anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, TPU! Vreau sa aud si parerea voastra. Un om casatorit, cu 2 copii(o fata de 17 ani si un baiat de 11), care nu lucreaza, nu se intelege bine cu sotia, bea, o bate, nu discuta cu copiii, tipa la ei, e foarte autoritar etc spune ca ori pleaca in lume, ori se spanzura, ce motiv ar avea sa spuna asta? As vrea sa stiu ce ar putea fi in sufletul lui. In afara de a vorbi cu respectivul. Ma gandeam ca poate e neimplinit sufleteste, stie cat rau face familiei, dar nu vrea sa se schimbe sau spune ce spune pentru ca nu e apreciat nici de sotie, nici de copii; pentru ca poate nu vede ce sansa i-ar mai putea oferi viata, crede ca nu mai poate spera la nicio realizare deosebita, nu mai e motivat de ceva sa traiasca sau spune asta pentru a atrage atentia, pentru ca ceilalti sa,, il observe", sa se poarte mai bine cu el.
Dar femeia batuta de sot, de ce se resemneaza cu viata ei? Pentru ca stie ca femeia,, trebuie" sa-i fie supusa barbatului sau pentru ca nu are unde sa se duca? Ce ar putea fi in sufletul ei?
Daca aveti nevoie de detalii, puneti-mi intrebari si va raspund.
Multumesc anticipat!

8 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna! un om care are daru betiei, nu prea ai timp sa il intelegi de ce practica bautura, pentru ca este ca si un drog, de ce bei de ceai mai bea, pana nu i se va face rau, nu va renunta la acest viciu, poate are ceva pe suflet, poate a avut o dezamagire cu sotia, poate nu e multumit de ceva, si tot asa, numai o consiliere ar putea sa il faca sa renunte la acest vici, ceia ce e greu de realizat, cat despre amenintarea cu moartea, totul se poate lua in calcul, pentru ca atunci cand esti sub influienta alcoolului, ai curaj sa faci cam orice, deci nu e de gluma, femeia sta batuta langa sot, neavand unde se duce, si cu 2 copii, probabil din lipsa de finante, a ales sa ramana langa sot, si poate nu vrea sa isi destrame familia si copiii ei sa aiba tata...ce e in sufletul ei, doar ea stie si bunul Dumnezeu...

| AIRIUS a răspuns:

Buna!
Daca sotia respectiva a ales sa ramana alaturi de el,a facut ea asta dintr un motiv si cred ca acela e pentru copiii,sunt foarte multe femei maltratate,de sotii care stau doar datorita faptului,ca inmintea lor copii trebuie sa aiba tata, dar uite unde se ajunge!
Gandeste te la cazul de care vb tu, sotul ei nu lucreza si are 2 copii!
Pt numele lui Dumnezeu,cum mai poti ramane langa el si pe deasupra te mai si altoieste?!
Dar nici statul nu protejeaza mama si copilul,pentru ca la noi nu sunt foarte multe centre,unde o mama aflata in cazul de care vb,s ar putea duce cu copii,pana si ar putea gasi o locuinta si din cauza asta ele neavand unde se duce cu copii,aleg sa ramana langa monstrii!
Eu as sfatui o sa plece de la el,pentru ca nu cred ca nu s ar gasi o locuinta provizorie,poate are mama,pe cineva unde i ar gasduii o perioada!
In orice caz sa numai ramana langa el,iar in ceea ce il priveste pe acest barbat,sunt de parere ce necesita un consult /internare de urgenta in cadrul unui spital pentru bolii nervoase,pentru ca de obicei,un om care isi propune sa se sinucida,o va face,chiar daca nu ii iese din primqa.
Uitati va si voi la diversele cazuri de la tv,ajung sa se sinucida,nefiind la prima tentativa!
Deci,pe el categoric internat!
Iar pe copii resp, i as sfatui daca se poate sa ia singuri taurul de coarne, ei sunt cei care vad ce se intampla in aceea familie si nu trebuie sa si mai lase mama sa fie batuta.
Cred ca la varsta de 17 ani,esti suficient de matur, incat sa constientizezi, gravitatea situatiei.
Mult succes!

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Bun,incerc sa iti raspund cat de cat la intrebari:in primul rand acel barbat care bea, nu munceste si isi maltarteaza familia cred ca este tampit, nu ca nu ar fi implinit ci pur si simplu cred ca nimic nu l-ar mai multumi de acum incolo! asta este stilul de viata pe care si la ales cu mult timp in urma si asa va continua (un foarte mic procent din cei care se comporta asa pot reveni pe calea cea buna)iar acea femeie care acepta sa fie maltratata de un astfel de specimen ca asta cred ca se resemneaza pentru ca asa a fost educata(ca unicul lucru pe care la cunoscut a fost ca ex:bunicul a batut-o pi bunica ea a trebuie sa stea cu el pentru ca ii era frica de gura lumii!)

| aryana1991 a răspuns:

Cu siguranta isi ineaca escul vieti in alcool si isi varsa nervi si neputina pe cei din jur.
femeia supusa barbatului? in opinia mea au drepturi egale,si cred ca a ramas cu el crezand ca se va schimba ceva,dar alcoolismul e o boala, nu doar un viciu.
se spanzura? e prea las sa faca asta, dar nu e spanzuratoarea o rezolvare.o clinica de dezintoxicare ar fi solutia cea mai buna si pentru el si pentru familie.

| Ismylife a răspuns (pentru aryana1991):

In viziunea multor femei maltratate, femeia,, trebuie'' sa fie supusa barbatului. Repet: in viziunea lor.

| paulpaul25 a răspuns:

Omul aceala de care vorbesti tu,este asa cum ziceai un om neimpilinit,un om care se da batut foarte usor, un om "uzat" de societate si de superiorii sai. Poate acum in vreme de criza atat economica dar si emotionala el se da batut, crede ca nu mai are scapare si nu isi asuma.Nu se gandeste ca poate din cauza lui se intampla toate astea, poate din cauza lui si-a pierdut slujba, poate din cauza lui familia sufera si ce face?! Se duce la carciuma si bea si bea si bea.Si vine acasa beat si isi ia sotia la bataie ca nu are el bani ca nu au ce manca si din alte sute de motive.La fel si cu copiii,el le pretinde maximul dar cu resurse minime, iar cand ei nu mai fac fata, ii ia la bataie si pe ei.Acesta este tipul de om din ce in ce mai comun in ziua de astazi.Cat despre femeie,ea saraca trebuie sa suporte toate grijile ei si mai trebuie sa il suporte si pe el care vine acasa si isi varsa nervi pe ea.Dar nu are ce sa faca! Nu are unde sa mearga,are copii,are o casa,nu are bani,nu are unde sa mearga si oricum nu gaseste un loc mai bun decat acolo, cu totul ca pe ea o doare, dar o doare cand isi vede copilasii cum sufera si se gandeste la viitorul lor si atunci se necajeste si mai mult.Eu cred ca prima data acesti oameni trebuie ajutati si apoi criticati!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Inteleg ca esti unul din copii.Trebuie vazut si motivul acestei situatii,dar indiferent de ce este, nu trebuie sa se ajunga la bataie. Daca familia nu mai poate fi mentinuta, atunci fiecare cu drumul si cu soarta lui.Situatia expusa de tine, nu este decit un stres reciproc din partea lor, se chinuie reciproc si asta nu duce decit la ura cu toate urmarile ei.Imi pare rau pentru voi. Dumnezeu sa va ajute.Numai bine.

| DolsePapusik a răspuns:

Pai eu pot doar sa iti raspund la ultima intrebare. Femeia batuta nu pleaca fiindca stie ca casatoria este un legamnt pe viata si mai ales ca va are pe voi.