Simgura modalitate de a scăpată de posesivitatea exagerata este sa dezvolți o incredere și o iubire de sine atat de puternica încât sa realizezi ca tu nu ai nimic de pierdut in cazul in care omul de lângă tine dorește sa plece, ci el. Nu zic sa fii narcisista sau egoista in vreun fel, ci doar sa te pui pe tine pe primul loc. Pe de alta parte, posesivitatea se naște de cele mai multe ori din gelozie. Dacă el ti-a dat motive sa fii geloasa încearcă sa le discuti cu el și sa vezi dacă nu cumva ti-ai făcut scenarii care, de fapt, nu au legătura cu realitatea. Lucrurile astea se dobândesc in timp cu ajutorul experienței însă e foarte bine sa încerci sa te stăpânești când observi ca începi sa simți ca ești posesiva. Autoeduca-te puțin in directia asta și tine minte ca o relație sănătoasă(care nu dăunează niciunuia dintre parteneri) este una bazată pe INCREDERE, COMUNICARE și RESPECT. te pup
Te autocontrolezi, ca de nu o faci, ii pierzi.
Posesivitatea, controlul si gelozia, sunt impulsuri de moment care se pot controla cu creierul, dupa ce intelegi seriozitatea situatiei fiindca poti ucide dragostea si poti pierde omul iubit, daca incerci sa-l manipulezi, posezi sau sa-i faci scene de gelozie.
Daca nu intelegi, vei invata... dupa ce vei pierde omul iubit, fiindca intotdeauna se ajunge al despartiri, in asemenea situatii.
Daca asa esti tu construita sa fii posesiva, nu prea ai ce sa faci; iti poti impune sa pari mai putin posesiva, dar trairile tale vor fi la fel. Solutia ar fi sa gasesti un baiat care nu e deranjat de faptul ca esti posesiva; multi baieti iau asta ca pe un compliment, ii face sa se simta doriti.
Esti inca tanara si confuza, dar cand vei incepe sa te maturizezi, cu siguranta vei trata in mod corect persoana iubita.
PS: totusi ca sa incerci sa te corectezi, iti sugerez sa te imaginezi de partea cealalta, vezi daca ti-ar conveni.
Sper sa nu ai parte de un asemenea partener, te distruge psihic, te consuma vazand cu ochii pe zi ce trece, stresul va fi cotidian, vei avea emotii pana sa si raspunzi la telefon, iar relatia se va destrama asa cum e normal sa fie. Iar iubirea si afectiunea se transforma in repulsie si frica.
Nu realizezi acum, dar e foarte posibil ca tu sa fii perceputa in maniera asta. Asta e ceea ce-ti doresti?
O zi buna
Nu e neaparat rau sa fi posesiva, asta pana la un anumit moment. Pana la urma posesivitatea arata ca iubesti persoana respectiva... trebuie sa-ti dai singura seama cand devii enervanta si sa te opresti
Lasă relațiile să aștepte cel puțin până când depășești capacitatea mintală a unui copil de 14 ani.
Pe mine personal, o persoană geloază m-ar face să mă simt apreciat și dorit, însă asta nu în exces.
Posesivitatea este un lucru drăguț la început, însă cu timpul devine sufocant să creezi obsesie sau ceartă pe același subiect. Eu vreau să-ți dau un sfat simplu, pe care o prietenă din trecut l-a abordat cu mine poate inconștient, însă care a funcționat.
În primul rând acordă încredere, lasă de la sine înțeles că ai încredere în băiatul respectiv, dacă ai ocazia de context recunoaște acest lucru. Nu-l învinovăți, nimănui nu-i place să fie învinovățit chiar din cauza geloziei, cu toate că a greșit încearcă să abordați situația frumos.
Susține la rândul tău, susține-l în ceea ce face și oferă-i complimente atunci când simți și tu, fără complimente de dragul de a umple conversația. Nu în ultimul rând, trebuie să existe comunicare, dacă veți comunica se pot împiedica enorm de multe neînțelegeri.
Așa pe final, nu trata lucrurile prea în serios, nu încerca să arăți că ai dreptate și că el a greșit, mai ales dacă-l iubești.
pryntesa întreabă: