa stai liniștită, fiecăruia dintre noi cred ca i-a murit cel puțin o data un membru al familiei, eu mi am pierdut 3 frați, încă de la vârste fragede
Vezi tu, viata uneori parca pare plictisitoare, pare ca trăim pentru nimic, parca suntem degeaba aici, dar nu e asa, fiecare om își are scopul sau, fiecare om are o misiune de indeplinit aici și ca urmare omul cum vine, asa și pleacă, nu se alege cu nimic, doar cu ce a strâns în suflet. Ca sa treci peste chestia asta teribila, deși nu e ușor, va a s sfătui pe toți sa va iubiti respectați parintii și sa ii tratați cu respect pentru ca, asa cum te au crescut fie bine fie rău, ți-a dat viata, oricât rău ti-ar putea face un parinte, nu este drept sa ridici nici privirea către ei, pentru ca exista un Dumnezeu care ne indica faptul ca părintele trebuie onorat și este demn de tot respectul, asa ca oricat de tare te răcește un părinte, taci și roaga-te la Dumnezeu pentru ca El este singurul care este alături de noi în orice clipa a vieții, Dumnezeu să te ajute pe tine cat și pe mama ta sa treceți cu bine peste aceasta situație și te aș ruga sa te rogi lui Dumnezeu pentru lucrarea ta, pentru ca întâmplarea asta, este cun un scop, roagă te sincer și Dumnezeu îți v a conduce pașii, multa sănătate, putere și o viata în care poți sa o trăiești altfel, sunt sigur ca aceasta întâmplare, nu este la voia sortii, aveți grija de voi! happy

| xDianaaaaa a răspuns:

Și eu am pierdut.o pe mama din cauza cancerului...a fost greu și încă e uneori, dar stai aproape de prieteni și familie, dar nu încerca neapărat să îl uiți pe tatăl tău, dacă nu îl vezi nu înseamnă că nu e cu tine

| andreeea72 a răspuns (pentru xDianaaaaa):

Îmi pare rău pentru mama ta.Cred ca e mai greu sa îți pierzi mama decât tatăl.

| SalutTPU22 a răspuns:

Condoleante, ai grija de tine, nu face vreo prostie, adica Incearca sa treci tu peste, asazisii "prieteni" o sa te vorbeasca pe la spate, o sa iti dai seama cine iti sunt cu adevarat prieteni, fii tare ai treci peste, daca ai nevoie de ajutor de ajut cu mare drag!

| andreeea72 a răspuns (pentru SalutTPU22):

Mersi mult ❤️.Nu toți prietenii mei știu de ce s-a întâmplat.Nu vreau sa le spun.Am o prietena care știu că mă susține mereu și e alaturi de mine indiferent de situatie.❤️