Daca mama nu are unde/nu vrea sa plece, o sa dureze mult mai mult de 3 luni pana o sa se termine un partaj prin hotarare judecatoreasca, si atunci, daca dovedeste ca nu are unde sa plece singurele 2 solutii sunt ori sa ramana incasa, ori sa ii fie platita partea ei din proprietate
in plus, mi se pare ca v-ati inteles amiabil sa ramaneti cu tata, altfel, si la asta mama poate sa se judece pentru tutela, si (ca orice judecata in rrominica) rezultatul sa fie total neasteptat
chiar, nu e deloc imposibil sa fie tata dat afara din casa, in general judecata de tutela favorizeaza mama, daca nu se poate dovedi nimic rau despre ea
asa ca imi pare rau pentru ca trebuie sa treci prin asa ceva
Cum sa se procedeze, juma juma sau depinde cui ramane in grija sorata, tu daca faci 18 ani in 3 luni pana sa se definitiveze divortu deja esti majora, esti out pentru orice, doara daca nu cumva o sa fii la vreo scoala.
O sa va zica judecatoru ce si cum.De exemplu daca judecatoru va da in grija mamei, atunci ramane maicata cu casa, taicatu e dat afara ramane cu o masina si terenu de care spui, plus o sa va plateasca pensie alimentara.
Dar judecatoru dupa ce vede situatia clara, va imparti dupa cum spune legea.
Dupa ce sora va decide cu cine vrea sa stea, deoarece are varsta legala, se va definitiva divortul fara partaj. Partajul se face separat, la solicitarea a minim uneia dintre Parti. Partajul daca este facut de comun acord, poate sa fie oricum. Poate unul din parinti sa ramana cu toate bunurile, sau cu o parte, dpa bunul plac al partilor. Daca partile nu se inteleg, bunurile cumparate in timpul casatoriei se divid in 2, daca nu se pot divide fizic, se evalueaza si, fie unul le ia si il despagubeste pe celalalt, fie se vand la licitatie si se impart banii. Parintele cu care ramane minorul primeste pensie alimentara de la celalalt parinte. De asemenea daca ai 18 ani dar inca continuu studiile, primesti si tu pensie alimentara pana la varsta de 25 de ani, pe tot parcursul studiilor.
Partajul se va face prin intelegere de buna voie sau prin hotarare judecatoreasca.
Bunurile aduse din afara cosniciei vor ramane partii care le-a adus (dobandite d-inaintea cosniciei, mosteniri de la familie etc.), iar ce ramane se imparte valoric intre parti (fostii soti). Diferentele valorice se vor plati in bani (valoric).
Copii vor fi incredintati parintelui care le poate asigura viata mai sigura si decenta, tinand cont de vointa copiilor (daca au implinit 14 ani), iar cealalt parinte va plati "banii de copii" (pensia alimentara) in functie de venitul pe care-l are.