Nu o face.
Deși știu că sunt cea mai în nemăsură să spun asta. Însă Dumnezeu există și deci chiar țin să cred că păcatul cel mai grav e sinuciderea. Eu una m-am convins că Dumnezeu există, deci gândește-te că asta e crucea ta și că trebuie să o înduri ca să devii mai puternică. Însă nu zic și să rămâi în ambientul ăla și lângă oamenii ăia. Asta iese din discuție.
Eu una, te-aș sfătui să pleci de acolo. De obicei nu încurajez minorii la așa ceva, dar auzindu-ți povestea, realizez că tu deja nu mai ești demult o minoră.
Deja ești un adult și cred că cel mai bun sfat pe care ți-l pot da, e clar să pleci. Aia nu-ți e familie.
Dar indiferent ce alegi să alegi cu gândul la Dumnezeu și înconjurată doar de gânduri către bine, nu către rău.
Dacă însă decizi să rămâi, sfatul meu, încearcă să de distanțezi de ei. Nu le mai da apă la moară, nu le mai permite acest tratament și clar nu mai băga de seamă ce îndrugă ei. Axează-te pe viața ta, școala, dacă zici că ești elev, finalizarea studiilor, alegerea unei cariere și plecatul cât mai rapid de acasă.
Însă ai grijă și la ce spun ei totuși, în ideea că poate (nu vreau să acuz pe nimeni) însă poate ei presimt totuși ceva și cine știe tipul ăla nu e ce trebuie. Adică dacă tipul insistă mai ales ma vârsta voastră de minori să fugiți de acasă, cine știe ce hram poartă. Ai mare grijă pe cine bagi în viața ta, mai ales că ești fată, că văd că lumea a înebunit zilele astea. Și multe fete naive au crezut că se mută sau fug în lume cu iubirea vieții lor și ajungând în lume, au văzut unde au ajuns de fapt. Și și chiar dacă să zicem nu e musai să fie vreun interlop sau ceva, însă mulți bărbați în ziua de azi, am vazut/auzit că se căsătoresc tocmai ca să-și trimită apoi nevestele în prostituție, ca să aibă ei bani cu carul. Eu nu vreau să te fac paranoică sau ceva, însă doar vreau să-ți arăt cum e lumea de acolo de afară, dar mai ales cum sunt bărbații.
Ai grijă de tine, atât îți zic.
Ia decizia cea mai bună ție, dar nu te sinucide, te rog, căci Dumnezeu există și dacă te rogi fierbinte și crezi în El, o să te ajute să pleci de acolo sau să faci cumva să se oprească tot acest coșmar.
La 14 ansiori ai un iubit?
Poate te ia protectia Copilului ca ai abandonat scoala si este ilegal, si cum nu te supravegheaza nimeni, asa cum ar fi legal, trebuei s ate adune dupa drumuri.
Sper din toata inima sa mergi la un asemenea camin de copii, unde sa-ti cotinui scoala si sa te tina departe de golanii care se dau drept iubiti si au relatii sexuale cu fetite de 14 ani, protejate de lege.
Am trecut clasa sunt deja a 8-a doar ca nu m-am dus 2 luni Aveam note bune si ma trecut!
In primul rand ar trebui sa te linistesti.
Sa bei un ceai cu zahar si sa lasi putin necazurile deoparte,pur si simplu, cateva zile nu le mai iei in seama.
Viata trebuie sa curga,nu avem ce face.
Mai tarziu vei intelege ca toate au un rost si vei deveni o femeie puternica.
Deja esti o tanara de nadejde care se ocupa de familia ei. Ce sa faci, unul trebuie sa fie mai intelept si acela esti tu. Felicitari pentru ceea ce esti.
Si este frumos ca ai un prieten cu care sa vorbesti, ca nu cred ca sunteti deja iubiti de la varsta aceasta. Adica, sper ca va limitati la pupat pe obraz. Incearca sa nu intri in conflict cu tatal tau desi stiu ca este greu. La momentul potrivit vei pleca cu iubitul tau, poate. Daca este sa fie cel potrivit te va astepta pana la majorat.
Cum ai grija de familia ta, ai grija si de tine.
Somn usor ❤️
Daca nu miroase a tigan e ok.Ce daca e negru.
Are si el vreun talent ascuns, de murit de foame nu mori daca te casatoresti cu el.Mai fura una alta, va descurcati.
La 14 ani ai iubit? Abia ala te prosteste si te foloseste. Nu bunica.
Crezi ca iubitul nu te va pune la treaba? Mai bine lasa iubareala si tine-te de carte daca vrei sa-ti fie bine in viata. Vei avea prea mult timp si pentru sex.
Mare greșeală să gândești așa!
Nu ai și tu curiozitatea să vezi ce surprize îți poate pregăti viața?
Sigur ai și lucruri bune în viața ta, da ești prea focusată pe trecut, ceea ce nu e bine.
Soarta poate fi frumoasă dar totul ține de alegeri.
Ai 14 ani și un iubit, deci deja ai greșit, e devreme si nu e cazul de iubire acum, ai riscul să te fii folosită sau să te măriți devreme, să rămâi însărcinată și să îți ratezi o bună parte din viață.
Ocupă-te de tine, fii harnică și învață mereu, astea se vor vedea în timp și vei deveni o fată cu calități frumoase.
Doar să ai răbdare și să fii pozitivă, in câțiva ani vei fi pe picioarele tale și îți vei face viața așa cum vei dori tu.
Da asa e multumesc frumos de sfaturi ❤
Ai grijă de tine și zâmbește cat mai des!
Nu te lasa prada depresiei, mănâncă sănătos, postește, dormi nopțile, spovedește-te și nu mai pacatui.
Bună! Părerea mea e ca nu ar trebui sa ții cont de părerea rudelor tale despre prietenul tău, nu contează etnia sau alte aspecte de acest gen atâta timp cat tu ești fericită cu el. Bunica ta are concepțiile ei, cu care a rămas de când era și ea acasă copil. Nu mai pune la suflet, zi ca ei și fă ca tine. Fii tare, așa sunt oamenii în vârstă, au concepțiile lor ca "vai ești tânără și trebuie să știi de toate" sau "vai tinerii din ziua de azi" sau comentarii rasiste, cum ar fi etnia, culoarea etc. Așa au fost crescuți, nu e vina lor. Tu tratează cu indiferență părerile lor, termină școala ca să ai un serviciu pe viitor și continua relația cu prietenul tău, dacă te face să te simți fericită și împlinită. Crede mă, viața e prea frumoasă ca să pui la suflețel părerile sau vorbele bunicii sau a tatălui
tău care sunt depășiți de generațiile actuale și consideră ca "pe vremea mea.
vai ce bine era". Capul sus, ești un copil bun cu viitorul în fața, încearcă să îi înțelegi ca sunt bătrâni și atât știu ei să se comporte cu o adolescentă, așa cred ei ca e bine. Nu mai fi pesimistă și scoate ți gândurile astea negre din cap, peste câțiva ani vei vedea ca problemele de la 14 ani ți se vor părea niște prostioare. Te pup și ai grijă de tine, de prietenul tău și de bunicii tăi. ❤️
Iti multumesc din suflet pentru aceste vorbe frumoase iti doresc numai bine in viata?
Intr-adevar, e un lucru frumos ca ai un prieten care te sustine atat de mult! Insa, ca orice lucru in viata, nu ai de unde sa stii ce se va intampla pe mai departe! In caz ca poti si reusesti, te sfatuiesc sa faci cumva sa te tii de scoala si sa iei examenul de bacalaureat!
Fara acesta, din pacate cu greu iti vei gasi pe viitor un loc de munca, si munca asta aduce bani, oricat de putini, dar este important macar sa ai de unde manca fara a depinde de altii!
Eu stiu ca la varsta asta o relatie se simte de parca va dura pentru totdeauna, dar trebuie serios sa te gandesti ce vei face pe viitor cand devii majora. Presupun ca vrei sa te scapi de aceste persoane rele care iti fac viata un calvar!
Cat poti tu de mult, si oricat de greu ar fi, te rog nu neglija scoala, liceul si bacul! E extrem de greu sa iti gasesti un rost in Romania fara BAC...
Iti urez din suflet toate cele bune, fericire si liniste in suflet, si cel mai important de toate, sa devii o fata/femeie matura si independenta si sa treci peste greutatiile nefaste ale vietii.
Da adevarat iti multumesc frumos pentru aceste cuvinte frumoase❤