In primul rand, nu trebuie sa ai doar o cea mai bunba prietena. Asta e doar o chestie pe care o vezi in filme si o crezi. Un prieten e foarte greu de gasit. Si nu iti dai seama imediat cine iti este prieten. Trebuie sa il cunosti bine, sa treaca timpul. O relatie de prietenie e bazata pe iubire intelegere respect loialitate incredere ajutor mutual
Sunt fel de fel de greşeli şi mici tensiuni care pun la încercare o relaţie de prietenie în timp. E nevoie să ţii mult la acea relaţie de prietenie pentru a avea răbdare, pentru a sacrifica orgoliul, pentru a acorda bunavointa…
Trebuie să te asiguri că partenerul de viaţă poate fi capabil să îţi fie şi prieten, şi un bun sfătuitor. Viaţa ne va pune în faţă atât de multe provocări încât e nevoie putem colabora permanent cu cei de lângă noi, sau, cei de lângă noi să fie capabili să colaboreze cu noi în momente critice în care vom fi nevoiţi să ne situăm.
Se spune că poţi consuma un sac de sare lângă o persoană, îi poţi sta alături mult timp fără să ajungi să o cunoşti în mod concret. Şi asta pentru că nu am văzut-o (sau nu am vrut să o vedem cum se manifestă în situaţii critice…
De abia atunci vom afla cine sunt cu adevărat cei din preajma noastră, sau ce reprezentăm noi pentru ei…
De cele mai multe ori asta se întâmplă cam târziu...
Pentru a ti se confirma firescul, normalitatea unei relatii de amiciţie, de prietenie, trebuie ţinut cont că prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale: interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc...
Salut, nu e necsar sa ai doar un "cel mai bun" prieten, pot fi mai multi, important e sa fie prieteni adevarati. Iata cum trebuie sa fie un prieten
http://www.jw.org/......-adevarat/
Prietena cea mai buna este aceea care te intelege cel mai bine, care te face sa razi, care este mereu alaturi de tine, care iti da sfaturi, care te ajuta in momentele dificile nu acelea care fug de tine si cand este ceva rau nu te mai cunosc.
Poti sa ai mai multe prietene foarte bune. Eu am multe fete cu care ma inteleg perfect, dar ne cunoastem de 8 ani. Chiar si baieti cu care ma inteleg foarte bine. Nu ai cum sa-ti dai seama asa pur si simplu daca sunteti sau nu 'cele mai bune prietene', asta trebuie s-o simti. Pentru asta trebuie sa aveti lucruri in comun, sa va intelegeti foarte bine, si chiar daca va mai contraziceti sa va impacati repede. Si sa nu te lase balta cand ai nevoie.
Alexandragabriela93 întreabă: