anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Heiii TPU! Am o mare supărare pe inima.Va mulțumesc din suflet că existați! Deci. Astăzi am primit o jignire foarte urâtă la adresa mea din cauza unei persoane,pe care o consideram fiind o fata buna și chiar prietena, fiind o fata cu bune maniere dar m-a jignit și m-a făcut să mă simt în ultimul hal și sunt și supărată pe mine că am tăcut.Deci sa va explic cum a fost faza.Ea avea un cuvânt în cap și nu îi venea în minte,apoi am zis eu un cuvânt pe care am bănuit că ăla era,dar nu a fost așa și mi-a spus "taci fă dracu de napârță" și eu chiar nu sunt asa,voiam sa ii spun "mai napârt e ala de jigneste ", dar nu am vrut sa creez conflicte si am tacut, dar am regretat.M-am simțit enorm de rău venind din partea ei jignirea asta. Toata ziua am plâns și am adunat și eșecurile, jignirile la adresa mea și am început să mă consum și mai rau. Oare daca ar fi știut că m-am consumat atât mă mai jignea? Și de ce ar jigni un om pe cineva, nu se gândește la ce simte persoana jignită?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Nu ai nevoie de consolare, sau nu ar trebui să ai. Nu trebuie să pui la inimă când un idiot face ce ştie el mai bine, să fie idiot.
Când oferi prea multă atenție unei persoane care nu merită, totdeauna te va trata "de sus" aşa că mai bine fii foarte atentă pe cine accepți în jurul tău.

Răspuns Apreciat de Editori
| qwertpro a răspuns:

Salut,ei bine nu trebuie sa iei totul atat de adanc.Tot ce e posibil ca prietena ta a spus acest lucru doar in gluma, sau din furie.Ea nu cred ca a stiut ca te va jigni astfel.Eu cu cel mai bun prieten al meu la fel mai avem unele obiceiuri de a mai face glume unul pe seama altuia, si ambii uneori mai exageram, dar nu luam niciodata la suflet ceea ce spunem, pentru ca stim ca nu e adevarat. Oameni care sa te jigneasca vei mai intilni multi, si nu trebuie sa iti pese asa tare de prostiile pe care le zic.Sunt sigur ca acea fata nu e cu nimic mai buna de cat tine.Fiecare are propriile sale opinii.Sunt sigur ca nici tu nu ai cele mai bune ganduri si pareri legate de ea, dar pe ea nu o intereseaza, de ce pe tine te-ar afecta atunci? E bine ca ai tacut, uneori nu are rost sa ne punem cu acei oameni cu care e imposibil sa ducem o discutie eficienta. Daca-i raspundea-i inapoi, ai fi putut face mai rau.Nu mai lua la suflet tot ceea ce spun altii pentru ca unii dintre ei asta si vor,ca tu sa suferi din cauza prostiilor spuse de ei. Data viitoare, daca cineva mai indrazneste sa-ti spuna asemenea cuvinte, nu-l lasa sa te jigneasca, si arata-i ca nu esti de loc afectata, pentru ca indiferenta uneori este o arma puternica.Sus capul si nu te mai gandi la ceea ce a fost pentru ca nu mai poti schimba nimic oricum.Trebuie doar sa iti schimbi modul de a percepe cuvintele celor din jur, si aceasta situatie nu te va mai afecta de loc.

7 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Nu trebuie sa iei la suflet orice reactie a unei persoane. Sunt persoane care nu spun de a jigni persoana, ci in gluma. Asa le este stilul lor chiar daca nu il cunosti indeajuns. Nu toti suntem perfecti. Acum nu trebuie sa pui zid in fata ei din cauza reactiei ei, treci mai departe si data viitoare ii poti da replica, dar fara sa superi. Ceea ce ti-a zis, consider ca nu te-a jignit, ti-a zis sa taci, in acest fel o derutezi si mai mult si cand ai un lapsus, nu iti vine atat de repede ceea ce doresti sa spui, oricat ar incerca persoana de langa sa te ajute. Nu lua la suflet, nu trebuie sa plangi pentru asta. Esti inca o copila, lumea e plina de multe, te vei lovi si de alte vorbe mult mai dureroase decat ceea ce ai auzit tu de la prietena ta. Nu ti-a spus-o in nume de rau, nu o mai lua personal orice vorba.
Fruntea sus!

| Swetlly122 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Mulțumesc mult? Dar eu m-am gândit că ea se bucura să vadă că și eu mă gândesc la ce se gândește ea.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Swetlly122):

Nu toata lumea reactioneaza de cum dorim noi. Ia-o ca atare si puternica la ceea ce vei auzi de acum incolo.

| sabin89 a răspuns:

Cu ocazia asta mi-am mai îmbogăţit si eu vocabularul. Nu stiam până acum de cuvântul "năpârţă". O să încerc să-i aflu etimologia.

| Swetlly122 a răspuns (pentru sabin89):

Înseamnă ceva bădăran, in sensul că ai fi din topor.

| Hammurabi a răspuns (pentru sabin89):

Năpârț/năpârță vine din zona munteniei, mai precis zona Argeșului.
E folosit în sensul de nătărău, tălâmb, prost.

| Swetlly122 a răspuns (pentru Hammurabi):

Daca tot ai venit aici pe întrebarea mea și te ai uitat la răspunsuri, de ce nu îmi pui și mie un gând de consolare?happy

| Hammurabi a răspuns (pentru Swetlly122):

Nu ai nevoie de consolare, sau nu ar trebui să ai. Nu trebuie să pui la inimă când un idiot face ce ştie el mai bine, să fie idiot.
Când oferi prea multă atenție unei persoane care nu merită, totdeauna te va trata "de sus" aşa că mai bine fii foarte atentă pe cine accepți în jurul tău.

| Freya1 a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa te consoleze nimeni pentru atata lucru.
Nu cred ca vrei sa auzi cum se vorbeste in casa la unele familii, nu intre doi prieteni.Incearca sa nu mai fi asa sensibila si alintata.

| Andreeush a răspuns:

Nu mai pune la suflet toate comentariile răutăcioase. Îți faci rău.
Ar trebui să ai grijă cu ce fel de persoane te împrietenești.

| Subsemnatul123 a răspuns:

laughing
Te-a jignit, asta nu este nimic. Nu mai vorbesti cu ea si gata. Nu realizezi ca exista pe lumea asta oameni care te vor moarta doar pentru ca existi, si tu bocesti ca te-a jignit o fufuzula. Probabil si varsta e de vina, probabil esti foarte tanara si sensibila. Nu te mai lua dupa toti incultii.

| DanyDav a răspuns:

Doare din cauza faptului ca a venit de la cineva la care nu te asteptai deloc, cineva in care aveai incredere si la care probabil ai tinut mult.

| syriaHotelsWithPool a răspuns:

Se simtea proasta ca nu-si putea aminti cuvantul pe care voia sa-l spuna asa ca te-a jignit in speranta de a-si alina eul. Iart-o.