| Swetlly122 a întrebat:

Heii TPU! Astăzi am plecat de la jobul meu de ospătar.Am lucrat de pe 13 până azi pe 30 o zi da una nu și pe zi stăteam 13, 14 ore. Am primit doar 400 de lei și multe jigniri din partea șefului că am tupeu jegos că o să aiba grija sa nu mă mai angajeze nimeni și că fac manevre. Faza e că nu am făcut absolut nimic din toate astea ci doar aveam un produs pe casa băut din cauza clientului nehotărât și îmi trebuia anulat iar șeful credea că îl bat intenționat și că fac manevre și fur dar tot bacșișul îi dădeam la împărțit, nici macar 1 leu nu luam. Si în plus am 17 ani și nu prea mă duce gândul la șmecherii pentru că nu mă lăcomesc absolut deloc la bani. Și șefa și șefu îți săreau in cap din orice greșeală, nu țineau cont că nu ești "mare " și la vârsta și la aspect ca ei. Daca ar fi venit un control sau o protecție ceva credeți că i-ar fi amendat? Și cam cat m-au păcălit la bani?

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Contract ai avut? In caz ca nu explica situatia la itm si vor avea ei grija sa primeasca AMENDA + vor gasi si altii fara acte in regula, tu ai motiv sa le bagi ca lucrai prea multe ore pe zi. Le poti zice ca ai plecat doar cu 400 de lei de la ei si nu stii daca te-au facut la bani. Daca aveai contract la fel poti sa le arati ca nu era respectat

| NLS a răspuns:

Fa o reclamatie la protectia muncii acum ca nu mai ai de-a face cu ei.
Daca nu ai avut contract de munca, trebuie sa ai dovezi ca ai lucrat la ei, ceea ce e mai greu de obtinut.

Daca ai avut contract, in mod normal trebuia sa respecti si tu perioada de preaviz si abia apoi puteai face reclamatii.

Sfat: cauta pe viitor joburi unde ai control mai bun asupra situatiei.
Sau fa o specializare si incearca sa-ti deschizi ceva (manichiura, pedichiura, coafor, ) sau fa un curs de bucatar daca iti place sa gatesti, poti ajunge departe daca te tii de treaba.

| sadrian46 a răspuns (pentru NLS):

Reclamația la protecția muncii nu prea ajută, au mai încercat și alții.
Ai o experiență de viață în plus, pentru care ai plătit prețul.

| Raizing a răspuns:

Din moment ce nu te-a obligat nimeni sa muncesti, leagea nu prea are cu ce sa te ajute! Mai rabda si tu pana iti gasesti alt loc de munca(asta in caz ca ai nevoie de bani) Daca nu ai prea mare nevoie de bani, nu te mai du...
ps: si tu poti fi tras la raspundere ca ai lucrat fara contracthappy

| kornelus a răspuns:

Salut!
Ai avut contract de munca?
Se poate ca din data de 13.06-30.06 sa fii fost in preaviz.
Inteleg din ceea ce ai scris ca ai primit doar 400 lei(extrem de putin avand in vedere ca erai 13-14 ore)
Daca ai avut contract de munca, cat iti era trecut pe contractul de munca?
Si contractul era scris ca esti 12 ore?
Unii oameni sunt mai frustrati, si atunci cand cineva greseste indiferent de mica ar fi greseala isi varsa nervii pe cine apuca.
Daca nu ai avut contract, si ar fi sesizat cineva, sau ar venea un control bineinteles ca erau amendati.