anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei,TPU,am 12 ani si as vrea sa plec de acasa; nu mi mai suport parintii si nici prietenii(daca se poate spune ca am prieteni); ce as putea face?
p.s.:funda!

Răspuns Câştigător
| DumiY a răspuns:

Buna!
Gandeste-te de 1000 de ori la acest lucru. Dar cel mai bine e sa nu te gandesti.
Ai doar 12 ani si ce vei face? Unde vei locui? Unde vei manca? Sau mai degraba ce vei manca?
Nici nu ai terminat scoala, abia acum a inceput, probabil ca esti in clasa 5-a sau a-6a. Fara scoala nu faci nimic acum. Oricat de grav este problema nu este bine sa faci acest lucru. Gandeste-te ca ai unde sa stai, au un acoperis deasupra capului, ai ce manca si probabil ai si 2 parinti care tin la tine chiar daca uneori te cearta. Unele persoane nu au nici unde sa locuiasca si tu? Mai bien ia si vorbeste cu parintii tai si nu iti mai pasa de ce spune ceilalti. O sa treci peste chestia asta. Mai bine taci si inghide decat sa fugi de acasa.
Eu vreau sa te ajut, si toti vrem sa te ajutam sa iti spunem lucruri bune care vor veni adevarate daca vei asculta.

Pa, pa si gandeste-te mai bine la viata care va veni, la viitor.

20 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
ce sa faci? sa cobori cu picioarele pe pamant...ce ai putea face si ce stii tu sa faci la 12 anisori? grija ta e sa sa ai grija de scoala, iar parintii au grija sa nu iti lipseasca nimic, sa ai haine/mancare si banuti, ce ai putea sa iti doresti mai mult? mai bine zis ce te-a determinat sa iei aceasta decizie? tu nu vezi ca in jur troneaza raul?
O primavara frumoasa sa aihappy

| mona a răspuns:

Nu e solutia perfecta sa pleci de acasa, nici macar nu ai unde sa mergi pe o perioada mai lunga cine crezi ca te primeste?! eu zic sa mai lasi si tu de la tine, asculta-ti parintii si stai acasa

| darrio2007 a răspuns:

Ai vreo sursa de venit? La varsta ta, nu cred.Ce ai sa faci? Mananci din gunoaie? Dormi pe strazi? Inca depinzi de parinti.Asa ca nu te sfatuiesc sa faci asta.

| valentingb a răspuns:

Daca fugi de acasa, ori mori de foame, ori te violeaza si te transeaza vreun debil. Bineinteles, parintii te vor cauta si te vor gasi, sa speram ca vie. Iar prieteni nu exista, exista doar oameni care te ajuta pentru ca tu sa ii ajuti la randul tau. Stai cuminte acasa, o sa fie mai bine peste un timp, ai sa vezi.

| anonimg a răspuns:

Domnul Isus a spus:
"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna." (Matei.11:28)
Cine va lua aminte la glasul Lui?
Tocmai pentru ca stia ca cei mai multi nu-L vor cauta, a spus: "Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti viata!" (Ioan.5:40)

Andreea, esti destul de matura pentru a cauta sfat si ajutor la Dumnezeu. Asculta-ma -caci iti vorbesc ca un frate mai mare: nu exista problema in viata pe care Dumnezeu sa nu o poata rezolva. Daca El ti-a dat viata (prin parintii tai), atunci fa asa cum a spus David: "Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra" (Psalm.37:5).
Cauta-L pe Dumnezeu in rugaciune. Chiar aceasta este ocazia in care poti sa o faci mai mult ca niciodata; caci Insus Domnul aduce peste oameni aceste stramtorari, ca macar in aceste clipe poate ca omul se va gandi sa Il caute. Sa faci lucrul acesta cu toata inima.
Fie copil, fie om mare, necaz si stramtorare va veni peste orice fiinta omeneasca; dar daca alergam la Dumnezeu pentru ajutor, il vom primi cu siguranta, pentru ca El a promis.
"Eu n-am vorbit in ascuns, intr-un colt intunecos al pamantului. Eu n-am zis..."Cautati-Ma in zadar!" Eu, Domnul, spun ce este adevarat, vestesc ce este drept." (Isaia.45:19)
"Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi Eu nu te voi uita cu niciun chip" (Isaia.49:15).
Biblia este plina de asemenea fagaduinte; pe ele trebuie sa ne sprijinim si sa ne incredem.

| Fatamuntilor a răspuns:

Un sfat; VORBESTE cu parintii tai.Vezi care e cauza de care nu te intelegi cu ei.Trebuie sa stii ca in parinti trebuie sa vezi in primul rand un prieten in care trebuie sa ai intodeuna incredere
Nu poti pleca de acasa. Traeste-ti viata de copil lipsit de griji, mergi la scoala, si lasa prostiile cu plecatul de acasa ca nu este o solutie.

| Mihaela1964 a răspuns:

Poate ca ar fi cazul sa-ti revizuiesti atitudinea fata de tine, de parinti si de prieteni.TU nu suporti pe nimeni, nu ei...

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Andreuta,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| Weider a răspuns:

Daca vei fugi de acasa, unde te-ai duce? Ai dormi pe strazi? Ce o sa mananci? Prietenii buni o sa ii gasesti intr-o buna zi, asa e viata, intampinam lucruri dificile si usoare, trebuie sa lupti pentru "victorie".

| Schatzyyyyy a răspuns:

Cum sa fugi de acasa? Doamne1 Stai fata linistita,toti avem probleme in familie,cu parintii,fratii etc...Dar gandeste-te ca parintii tai, poate s-au chinuit sa te creasca, ti-au dat viata, etc... Vei pleca, vei sta "pe drumuri" iar pana la urma tot la parinti te vei intoarce! Stai linistita acasa! Lasa "plecarile"

| Chøço a răspuns:

Daca o sa fugi de acasa, unde vei dormi? Pe strazi? Si ce o sa mananci? Unde o sa te duci? Cat despre prieteni, esti tanara, ai timp pentru prieteni. Nimeni nu are o viata usoara si perfecta. Chiar daca nu-ti suporti parintii, ei te iubesc si iti vor doar binele, crede-ma. Ai sa vezi ca totul o sa fie mai bine. happy

| ஜÐαɾκPαɳteɾஜ a răspuns:

1.Ai 12 ani.
2.Nu ma intereseaza de fundita.
3.Fa ce iti spune inima.
4.Esti NEBUNA!

| Maddutzakiss a răspuns:

Buna andreea plecatul de acasa nu e cea mai buna solutie tuturor ni se intampla sa ne certam cu parintii sau din cauza ca nu ne fac nu stiu ce pofte zicem ca nu ii mai suferim o sa vezi can vei creste ca nici pentru ei nu e usor si in plus tu ai doar 12 ani nu te poti descurca iti trebuiesc bani trebuie sa mergi la scoala iar despre prieteni o sa iti tot faci nu e o problema crede-ma parintii tai cu siguranta nu iti vor raul cand eram ca tine asa gandeam si eu dar ei tot ce fac fac spre binele tau crede-ma sper ca te-am ajutat funda?

| LoveSmiley a răspuns:

Ai putea sa iei o pastila de cap

| SoKawaii a răspuns:

Sigur parintii te vor gasi si pedepsi deci mai bine spune le

| DaKlazz a răspuns:

Esti la o varsa la care se intampla asa ceva des in mintea voastra se face o imagine de genul "Daca plec imi e mai bine" Nu e ASA! Gandeste-te daca pleci ce sentiment o sa aiba parintii tai?! Iti spun eu o sa fie distrusi! Iar peste 20 de ani doamne fereste o sa moara (oricine pateste asa ceva).O sa iti doresti sa ii mai ai langa tine dar nu o sa mai poti.Stai cuminte si incearca sa vorbesti cu ei! happy

| ilincaa a răspuns:

NU face asta. Anul trecut am trecut si eu printr-o faza grea, in care imi venea sa plec de acasa tot timpul si ma certam cu parintii mei rau de tot, cu multe urlete, lacrimi, si aproape injuraturi. Am dat tot felul de aparate din casa mea la amanet, de exemplu doua aparate profesionale de fotografiat ale lui tata care tinea mult la ele pe ascuns la amanet, da am facut asta pentru ca nu imi mai dadeau bani ai mei. Si nu iti poti imagina ce regret ca am facut asta. Asa se ajunse la mine in casa. Ieseam in fiecare weekend la petreceri, nu invatam deloc si ma distram cu prietenele mele. Dar a trecut vara, a inceput scoala, am inceput sa invat mai bine si am inceput sa ma inteleg foarte bine cu ai mei. Stii cum? Pur si simplu incearca sa le faci pe plac si ei te vor intelege la randul lor. Incearca sa creezi o legatura cu ei, sa ii intelegi si te vor lasa sa faci mai multe lucruri pentru ca o sa aiba incredere in tine, o sa te cunoasca mai bine.
Cat despre prieteni, nici eu nu am asa multi am doar cateva colege de clasa pe care ma pot baza si o fata care mi-e cea mai buna prietena de 2 ani cu care stau efectiv in fiecare zi, cu care zici ca m-am casatorit. Nu iti trebuie multa lume in viata, iti trebuie doar cativa pe care te poti baza. Incearca sa-ti gasesti o " cea mai buna prietena " cu care sa fiti de nedespartit, trebuie sa gasesti o persoana care e EXACT cum esti tu, de care sa nu-ti fie rusine si cand o gasesti nici nu mai ai nevoie de altcineva.
Cand simtii ca chiar n-ai pe nimeni asa apropriat pe care sa te bazezi si cu care sa te simti bine incearca sa schimbi scoala. Eu am schimbat scoala de 2 ori in total pentru ca pur si simplu ma plictisisem de aceeasi lume plictisitoare.
Iar cand simti ca chiar te-ai plictisit de tot, stii la ce te poti gandi? La faptul ca ORICUM in cativa ani pleci la facultate si incepi o viata complet diferita si noua, o sa uiti de tot si de abia atunci incepe viata adevarata, si ca ai oportunitatea sa intalnesti oameni noi. Eu asa ma gandesc si chiar ma ajuta. Important e sa te tii de scoala ca sa ajungi undeva sus si sa fii fericita, crede-ma asta am realizat anul asta cand am inceput sa fiu elev bun, anul asta l-am repetat ca sa stii si tu si m-a schimbat complet sunt un alt om. Tine-te de carte, gandeste-te ca oricum toata treaba asta cu scoala, si prieteniile false din adolescenta trece in cativa ani si timpul trece repede.

Bafta!

| CristinnéAndreeaBrl a răspuns:

Draguta mica. ar fi cazul sa te gandesti ca esti minora si strada este plina de oameni rai. nu te poti apara singura! numai alaturi de familia ta la aceasta varsta esti protejata in totalitate. stai linistita... :*

| Andreutza2013 a răspuns:

Pe banii pe care i am strans singura sa mi iau laptop

Răspuns utilizator avertizat