Acum copii isi bat parintii:o? Si ea nu ti'a intors'o inapoi? Ar trebui sa ai mai mult respect pentru ea ca totusi e mama ta si ti'a dat viata si are grija de tine, te iubeste si nu o sa iti vrea raul niciodata. Mai important trebuie sa te gandesti sa nu iti dezamagesti mama(care e una singura toata viata) nu prietenii(care se tot schimba). Ea se gandeste la tine cand te cheama in casa, nu o face sa te streseze. Cel mai bine du'te si cere'ti scuze. Dupa cateva zile(ca sa uite cat de cat "micul" incident) vorbeste frumos cu ea si spune-i ca ai dori sa stai mai mult afara ca esti copil si vrei sa te distrezi ca nu faci nimic rau. Daca vei vorbi frumos cu ea sigur va intelege. Sper ca te'am ajutat .
Gaseste-ti un loc de munca si castiga-ti singur existenta, muta-te cu chirie, munceste si atunci vei putea sa faci ce vrei tu. Cat mananci mancarea lor si stai in casa lor, faci cuvant cu cuvant ce spun ei.
Tinand cont ca ti-ai lovit mama, ceea ce este ceva foarte grav, iti sugerez sa te grabesti si sa folosesti weekendul pentru a cauta un loc de munca, undeva la tara. La varsta ta nu ai prea multe studii, dar sunt oameni mai bogati de la tara care cauta muncitori in ferme de porci, de vaci. O sa-ti dea mancare si chiar un loc de dormit si nu vei mai avea niciodata probleme cu supunerea fata de parinti. E adevarat ca e munca grea, 14 ore pe zi, dar restul. de 10 le poti sta afara cu prietenii, poti face absolut ce vrei tu, fara cea mai mica interdictie.
Hai sa iti spun ceva, ceva ce cu siguranta se va implini si in viata ta: pe prieteni ii ai doar pentru o vreme, insa pe mama ta o vei avea mereu pina ce va muri. Si, daca "prietenii" tai te vor lasa la greu, caci cam asa fac cei cu care stai seara pe afara, mama ta in schimb nu o va face. Chiar daca aseara a primit o palma de la tine, si nu as vrea sa simt ce simte ea in legatura cu asta. E un lucru urit ce ai facut, si cel mai bine ar fi sa iti ceri iertare cit de repede poti, ca sa repari situatia, si sa ii promiti ca nu o vei mai face, si sa nu o mai faci.
Mamei tale ii pasa de tine, de aceea te vrea mai repede acasa. Ea stie cit de importante sunt orele de somn de dinainte de 12 pentru tine ca sa cresti armonios din toate punctele de vedere, atit fizic, cit si mental si emotional. Crezi ca nu mai esti copil? Te inseli. Ai inca mult de crescut, ai inca multe de invatat (unul din acele lucruri e sa iti respecti mama si sa o iubesti, si sa intelegi cite face ea pentru tine si cit de mult insemni pentru ea, si atunci nu o vei mai palmui - daca ai facut-o o data, vei vedea ca a doua oara e mult mai usor sa o faci). Abia pe la 21-22 de ani vei putea spune ca nu mai esti copil, desi eu cred ca maturitatea se atinge pe la 25 de ani. Asa ca, mai asteapta, si nu te considera a fi ceea ce nu esti. Esti inca copilul mamei tale, si aceasta ar trebui sa insemna mult, pentru ca altii ar vrea sa aiba o mama. Mama mea ma minte, ma fura, ma inseala, si pina acum de doi ani de zile incoace am pierdut citeva zeci de milioane de lei din cauza ei. Si totusi, desi merita o bataie buna, am hotarit sa fiu om cu ea, sa o respect.
Ce pot sa-ti spun este ca mama ta nu va uita acea palma toata viata ei. Trebuie sa iti ceri iertare si de acum inainte sa nu ii mai iesi din cuvant.
Serios? Poate o trezește,în sfârșit, la realitate.
Că multe sunt... în altă dimensiune.
Prin asta, nu promovez violența.
Și, n-o să se ajungă la înțelegere și relații cordiale între părinți și copii în mia asta de ani, pot să jur.
Chestia și mai complicată e că pentru mamă tot copil ești și la 27 de ani.
Te calcam in picioare in locul ei, dormeai afara, cerei scuze cat mai repede si rusine
Prietenii sunt de moment, parintii sunt pentru totdeauna.
Ai 14 ani, iar daca te lasi influentat de anturaj, vei regreta mai tarziu.Asta e varsta la care te formezi. Ce preferi prietenii sau parintii? Nu cred ca prietenii iti dau bani, iti dau de mancare, te tin in casa, au grija de tine etc.
Buna ziua, sunt socata de ce am citit. La 14 ani sa-ti lovesti mama?
Ce urmeaza oare? Pa
Foarte urat din partea ta!
Mama ta nici nu ar trebui sa te mai priveasca in ochi!
Cere-ti scuze!
"I-am dat o palma mamei"-"nu vreau sa-mi dezamagesc mama". Cum ti se par aceste doua fraze?
Sper sa te usture, mana aia cu care ai lovit-o, toata viata. Daca s-ar putea si la propriu si la figurat.
Ii preferi pe prietenii tai decat pe mama ta? Nu cred ca o sa uite ca i`ai dat o palma. Dar totusi, du`te la ea si cere`ti scuze si sa o asculti. asa imi fac si mie parintii. dar niciodata nu am dat in ei
Nu`i frumos ce`ai facut. Sper ca esti constienta de ce ai facut.Se spune ca daca dai in parinti Dumnezeu iti va taia mana! E normal sa nu fie de acord cu iesitul noaptea afara si chestii de genu pentru ca se ingrijoreaza). Eu am invatat predica pe de rost! Oricum ar trebui sa-ti ceri scuze cu toate ca nu o sa uite! Ar trebui sa-ti para rau. Tu nu ai dreptul sa dai in ea.Gandeste`te! Daca nu era ea tu nu existai.Vei vedea mai tarziu si vei regreta! Profita acum ca o ai aproape!:].
hugs.
Cum sa ii dai o palma? mai bine iti dadea ea tie pentru ca nu ai ascultat-o si nu vii acasa devreme, ai 14 ani, si da esti inca un copil, la 18 ani incolo o sa te maturizezi ...asa ca mai bine ai asculta-o pe mama ta nu pe prietenii tai care sunt sigura ca sunt niste golani
Inca esti copil, anturajul te strica, stiu vei zice... iauite c zice si asta, o sa te ierte pana la urma ca e mama dar. esti copil la 14 ani, crezi ca daca fumezi, bei si stai pana la 1 noaptea esti om mare? inca esti un copil care dabea intra in viata asta jegoasa
Si pentru mama ta, faí si u o surpriza, flori, ciocolata, mami scuza-ma numai fac etc
sigur merge!
Ah copile, ce ai facut? Nu ai să uiti nici tu, nici ea, toata viata ta si a ei. Du-te la ea, cade-i în genunchi si saruta-i mana.Citeste ce a scris depre parinti poetul care s-a dus azi dintre noi...
Rugă pentru parinţi
Enigmatici si cuminţi
Terminîndu-şi rostul lor
Lîngă noi se sting şi mor
Dragii noştri, dragi părinţi.
Cheamă-i Doamne, înapoi
Că şi-aşa au dus-o prost
Şi fă-i tineri cum au fost
Fă-i mai tineri decît noi.
Pentru cei ce ne-au făcut
Dă un ordin, dă ceva
Sa-i mai poţi întîrzia
Să o ia de la-nceput.
Au plătit cu viaţa lor
Ale fiilor erori
Doamne, fă-i nemuritori
Pe părinţii care mor.
Ia priviţi-i cum se duc
Ia priviţi-i cum se sting
Lumînări în cuib de cuc
Parcă tac şi parcă ning.
Plini de boli şi suferinţi
Ne întoarcem în pămînt
Cît mai sîntem, cît mai sînt,
Mîngîiaţi-i pe părinţi.
E pămîntul tot mai greu
Despărţirea-i tot mai grea
Sărut mîna, tatăl meu!
Sărut mîna, mama mea!
Dar de ce priviţi aşa
Fata mea şi fiul meu
Eu sînt cel ce va urma
Dragii mei mă duc şi eu.
Sărut mîna, tatăl meu!
Sărut mîna, mama mea!
Rămas bun, băiatul meu!
Rămas bun, fetita mea!
Tatăl meu, băiatul meu,
Mama mea, fetïţa mea!
Si eu am dat o data in mama si regret dar totusii gandeste-te ca ea ti-a dat viata si noi la randul nostru daca ar patii ceva neam ingrojoraa pentru ei (tata sau mama) intelege ca te iubeste nu de alta are grija de tine
Numai cu vorbe frumoase nu ține.
Evident, nici pumnii n-au ce să caute într-o relație mamă-copil.
E esențial să învățăm,, limba" lor.
Până nu le învățăm limba, nu putem spera să comunicăm cu domniile lor de natură să ne înțeleagă.
Mda.Mai bIne te-ai duce repede la ea sa-i ceri iertare pentru ca iti vrea binele si poate incerci sa-i castigi increderea ...Cine stie.