| blackbone1776 a întrebat:

Vreau sa imi raspunda si sa imi explice cineva de ce se intampla urmatoarele lucruri, eu nu sunt capabil sa inteleg! Prietena mea are grave probleme cu stima de sine care se rasfrang asupra mea, se enerveaza pe mine foarte repede pentru ca tinde sa analizeze rapid si se supara din orice tachinare iar eu nu pot sa inteleg de ce, in acelasi timp imi spune ca e speriata sa nu ma piarda din cauza faptului ca ea are problemele respective, chiar nu inteleg ce e in capul ei si de ce nu are curajul sa se deschida mai mult in fata mea si sa ma lase sa o inteleg! Spune ca nu intelege cum cineva ar putea-o iubi si nu are incredere ca am sa raman langa ea din cauza problemelor ei legate de increderea in ea si se teme sa nu plec! As prefera sa-mi explice cineva care a mai trecut prin asta ce se intampla de fapt in mintea ei, as fi si mai fericit daca mi-ar raspunde chiar femei care au trecut prin asta pentru ca imi vine greu sa cred ca un barbat poate sa inteleaga acest >comportament!))

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se enervează repede. Simplu, discută cu ea aspecte concrete fără tachinare.

| Freya1 a răspuns:

Trebuie să discuți cu ea sincer despre ce o frământă.Sa o întrebi ce o nemulțumește la ea si de unde apar complexele. Poti sa o ajuți cu un medic psiholog sa se mai relaxeze dar toate astea dupa ce încerci cat de cat sa o asiguri daca o iubesti, ca o iubesti.
Persoanelor de genul trebuie sa le acorzi atenție, afectiune si complimente.Trebuie să le demonstrezi ca esti demn de incredere si ca ai răbdarea necesară cu problema lor.E dificilă situația, dar daca vrei sa rămâi cu ea trebuie sa stii ca o sa ai un pic de tras.

| blackbone1776 explică (pentru Freya1):

Am asigurat o de 1000 de ori ca o iubesc si nu mi pasa de partile ei rele, pe care ea le considera defecte. ca eu nu! uneori imi rraspunde greu la mesaje si pare ca nu vrea foarte multa atentie de la mine, nu mi prea comunica ce vrea... nu inteleg nimic

| Freya1 a răspuns (pentru blackbone1776):

Atunci cred ca ar trebui să îi spui in fata ca are toate motivele sa se teama ca o vei părăsi si cred ca, chiar e momentul sa ii spui ca tu vrei sa o ajuți dar daca ea nu vrea sa încerce să fie altfel nici tu nu poti sa faci mai mult.
Nu ai bănuieli ca te înșală, nu iti da motive de gelozie?

| blackbone1776 explică (pentru Freya1):

Pai nu... nu prea iasa din casa decat cu o prietena si cu mine, daca m ar fi inselat nu cred ca ar fi fost atat de speriata sa nu ma piarda, ca ar fi avut la cine sa mearga!

| Freya1 a răspuns (pentru blackbone1776):

Nu e neapărat. Poate sa se si simtă cu musca pe căciulă, iar daca relația cu respectivul nu ii e sigura se poate simti speriată sa anunte piardă pentru ca, cu tine stie ca are o siguranta.Sau poate face asa pentru ca vrea sa o lasi tu.
Acuma vorbim ipotetic, nu e neapărat obligatoriu sa fie asta. Cert este ca trebuie sa ii spui verde in fata ca daca mai continuă asa e posibil sa te piardă.

| cristimihailov a răspuns:

Alegerea e la tine daca tolerezi in continuare sau nu.

| siriusblack98 a răspuns:

''imi vine greu sa cred ca un barbat poate sa inteleaga acest >comportament!))'' Tu categoric esti un copil, sunt absolut convins de lucrul asta ca ai pana in 18 ani. Si prietena ta la fel. Comportamentul ei este rezultatul unei traume anterioare. Stima de sine scazuta rezulta din umilire. Iar tu nu intelegi pentru ca nu ai dobandit maturitatea necesara intelegerii si gestionarii unei astfel de probleme.

| MPersephone a răspuns:

Asta e o problema care vine de la ea, si cel mai probabil nu are nici o legatura cu tine. Reflecteaza aceasta problema asupra ta, deoarece probabil la moment esti cea mai apropiata persoana pentru ea. In loc sa comunice sentimentele ei, ea "urla" (metaforic) probleme ei, le revarsa asupra ta.
Asa problema necesita rabdare, fii tu cat mai deschis cu ea si astfel ii vei demonstra ca poate si ea sa fie deschisa cu tine. Va prinde greu la curaj, iar daca o fortezi, s-ar putea sa faca pasi inapoi, de aceea o lasi sa se deschisa la timpul ei. Dar, ii comunici ca si pe tine te afecteaza aceasta problema, ca trebuie sa se gandeasca si la tine si la cum te simti tu. O relatie e bazata in primul rand pe incredere si comunicare.

| Hannah06 a răspuns:

Nu o mai tachina in legatura cu lucrurile de care se simte nesigura. Spune-i ca nu are de ce sa isi faca griji ca tu o placi asa cum e si ca nu trebuie in general sa isi faca griji pentru ca oamenii potriviti raman langa ea oricum ar fi, orice ar fi si nu trebuie sa depinda de altii.