Pai spune-i asa:
Mama, tu imi spui mereu ca pot sa-ti spun orice.De fiecare data cand iti spun ceva te tipi la mine ca am facut ceva gresit. Eu iti spun pentru ca am gresit si am nevoie de sfaturile tale, dar nu mai vreau sa te tipi la mine. Asa eu nu o sa-ti mai spun, ca sa nu te enervez, dar eu tot am nevoie de ajutorul tau.Asa ca te rog frumos sa ma asculti si sa accepti ca am gresit, ca sunt si eu copil si stii ca nimeni nu-i perfect.Sa-mi dai un sfat bun cand stii ca am nevoie de el fara sa te tipi si sa te enervezi.
Sper ca ti-am fost de folos:*
O zi buna!
Buna.Pay... ii spui :Mama dar nu mai tipa ca nu e nevoie; [nu am facut nimic grav.], dar sa nu tipi si tu la ea, pentru. ca atunci nu e bine deloc. Pa-pa:*.
Incearca si asa :
Mama, vreau sa-ti spun ceva dar sa nu te enervezi si sa nu tipi, ca altadata nu-ti mai spun,
dupa care ii spui ce ai de spus
Pai ii spui frumos, nu te rastesti la ea si ii spui cand este bine dispusa ca daca e suparta si ii mai faci si tu nervi!
Pai incepi asa:mama vreau sa-ti spun ceva:..., Nu te ingrijora nu e nimic grav(chiar daca e)si la sfarsit ii dai un pupic si ii spui ca ai treaba in alta parte si pleci.tot tipaca descreierata dar pana cand te intorci ii trece
Si mama mea e la fel...si ma enerveaza la culme dar cand am ceva sa ii spun mai intai ii zic:mama iti zic ceva dar nu vreau sa tipi sau sa te enervezi ca nu ai de ce. mi-ai zis ca pot sa-ti spun orice si relatie dintre noi trebuie sa fie una buna asa ca te rog sa nu tipi sau sa te superi(si dupa ii spun ce am de spus
)