| Andya a întrebat:

Hei,TPU!happy
Am o problema foarte mare straight face.Eu am un frate mai mare[19 ani] si nu ne intelegem deloc.Ne certam pentru orice lucru marunt,dar ne certam foarte rau straight face.
Astazi a fost o zi in care in casa noastra numai certurile noastre s-au auzit straight face.Si el a ajuns sa-mi zica, ca eu nici decat pisica noastră nu valorez in inima sa.Asta m-a durut foarte rau.Am inceput sa plang foarte rau si mi-am adus aminte de o alta cearta in care zicea ca ar renunta in orice moment la mine.M-au durut foarte mult vorbele astea,desi eu ii vrea numai binele.L-am ajutat de multe ori si nu am cerut nimic in schimb.
In fine, vreau o solutie pentru a exista macar odata in viata noastra o zi in care sa nu ne certam. Vreau si eu sa pot vorbi cu el macar odata ca de la frate la sora.Va rog, o solutie sad.
Multumesc happy

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Singura vina pe care-o ai e ca te nimeresti in calea lui si ca esti mai mica si se poate lua de tine. Precum ziceam, cand vezi ca incepe scandalul lasa-l, nu mai continua discutia. Asta se intampla cand e diferenta mai mare, mai ales ca nu sunteti de acelasi sex. Cand o sa mai cresteti se vor linisti lucrurile. Eu am o sora cu 11 ani mai mare si ne bateam in disperare, ii innebunisem pe parinti laughing Ea cu orgoliul ca e mai mare, eu ca ai mei o iubesc pe ea mai mult ca a fost prima, si uite-asa nebunia laughing Acum evident ca ne-am linistit si totul e foarte bine. Fa-te ca-l ignori un timp, sa vezi cum vine el la tine sa te intrebe ce aiwinking Nu fi necajita, se vor rezolva lucrurile in timp happy

16 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Solutia voi trebuie sa o gasiti.

| Andya explică (pentru neutrino):

Bine,dar nu găsim nicio cale! Nu știu ce sa fac. A zis ca nu va mai vorbi niciodată cu mine.Ca nu-mi va mai da nimic. straight face. Eu ce sa cred? Nu știu ce sa fac straight face

| mixxjim a răspuns:

La varsta lui ar trebui sa fie mult mai matur, presupun ca ai mai mult de 2 ani din moment ce scrii aici happy Si daca ai macar vreo 10 ani (nu trebuie sa-mi spui cati ani ai) e deja mult prea mare pentru un comportament atat de infantil. Nu are sotie, prietena? La varsta asta inca locuieste cu parintii si cu tine? Se pare ca de fapt tu esti persoana cu mai multa maturitate dintre voi doi. Incearca sa vorbesti cu el direct, sa-l intrebi de ce e asa de suparat pe tine, de ce e atat de frustrat, ca oricum nu e vina ta pentru ce i se intampla sau nu lui. Si pentru ca se pare ca esti mai matura ca el, renunta tu la certuri, cand simti/vezi ca se starneste scandalul pleaca, lasa-l in pace. Banuiala mea este ca de fapt se descarca pe tine pentru anumite lucruri din viata lui care nu-i plac asa cum sunt. Si ai putea sa-i spui ca ar fi cazul sa se maturizeze la varsta pe care-o are si sa nu se mai poarte asa cu tine.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nu-ti spune din inima asemenea lucruri.Stai mai retrasa din fata lui cateva zile si vezi ce se intampla. Daca ripostezi imediat la un cuvant al lui, conflictul n-o sa se incheie niciodata.

| anonim31x a răspuns:

Asa era si fratele meu (tot 19 ani are...)pana cand am inceput sa ma pot si eu asa cu se purta cu mine, sa nu il mai ajut cu nimic, sa nu ii mai dau nimic. si nu stiu cum dintr-o data a devenit bun cu mine(ciudat.laughing)asa ca si eu m-am facut buna cu ellaughing..ne mai certam cateodata.dar nu tot timpul cum eram inainte

| Pitic a răspuns:

Poate i se pare ca parintii te iubesc mai mult pe tine fiind mai mica, si se simte si el ranit la randul sau poate parintii nu ii acorda atata atentie cat iti acorda tie.
Cred ca ar trebui sa ii spui tot ce simti, si ca ar trebui sa se schimbe relatia dintre voi.
Fratele tau mi se pare ca este prea copilaros, lasa-l sa mai creasca si vei vedea ca nu va mai fi asa.
Daca el nu doreste sa isi schimbe comportamentul intreaba-l ce il deranjeaza la tine, spune, ne si noua si te vom ajuta sa iti imunatatesti relatia cu el.
Eu mereu mi, am dorit un frate mai mare care sa ma apere si sa ma pot mandrii cu el, dar nu s-a putut.
Daca mai ai vre, o nelamurire imi poti trimite un mesaj.
Bafta.

| anonymous09 a răspuns:

Incercati sa discutati voi doi, apoi cu parintii si sigur va veti impaca

| tpuforyou a răspuns:

Ce frate nebun ai!

| Valisha18 a răspuns:

Poate trece printr-o perioada mai grea, gandeste-te la lucrurile care i s-au intamplat recent, poate nu a trecut vreun examen, a suferit din dragoste, etc.
Daca nu este vorba de asta, atunci trebuie sa treci la lucruri mai serioase. Incearca sa discuti cu el, iar daca nu se poate, evita-l pentru o perioada, pentru a-l lasa sa se calmeze. Daca viitoare cand mai izbucneste vreo cearta, indiferent despre ce e vorba, spune-i ca nu te vei certa cu el dintr-un motiv stupid, cere-ti scuze ca l-ai enervat si spune-i ca tii la el foarte mult, asa ca vrei sa incerci sa eviti conflictele, si ca-l vei lasa in pace daca asta este ceea ce isi doreste.
Poti sa profiti si de Craciun si sa-i dai un cadou frumos, poate o felicitare facuta de mana ta in care ii spui ca speri ca relatia voastra sa se imbunatateasca curand si ca tii foarte mult la el.
Ai putea sa incerci sa discuti si cu parintii vostri, poate e vreo neintelegere sau iti pot da ei sfaturi mai bune.
Sper ca te-am ajutat, bafta! happy

| Andya explică (pentru mixxjim):

Eu am 13 ani straight face.Da,uneori si eu cred ca se descarca pe mine,dar pana la urma, ce vina as avea eu? La mine ar trebui sa gaseasca sprijin, iubire, defapot asta gaseste, dar nu ai cu cine straight face

| Andya explică (pentru Pitic):

I-am spus tot ce am simtit straight face. Degeaba sad.Si chiar in ultimul timp lui i s-a acordat mai multa atentie pentru ca avea bac-ul.I-am fost alaturi mereu, am plans cu el de atatea ori, dar el ar face ORICE pentru altii nu pentru mine.Nu vreau decat sa insemn macar jumatate din cat inseamna prietenii pentru el sad

Multumesc :*. Stiu ca se vor rezolva, dar chiar daca lucrurile astea sunt zise la nervi, dor straight face. Stie ca ma doare si o face intentionat straight face

| mixxjim a răspuns (pentru Andya):

Lasa, nu-ti mai chinui sufletelul acum cu asta, fa-ti prieteni de varsta ta si petrece mai mult timp cu ei. E normal ca el sa fie cu prietenii lui mai mult, e si varsta, nah, cum sa se distreze cu tine, ca nu bei, nu fumezi, nu injuri, nu agati gagici laughing Dupa cum vezi, de fapt marea problema vine de fapt din faptul ca tu ti-ai facut o anumita imagine despre cum ar trebui sa fie el ca frate, si el nu e asa happy Deci tine minte in viata, si cu prietenii, si cu iubitii, fiecare e asa cum e el, nu cum crezi tu c-ar trebui sa fie, altfel o sa suferi mult din cauza asta. Ai grija de tine si nu mai astepta prea multe de la el si ai sa vezi ca o sa primesti mai mult happy

Multumesc foarte mult :*

| Clape a răspuns:

Ma crezi ca si eu am problema asta? Ma cert cu fratemiu foarte des.
Incearcă sa ii castigi prietenie, incearca sa ii intrii pe sub piele si sa te apropii de el si poate asa o sa va intelegeti mai bine natural. Iti inteleg sentimentul.

| Andya explică (pentru Clape):

Degeaba,mai.Zici ca-i batut in cap si nu vede ca-i vreau numa' binele straight face.Cea mai buna varianta e sa stau mai departe de el o perioadastraight face