| lily123 a întrebat:

Hei TPU, copilul meu de 5 ani a inceput sa fie egoist cu tatal lui,nu stiu de ce,dar il evita si vorbeste urat cu el(ex. uratule, raule etc.) iar el e suparat ca propriul copil ii face asa ceva.
L-am intrebat de ce se comporta asa cu el si zice ca asa vrea el.De unde tupeul asta?
I-am zis sa nu mai faca asa ceva si nu m-a ascultat si mi-a scos limba,pe urma i-am dat vreo doua palme peste fata si a inceput sa planga si l-am lasat acolo in dormitor sa planga si la masa la cina s-a comportat normal, nu vorbea urat dar inca suspina putin.
De unde tupeul asta?!

4 răspunsuri:
| Anonima3127 a răspuns:

De unde atata tupeu? Nu cred ca este vorba de tupeu, ci poate e o metoda de a atrage atentia adultilor. Ziceai in celalalte postari, ca orice greseala ar face, tu recurgi la bataie! Daca vrea sa se joace cu tine, si tu nu ai chef il bati! Copilul incearca in orice mod posibil sa se apropie de voi, si indiferent de ce ar face, se ajunge la acelasi rezultat, bataia! Acuma te intreb eu, ce ar mai trebui sa inteleaga acel copil?

Nu stiu daca te-ai documentat, insa niciun copil nu raspunde asa cum te astepti tu la interdictii. Cand folosesti cuvantul "nu" intr-o fraza, fie si "nu este voie", "nu mai fa asa" copilul din contra va face asa, si asta nu doar copilul tau care zici tu ca ar fi obraznic, ci toti copii de varsta lui.

Ar fi ok ca in loc sa iti irosesti energia lovindu-ti copilul, sa stai 5 minute sa ii explici de ce nu e ok ceea ce a facut. Ai incercat sa ii explici ca uite, tati este suparat daca vorbesti asa cu el, pentru ca tati te iubeste, si se supara foarte tare cand te aude ca vorbesti asa...
Sa il lovesti sau sa ii interzici absolut tot copilului fara nicio explicatie nu este educatie! El este inca mic, si nu are discernamantul, de a face diferenta dintre bine si rau. Daca tu nu il inveti asta, vei reusi doar sa il transfmori in ceea ce zici tu ca este deja.

Copilul are nevoie de rabdare si explicatii clare, nu bataie!

| neutrino a răspuns:

De la parinti. Crezi ca-ti vei impune propriile idei despre educatia micutului tau, dandu-i palme peste fata? Sper ca sotul tau nu face asa cu tine.

| GeorgyGirl a răspuns:

Poate l-a invatat cineva sa vobeasca asa urat sau cine stie, vorbeste cu el poate iti va spune, sau stii cum sunt copiii nu cred ca are nimic cu el doar a auzit undeva aceste vorbe.

| jeffdragos a răspuns:

Prea mult tv..si de la internet, telefon(jocuri de actiune) si lista poate continua. poti sa il lesi ceva timp mai mult cu tatal lui si el sa se imprieteneasca usor usor cu ala mic, tatal ii mai cumpara o ciocolata ceva sa il faca bine dispus pe copil...sigur i-a facut ceva mic de la suparat pe copil, altfel nu poate urâ pe cineva asa fara motiv...dar in general tv-ul afecteaza mult un copil.