Cred ca fiecare din noi a fost "muscat" de aceasta invidie.Este greu sa te compari cu cineva care are tot ce iti doresti tu. Partea proasta, pentru cel invidiat este ca el/ea nu se bucura de ce are, adica nu este fericit/a, asa cum ai fii tu daca ai fii in locul lui/ei.Pentru cei care au tot ce-si pot dori exista o plafonare la care se ajunge si chiar daca au 10 laptopuri, 100 de parfumuri de firma, etc, ei vor dori altceva. Verisoara ta te-a gasit pe tine in fata careia sa isi etaleze bogatia. Daca nu ai fi fost tu, ea era o nefericita bogata! Pentru ca nu se putea lauda si nu avea in fata un om care se inverzeste de invidie.
De preferat este sa eviti astfel de oameni si sa ai in anturajul tau oameni de aceeasi conditie sociala cu tine. Si atunci....esti linistita.
Fa si urmatorul exercitiu de imaginatie. Compara-te cu un copil orfan, care nu a vazut laptop in viata lui, care are doar strictul necesar. Gandeste-te! Esti mai fericita? NU! Sau poate pe moment... da. Dar ...doar atat.
Ocoleste astfel de oameni care te umilesc prin opulenta care o afiseaza. Nu sunt de tine. Poti doar sa speri ca, in viata ta, prin munca si invatare sa iti depasesti conditia in viitor si viata ta sa devina mai indestulatoare. Dar iti garantez ca nu vei fi mai fericita. Cu cat ai mai mult, cu atata vrei si mai mult!
Cel mai fericit este cel care este multumit cu ce are. Altfel o sa ai viata otravita si nefericita.
Nu trebuie neaparat sa te imbraci cu haine de la second hand.
sunt magazine de haine care au preturi mici.
https://www.miniprix.ro/produse/departament-haine-dama/tip-maieu/
http://www.ilotti.com/47-maiouri
Incearca sa vezi ce defecte are ea si ce calitati ai tu. S-ar putea ca tu sa fi mai desteapta sau mai frumoasa ca ei ori altceva.
Pentru AleGsZ sta in Slobozia doar ca matusimea lucreaza in Italia
Pentru Niiiicu eu nu pot face asta deoarece stiu ca nu se va intampla niciodata sa primesc macar un lucru din ce are ea si mai ales in viitor!
Invidia este un lucru rau si incearca sa nu mai gandesti astfel, eu unul asa fac daca vad ca cineva are tot ce isi doreste ma gandesc ca va veni si randul meu sa am tot dar nu e momentul acum sau pur si simplu zic:ce norocos este el/ea. poti sa fi tu cat de invidioasa ai vrea ca lucrurile alea nu vor deveni ale tale prin invidie ci prin folosirea mintii
Şi spune-mi tu mie, ce mămica ta faci cu două laptopuri, plus calculator? Cu 4 telefoane? Ce rost are? Am avut şi eu două telefoane, gen, deodată, pentru că am primit o cartelă şi nu o folosea nimeni, şi crede-mă că era chiar enervant. "genţi de machiaje", scuză-mă, eu am un rimel, un fard d-ăla şi un creion de ochi. Atât. Şi mă machiez foarte, foarte rar. O să îi expire toate porcăriile alea oricum, că nu cred că foloseşte ea atâtea chestii, şi dacă da, să vezi ce faţă o să aibă peste câţiva ani. Bun, trecem la următoarea chestie: te poţi distra foarte bine şi în România, nu numai în străinătate. Şi hainele de la second hand ce au? Uneori găseşti acolo haine nou-nouţe, mult mai ieftine decât în magazinele obişnuite.
Deci nu ai de ce să fii geloasă, mie verişoara ta mi se pare cam exagerată, cam prea ţinută în puf. N-am cum să te ajut, pentru că n-ai de ce să fii invidioasă. Chiar n-ai de ce.
Gândește-te că sunt alții care ar da orice să aibă ce ai tu.mă refer și la internet.
Du-te cu prietenii la distracti p undeva( fara suparare ce valoare au alea daca peste catva timp nu mai sunt la moda) sunt o gramada de persoane care n-au nimic si sunt mai fericite decat cele care au. Cateodata ma simt si eu la fel deci nu cred ca sfat e bun?!
Incearca sa nu te mai gandesti la asta.O sa vezi ca nu are sens.La cei 14 ani pe care ii am trecut prin toate si CHIAR prin toate.Deci nu te mai gandi si iti trece. Spune-le parintilor ca nu mai vrei sa te vezi cu ea si spune-le si de ce.Iesi cu prietenele si iti va trece
Buna Dootzy!
Imi pare rau prin ce treci, dar gandeste-te ca nu procedezi bine, sunt constienta ca nu toata lumea are posibilitatea de a-si permite anumine chestii...trebuie sa te ocupi pe scoala sa ai rezultate bune, ca sa devii ceva in viata si ai sa vezi, ca vei avea poate mai multe chestii decat verisoara ta! Asta e viata trebuie sa ne multumim deocamdata cu ce avem.Gandeste-te ca altii nu au ce manca.
Sper sa te fi ajutat raspunsul meu!
Aaaaaaa... nu poti nscapa de invidie decat daca primesti si tu macar ceva din toate astea, roag-o pe verisoara ta sa iti dea o haina sa iti imprumute laptopul ( daca nu e irascibila) cateva machiaje, etc etc... daca asta nu merge, gandeste-te ca faci o greseala ca o invidiezi si incearca sa te inveselesti. sper ca merge bafta cu scapatu de invidie.
anonim_4396 întreabă: