Salut
Aici poti gasi unle sugestii care iti pot fi de folos in relatiile cu membrii familiei: http://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/familie/adolescenti/
(rubrica Familie)
Cele bune!
Am citit ce ai scris si nu prea stiu ce sa iti zic, dar nici nu puteam sa trec mai departe ca si cum nu as fi citit.
Incearca sa stai mai mult de vorba cu mama ta despre chestiile despre care ai scris. Asta in momentele alea in care ti se pare ca va simtiti mai bine.
Nu il refuza pe fratele tau atunci cand te roaga sa va jucati, pentru ca poate si el se simte singur chiar daca ti se pare ca e preferatul mamei tale si in primul rand e fratele tau, asa ca ar trebui sa fiti apropiati.
Salut! Scuza-mi vocabularul da' mata-i o c*rva.Toata generatia asta de parinti sunt niste idioti...Sigur vrea ca tu sa ajungi ce n-a ajuns ea.Dar te-a facut ca sa te bucuri de viata nu ca sa te controleze si sa regreti. Eu zic sa-ti bagi **** in parerea lu' mama ta si sa devii ce-ti doresti... Du-te la ce liceu vrei tu, devin-o ce vrei tu. Mentalitatea ii mananca in **** mea de roboti ai comunismului. Daca ai sa o asculti pe maica-ta o sa regreti toata viata ca nu ai devenit ce-ai vrut si ca n-ai facut ce-ai vrut. Doamne ce-as vrea sa stau de vorba cu maica-ta!
Buna, imi pare rau ca ai asa o mama, mama mea a fost total diferita, imidadea libertate si imi spunea sa fac cum cred eu ca ii mai bine. dar acum nu mai poate deoarece a murit . acum stau cu tati si avem o relatie perfecta, imi damulta libertate si stie ca daca vreau cv obtin, nu are treaba cum ma comport la scoala si ce note iau pentru ca stie ca sunt desteapta si daca nu pot mai mult nu imi cere, orkm nu conteaza asta acum. deci, eu zic sa nu o asculti pe maicata, iti spui tot ce te doare in fata, critico fa-o cum vrei tu pentru ca ai dreptut la ce copilarie ti'a dat, nu fa dupa ea nimic, o sa iti para rau mai tarziu daca ai mers pe cerintele lui maicata. fi tu insuti si nu te gandii ca oare ce o sa fie dupa ce ii spun., nu... spune-i OF- ul tau in fata ca ea crede ca poate face ce vrea cu tine..si pana la urma poate ii bagi mintile in cap, si daca ea a avut asa copilarie trebuie sa o ai si tu? sa isi descarce nervii pe tine ca ei i ciuda ca tu poti avea alta viata? asta e, nu ii vina ei si nici a ta,... succes :*
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre! Am decis sa voebesc cu mama si a decurs totul bine.A spus ca daca eu simt asa, e numai vina ei si ca nu ar fi trebuit sa ma streseze asa.Doar ca isi doreste foarte mult sa ajung cineva in viata.
Cum am mai spus si in "intrebare" chiar avem amintiri minunate impreuna si pot spuna ca sunt norocoasa sa am asa o familie.Da, ne certam, dar cine nu o face? Are niste idei comuniste in cap, pe care bunicii mei i le-au bagat in cap.Cred ca ar trebui sa ma stradui cat pentru.un 8 la mate si ea sa nu mai faca atata caz pentru o nota.:*
Sincera sa fiu nu stiu ce au mamele din ziua de azi...mai cunosc mame de genul asta! Daca nu si.a dorit copii de ce v.a mai facut?
Eu consider ca esti o fata buna si ambitioasa! Nu te schimba pentru o nebuna de mama pe care o ai!