| JustMeForever3 a întrebat:

Hei TPU, am o prietenă a carei mama a fost adoptată(deci practic bunica ei este vitregă)Stim orfelinatul de unde a fost adoptată mama ei, dar nu suntem siguri ca acestia ne vor da informații.Cum ar trebui sa procedăm sau sa le abordăm? Cu cine ar trebui sa vorbim (directoare, secretara etc)S-ar putea afla astfel de informații si daca da care credeti ca ar fi sansele sa o găsim pe bunica ei?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Banuiesc ca se poate cauta in arhive cu hotarare judecatoreasca.
Dar, daca mama fetitei a dat-o spre adoptie si a mentionat ca nu vrea sa i se afle numele, este de inteles ca nu doreste sa o gaseasca vreodata.
In plus, daca mama naturala dorea peste ani sa-si revizuiasca decizia, putea sa o caute ea, dar uite ca nu a facut-o.
O a treia ipoteza este ca, este posibil sa fii murit sau sa aiba o alta familie, undeva prin strainatate.

| JustMeForever3 explică (pentru Violleta2022):

Nu este mama prietenei mele, este bunica ei, iar din cate am auzit persoana care da sper adopție nu mai are dreptul sa isi caute copilul dupa ce a fost adoptat, doar copilul daca vrea poate sa o caute, bineinteles dupa 18 ani

| Violleta2022 a răspuns (pentru JustMeForever3):

In cazul asta problema-i simpla!
Daca-i vorba de cautat pe mama bunicii ei, ati putea-o gasi doar la cimitir, pentru ca sunt slabe sansele sa gasesti pe cineva in viata dupa 80 de ani.

| JustMeForever3 explică (pentru Violleta2022):

Nu înțelegeți limba română? Prietena mea are o mamă(logic). Mama prietenei mele a fost data spre adopție, iar la vârsta de 1 an a fost adoptată de o familie.Deci practic prietena mea are o bunica vitregă.Dar noi am vrea sa o găsim pe bunica ei naturală, acum înțelegeți?

| Violleta2022 a răspuns (pentru JustMeForever3):

Uite ce ai scris tu mai sus:
"Nu este mama prietenei mele, este bunica ei..."
Deci, o cautati pe mama bunicii ei, nu? Pentru ca asta reiese din ceea ce ai scris tu mai sus.

Daca o cautatati pe mama- mamei- prietenei tale ...trebuia sa inveti sa scrii corect, sau macar sa te straduiesti sa explici corect!

| JustMeForever3 explică (pentru JustMeForever3):

DonnaAlba,eu zic sa te pui pe gramatică. Subiectul principal din aceasta fraza este "prietenei" pe care ulterior l-am înlocuit cu pronumele personal "ei".Dar se pare ca tu nu ai inteles acesta subtilitate.Nici măcar nu are logică ce ai inteles tu. Eventual puteai intelege ca este vorba despre bunica mamei adica străbunica ei dar nici decum cum ai inteles tu.Ca sa fie corect cum ai inteles tu trebuia sa scriu:Nu este mama prietenei mele, ci a bunici ei.P.S. Găsesti site-uri de gramatică gratis daca nu ai bani sa iti cumperi cărți

| AndreMădăDeea a răspuns:

Nu cred că vă va spune vouă ceva dar îi mamei prietenei tale îi va spune cu siguranță tot ce vrea sa știe

| JustMeForever3 explică (pentru AndreMădăDeea):

Da,dar noi am vrea sa facem asta fara ca mama ei sa stie