Este foarte greu de dat un sfat corect, mai ales ca noi nu cunoastem deloc situatia, respectiv care este cauza neintelegerilor si daca unul este mai vinovat decat celalalt.
Tot ce poti face tu este sa discuti cu fiecare in parte, sa le spui ca ii iubesti pe amandoi la fel si ca doresti sa-si rezolve problemele si sa ramana impreuna. Ar fi bine sa ceri ajutorul unor persoane apropiate parintilor si care au influenta asupra lor si sa-i rogi sa le dea sfaturi de impacare. De asemenea poate ar avea succes o consiliere psihologica. Succes si numai bine!
Buna draga Elena cred ca un consiliu de fam ar fi bine venit, nu crezi? vb cu ambii si explica-le ca rolul lor pe Pamant e sa aiba grija de fam intemeiata si sa va ocroteasca atat pe tine cat si pe mami tau, daca tu crezi ca ei se mai iubesc, incearca sa ii inpaci, si explica-le ca nu vrei sa ramai traumatizata in urma divortarii lor, pentru ca doresti ca fam voastra sa fie un intreg asa cum a fost pana acum, incearca sa vezi ce au de zis...o zi buna si noroc mult
Buna Elena! Si parintii mei s-au despartit.Am trecut demult peste si in cazul meu era inevitabil.Incearca sa vorbesti cu ei.Asta cred ca este singura solutie.Acum depinde de varsta ta...era bine daca ne-o spuneai.La o anumita varsta nu mai poti face nimic. Daca ei nu se mai inteleg inseamna ca nu mai au nimic in comun.Aici intervii tu.O persoana pe care trebuie sa o creasca, sa o ajute, care are nevoie de o familie. Explicale ca tie iti este greu si ca ar trebui sa se mai gandeasca.Folosestete de tine, de sentimentele lor pentru tine.Macar sa amane aceasta decizie pentru ca dupa, timpul o sa rezolve, or sa fie clipe in care se vor intelege etc.
Sper sa reusesti!
Daca ei nu se mai inteleg tu nu ai ce sa faci. mai bine asa decat sa se ajunga la scandaluri si mai mari sau sa se ia la bataie. sa zici mersi ca ei te iubesc si au grija de tine.alti barbati iti bat nevestele si copiii. poate ei inca mai sunt impreuna doar pentru ca esti tu la mijloc si vad ca tu nu vrei ca ei sa se desparta.insa asa e viata.lasai sa faca ce vor si arata-le ca esti de acord cu deciziiile lor. bafta si sorry.
Daca se iubesc,se vor impaca. daca nu,nu te poti baga,asa e viata, poate vor fi mai fericiti unul fara celalalt, fara certuri.numai bine.
Elena, nu cred ca-i poti ajuta din pacate. Sunt oameni maturi, au problemele lor, mai ales cum ai mentionat, ca sunt casatoriti de 14 ani, deci daca ar fi avut doar un conflict minor, ar fi trecut usor peste si nu s-ar fi ajuns la divort. Stiu, sunt constienta ca iti este foarte greu sa-i vezi tot timpul certandu-se, dar din pacate nu-i poti ajuta. Observ ca esti o fata foarte inteligenta, dar tu, copil fiind, nu vad cum i-ai putea ajuta. Totusi sa speram ca-si dau seama ca divortand, iti fac tie un mare rau, si poate vor gasi o cale de mijloc.
Oricum, orice s-ar intampla, trebuie sa fii puternica!
Iti urez toate cele bune!
Este treaba parintilor tai ce vor sa faca in continuare. Daca nu se inteleg nu au de ce sa se suporte unul pe celalalt, iar tu nu prea ai ce face.Ar trebui sa-i intelegi.
Dacă îi vezi 100% hotărâţi în a divorţa,cred că tu ar trebui să stai deoparte şi să-i laşi să ia singuri decizia bună pentru ei. Dacă vezi că mai există o speranţă în a se împăca,încearcă să vorbeşti separat cu fiecare. Să vezi ce gândesc,ce îi doare,ce i-ar putea face să se simtă mai bine.După,îi iei împreună la o discuţie în care încerci să-i atingi în "punctul sensibil",respectiv să le aminteşti de iubire. Asta a fost lucrul care i-a unit, asta ar trebui să-i şi ţină împreună.Aminteşte-le de momentele frumoase şi fă-i încet încet să zâmbească. Este greu să-ţi spunem noi exact cum să procedezi pentru că nu ştim exact ce este între ei. Când a fost cazul meu, eu am făcut ce te-am sfătuit pe tine şi a mers. Baftă!
Pai daca ei nu se inteleg e mai bine asa descat sa sufere...eu zic sa lasi lucrurile sa mearga de la sine, iar daca mai exista o speranta de imparcare sigur o vor gasi si isi vor da seama ca se iubesc si ca au un copil care nutrebuie dezamajit pici succes
Eu zic sa mergeti cu totii la un psiholog/sociolog ceva de genu si dezbateti problema si nu stiu poate ii mai indupleca psihologul/sociologul sa se se impace doar au o fata de crescut
Multumesc tuturor pentru sfaturi! La unele dintre ele m-am gandit si eu si am incercat, incerc si o sa incerc sa le pun in practica.Andrei m-a intrebat cati ani am (exprimandu-se altfel)...am 13 ani si nu am freate/sora...deci imi este destul de dificil. Unele persoane au vrut sa stie de ce s-au certat. Dintr-un motiv prostesc dar cu vorbe grele.Chiar daca e un motiv protesc tot mi.am auzit unul dintre parinti sa spuna ceva in genul:"divortam". Asta m-a afectat tare mult.
anonim_4396 întreabă: