Nu trebuie sa te omori pentru atat lucru, trebuie sa fii mai ambitioasa toti si sa nu mai alsi nimci pe maine, sa le faci azi si sa pui mana pe matematica sa lucrezi intens, ca doar asa ajungi buna la matematica!
Nu ai nici o grija, esti a 8-a si este normal sa tragi tare cu invatatul acum, te astepata un examen de care depinde tot viitorul tau, deci, pune mana pe carte si toceste si lasa prostiile, ca lenea nu te omoara, doar prostia!
De fapt nu da BAC ci Evaluarea Nationala
Vezi ca nu am mentionat nimic de BAC!
Mama ta te iubește mult și te considera foarte importantă, din moment ce vrea ca sa înveți și insista.Sunt părinți nepăsători care nu ii interesează de copii lor.Ar trebui sa discutați calm, intr-un moment de liniște despre ceea ce simți și cum poate ea sa te ajute.Ai o mama care se vede ca te iubește.Sunt convinsa ca vei reuși sa rezolvi problema.
Incearca sa o iei intr-o zi si sa ii spui chestia asta. Spune-i ca presiunile ei te-au dus intr-o stare de disperare si ca asa cum ai zis si aici, sunt perioade in care iti doresti sa nu te fii nascut.
Probabil aunci isi va da seama ca te-a impins prea mult. Insa acum, daca tu nu ii arati cat de mult de streseaza, ea nu are de unde sa stie si va continua sa impinga pentru ca nu ii dai niciun semn.
Sunt aproape convinsa ca daca ii vei spune tot ce ne-ai spus noua aici, o va lasa mai moale.
Am avut si eu probleme de genul acesta si am gasit o vorba buna la prieteni.
Scoala distruge relatiile parinti-copii
Oricum, n-ai de ce sa iti doresti sa mori. Incearca, pentru o perioada, sa inveti foarte mult, pentru a va reface relatia aia buna. Apoi, incearca sa ii spui faptul ca nu poti invata non-stop, ai nevoie de timp liber, esti om.
...Nu e bine sa ai asemenea ganduri urate, ma refer la cele din ultima parte a intrebarii tale.Nu esti o proasta.Nu merita sa blestemi ziua in care te-ai nascut. Esti o eleva. Nu iti cere nimeni sa fii de 10 pe linie(poti sa fii de 8, si sa ai o latura morala extraordinara).Dar greseala ta este ca ai lasat totul pe ultima suta de metri.E inutil acum sa iti spun ca nu trebuia sa faci asta.Dar, chiar si in ultima aceasta suta de metri, tu ai sansa sa te corectezi!
Nu sunt sigur ca am inteles ceva.Ai spus ca ai trecut clasa a VIII-a.Lipsesc cateva detalii aici,asa ca presupun ca esti in clasa a VIII-a,avand in vedere ca ceilalti pomenesc de Evaluarea Nationala.
La romana veti face,in acest an,sintaxa frazei, deci veti analiza tipurile de propozitii ale unei fraze dupa termenul regent(determinat).Sa inteleg ca aici nu ai probleme.
Ei, si aici, acum, la matematica.Anul asta, faceti geometrie in spatiu.E frumoasa.Dar iti spun ceva. Matematica nu se invata mecanic.Trebuie sa te convingi ca este important, folositor si frumos.Cand iti iei caietul pe birou si inveti, iti spui:"E interesant ce invat.Imi place."(chiar daca nici nu iti place, asta e si ideea, sa te convingi. Dupa aceea, incepe asa:"Vreau sa stiu.Ma ajuta mult."Citeste schema din caiet,imagineaza-ti tot ce s-a predat si rezolva cateva exercitii. Apoi,vei reusi sa zici"Stiu."Asta ca mai departe,la scoala,sa stii sa spui"Am invatat!"Iar la predare,fii cat se poate de atenta si intreaba,la sfarsitul orei,sau la nominalizarea profesoarei,tot ce ti se pare neclar.Te pot ajuta sa intelegi, daca imi dai o adresa de mail si ma intrebi ce lectie nu stii, si, in timpul meu liber, iti explic.Asta pot face.
Invatand asa,convingandu-te ca esti capabila, ca esti un copil muncitor, binevoitor, si urmand aceste sfaturi de mai sus, vei reusi sa inveti si sa ai rezultatele corespunzatoare. Sper sa ajute si succes
Cum spune si danay72, mama ta te iubeste mult, Si isi doreste sa ajungi cineva in viata, poate aveti avere si vrea sa o ocupi tu, Poate lucruri chiar mai importante. Ea se asteapta sa fii foarte buna la invatat etc. Poti sa-i spui lui mama ta cand este calma ca stii ca ea se asteapta la lucruri bune de la tine, si spune-i ca o sa faci tot posibilul sa le faci.
Mama ta te iubeste si nu vrea ca tu sa te sinucizi spune-i ca o iubesti si ca tu chiar inveti