| Gabitaa29 a întrebat:

Heii TPU! Va rog ajutati-ma este vorba despre tatal meu. Am 13 ani si el inca ma mai trateaza ca pe un copil deparca nu as sti sa fac nimic si cand vorbesc la telefon si vorbesc despre un baiat imi zice ca eu numai asta stiiu si sa nu ma mai auda si ma face de ras in fata prietenilor nu mai suport! Mama mea a murit cand eu aveam 11 ani si stiiu ca tatal meu incearca sa faca totul cat mai bine dar pana la un anumit punct acum am 13 ani nu mai sunt un copil si am nevoie de libertate eu zic ca nu e nimic rau daca vorbesc despre un baiat sau daca sunt indragostita e ceva normal la varsta asta. Nu vorbesc urat, nu fumez, nu consum droguri, nu beau. Eu zic ca sunt ok..Azi vorbeam la telefon si doar am zis numele acelui baiat si s-a enervat.Ce as putea sa fac sa ii explic ca am nevoie de mai multa libertate si ca nu mai sunt un copil gen sa nu stie absolut nimic despre viata? Dau fundita :*

Răspuns Câştigător
| ForYouBaby a răspuns:

Incepe sa ii areti ca esti mai matura ca totusi ai crescut si ca nu ai asa de mare nevoie de protectia lui nu in exces ma refer pentru ca el incearca sa te protejeze prea mult luandu-ti astfel libertatea de care ai nevoie, inceraca sa vorbesti cu el sa ii spui ca nu faci nimic rau, spune-i ca ai nevoie da mai mult timp liber fara "predicile " lui bineinteles ca el te vede ca pe un copil mai ales ca el a ramas singur ca sa aiba grija de tine, de obicei taticii isi vad copii ca si niste bebelusi chiar si la 18 ani laughing stai linistita :* poate doar o discutie cat se poate de sincera cu el si o sa te inteleaga o sa fie bine :*

10 răspunsuri:
| Niculae_Edy_1995 a răspuns:

Spune-i sa fie mai intelegator si ca sti ca vrea sa iti faca toate poftele, si incearca sa il faci fericit mereu. eu asa am procedat

| TequilaG a răspuns:

Incearca sa ii explici cum sta treaba.

Apache
| Apache a răspuns:

E adevarat ca parintii usor usor trebuie sa iti acorde putina libertate...

Dar la 13 ani ESTI inca un copil, fie ca iti place fie ca nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine,daca ar fi sa am o fata de 13 ani as prefera sa fumeze decat sa fie indragostita...
De fapt cred ca nu m-ar deranja nici daca ar bea putin, asa un pahar inainte de masa.Numai sa n-o aud ca s-a amorezat, intelegi? Pentru ca o mahmureala mai trece cum mai trece, dar cand o incepe sa stea toata ziua plansa ca n-o mai place baiatu, s-a rupt filmu...

| darrio2007 a răspuns:

Indragostita la varsta asta? Atractie fizica, da.Nu dragoste.Chiar daca tie ti se pare normal sa stii ca nu este.De ce nu iti place sa recunosti ca inca esti un copil? Inca depinzi de el.Te imbraca, iti da sa mananci etc.Nu este usor nici pentru el sa creasca o fata.Singur.Pune-te in locul lui.Viata in doi (cu o sotie)este mai usoara.Decat singur si cu un copil.

| Everithyng1922 a răspuns:

Buna, intr-un fel tatal tau vrea sa te protejeze, nu este nimic rau in acest lucru acum ca mai exagereaza este normal! Ai o varsta destul de mica...si esti copil.
Incearca sa-i explici ca ai crescut si sti ce este bine ce este rau (chiar daca tu nu prea sti.) Libertate in sensul ca vrei un prieten ..nu cred ca va accepta ..scuze sunt sincera.
Si inca un lucru..il stiu din experienta ..nu-i spune ca gata tu nu mai esti copil! Acest lucru nu te va ajuta fiindcael atunci va crede ca esti de tinut in casa toata ziua.
Noroc!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Vreau să-ţi sugerez un articol care te poate ajuta. Îl găseşti aici: http://www.jw.org/......e-in-mine/

Sper să te ajute!

| milan9 a răspuns:

Scuza-ma, dar o persoana de varsta ta inca mai este un copil happy si nu are rost sa sa negi frumusetea cestei varste a inocentei... happy
Apoi, in general o persoana indragostita, sau in general o fata aproape la orice varsta este foarte vulnerabila si are nevoie de protectie...
La fel de vulnerabila si la fel vei avea nevoie de protectie (bineinteles intr-o abordare diferita, matura a tatalui tau fata de tine) si la 20 de ani si mai tarziu...

| milan9 a răspuns:

E bine sa nu-ti doresti sa invati ce cont propriu ceea ce ai putea invata din greselile altora...
de la neascultarea parintilor (asa batuti in cap cum sunt sau ni se pare uneori a fi) vin cele mai crunte experiente de viata, cu efecte ireversibile sad
Lasa-ţi orgoliul la o parte. Părinţii sunt cam printre singurele persoane fata de care nu se merita sa-ti manifesti orgoliul sad

| milan9 a răspuns:

Pretuieste experienta ei de viata la maxim (invatand inclusiv din greseli) sau altfel, viata te va forta sa regreti ca nu ai facut-o!

Nu intotdeauna sfaturile parintilor sunt stralucite, dar cele care indeaman la precautie, la siguranţa, la o viaţă morala sunt intotdeuna 100% valabile.
Viaţa (şi "vieţuitorii" ei) este prea marşavă pentru a fi altfel, pentru a merita sa ai incredere in cineva... fara sa-l verifici ani de zile;

Da, expreienta de viata a parintelui tau va putea si pe viitor de acum inainte sa ajute sa EVITI multe drame ale compromisurilor pe care un copil, un adolescent, un tanăr din nestiinta ar risca sa le facă...