| Cosmina361 a întrebat:

În urma unei cerți cu sora mea cu care stau în chirie nu mai vrem sa stam împreună pentru ca a fost ceva foarte serios. Problema e ca ea e la facultate și muncește și se poate întreține în oraș dar eu sunt abia la liceu și părinții vor sa ma transfere la un liceu din apropiere gen biochimie iar eu urăsc biochimia. Ce pot sa fac sa nu îmi pierd șansa la o viata în care sa fac ce îmi place? (sa ma împac cu sora mea nu e o soluție pentru ca ea a greșit)

Răspuns Apreciat de Editori
| Lioana a răspuns:

Orgoliul tau e foarte mare, Cosmina. Din pacate nu te va ajuta la nimic aceasta mandrie. Tu vei avea de suferit din asta.
Chiar daca sora ta a gresit din puncul tau de vedere, iart-o si incearca sa te impaci cu ea. E cea mai buna solutie.
Daca nu vrei nicicum sa faci asta atunci vei merge pe drumul pe care ti-l croieste mandria ta. Poate iti va placea mai mult decat sa stai cu sora ta in camera.

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu zic totusi sa incercati sa rezolvati, o sora n-o inlocuieste nimeni, gasiti o cale de impacare, spune-i clar ce a gresit, poate nu realizeaza.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai 2 solutii:
1. Ii ceri iertare surorii tale si din acel moment taci si suporti toate regulile facute de sora ta, atata vreme cat stai sub tutela si ingrijirea ei, in casa inchiriata de ea.
2. Mergi la noul liceu - probabil locuind la caminul liceului, impreuna cu alti 3-4 colege in camera.

| anonimg a răspuns:

Liceul pe care il urasti trebuie sa aiba si alte profile care ti-ar place. Sau stai la gazda (adica ai camera ta, dar stai in casa cu proprietarul).
Nu cauta sa stai cu sora ta; poate ca ea isi doreste sa fie singura, sau sa poata aduce pe cineva pe la ea, etc. Dar sa nu o urasti.

| SkyPilot a răspuns:

Esti prea tanara ca sa stai pe cont propriu si mai ales sa te intretii singura. Ar trebui in primul rand sa incerci sa te impaci cu sora ta. Daca refuzi, transferul pare a fi singura solutie in acest moment. Cauta si alte alternative, nu numai acel liceu de biochimie.
Si ar mai fi ceva. Am vazut din intrebarile tale anterioare ca te indragostesti repede si pui mult suflet. Asta te face foarte vulnerabila cand traiesti printre straini.

| Donsavas a răspuns:

Aici e vorba de orgoliu. Vrei sa câștigi tu sau propriul tau orgoliu? Nu conteaza cine, cum, ce a gresit. Supărarile sunt trecătoare. Nu merita tot efortul pentru niste iluzii neînsemnate.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Cat de tare putea sa greseasca? laughing

| ngllllll a răspuns:

Sa te impaci cu sora ta.

| Mt34 a răspuns:

Este vorba de viața TA! Împăcate cu sora ta și trăiește decent

| CrissL0101 a răspuns:

Poate te poți muta cu altcineva și părinții să te sprijine financiar. Zic și eu.

| Cosmina361 explică:

Draga persoana anonima, am și eu câteva puncte de vedere de prezentat: 1. Nu am pus pluralul, nu știi sa citești? Ești orb? Am scris "in urma unei cerți" una singură! Cum îți permiți sa ma înjuri pentru ca nu ai citit tu bine? La examenul de capacitate am luat 9.30 nu îmi poți spune tu mie ca nu știu română!
2. Nu ma cunosti, nu știi ce port și cum sunt de fapt!
Fii atent ca posibil sa nu vezi de prostie sau nu știi ce înseamnă dar ești un incompetent, un idiot, o mizerie a societății. Sa intri pe un site și sa începi sa înjuri pentru o greșeală gramaticala, care de fapt nu e greșeală, nu ai văzut tu bine? Pe bune? Ce mizerie de om face asa ceva? Ai tu dreptul la părere? Ai un cont anonim! Oamenii ca tine nu au drept la părere! De ce sa judeci o persoana asa? După părerea mea ești o persoana ipocrita, sa nu te mai vad ca răspunzi la întrebările mele! Mizerie de om ce esti...

| ywar a răspuns (pentru Cosmina361):

Ti-am dat mesaj in privat. Citeste te rog mesajul.
Si spre stiinta ta, declinarea substantivului duce spre un indubitabil "certe".
Rog, citeste mesajul.