anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hello am o problema cu tata. Sper ca aveti rabdare sa cititi.De ceva vreme imi ia mobilul fara sa-mi ceara si vorbesste la el vreo 20-30 de minute si daca fac cost suplimentar pe mine ma cearta, dar nu numai asta ii problema.De fiecare data cand vine acasa nu conteaza ce fac da ma alunga de la calculator si nici macar nu ma lasa sa-mi inchid messengeru' sau opera, pe care am cateva site-uri importante pentru mine si mi le inchide angry ca cica din cauza asta se blocheaza calculatorul. Iara faza cu messengeru il lasa deschis si se holbeaza la lista mea si cu cine vorbesc. Acuma ajungem la partea cea mai "faina" ...niciodata nu ma felicita daca am o reusita la scoala sau daca am facut ceva de care nu se astepta nimeni sa fac si mereu gaseste motive sa ma certe(anul trecut chiar de ziua mea si-o gasit sa ma certe) si cand imi da ceva de facut nu ma roaga ci imi da comanda de parca as fi o slujnica straight face. Sincer m-am saturat si am incercat sa vorbesc cu mama dar zice ca nu are ce sa-i faca si ii adevarat deoarece ii omul care el tot timpul are dreptate si care nu asculta de nimeni...chiar nu mai stiu ce sa fac please help me! Scuze pentru greseli, daca sunt.

P. S. Astea is doar cateva exemple, nu vi le scriu pe toate ca ma apuca nervii cand ma gandesc

Răspuns Câştigător
| Sin a răspuns:

El n-are telefon?
Daca are atunci pune mana pe telefonul lui.Sau alt obiect personal la care tine el.
Impune-te in fata lui, da-i de inteles ca trebuie sa te respecte.Si ce daca esti copilul lui, el e adultul si tu copilu si alte reprosuri pe care ti le adreseaza. EL e cel care trebuie educat.Sa invete ca in primul rand esti o persoana care are propriul caracter si drepturi.Fiecare individ in parte are dreptul la intimitate, la lucrurile lui personale si asa mai departe.
Daca vede ca nu poate sa te mai controleze atunci o sa se potoleasca.Vede ca nu te mai afecteaza.

7 răspunsuri:
| Sin a răspuns:

Nici mama ta nu poate sa-l puna la punct?
Lasa-l sa vorbeasca de unul singur.
Ignoranta doare cel mai tare. Daca nu-l bagi in seama o sa se dispere si mai tare, e foarte orgolios.

PS :Buna alerege cu HIM!

| oracoluldindelphi a răspuns:

E cam nasol. Si maica-mea e la fel si nu am gasit un raspuns pana in zilele astea. Ma rugam si numaram zilele pana sa intru la facultate ca sa scap, si intr-adevar asa a fost. Incearca sa nu mai pui la inima desi stiu ca e foarte greu. Nu ai ce sa faci sau cum sa il schimbi. Asta e el, si asa va fi mereu. Doar sa aveti o discutie din aia "foarte serioasa" si sa "il pui la punct" si sa ii zici ce te doare ca sa te descarci. Desi nu va rezolva nici asta problema ate vei simti mai bine.
Succes!

| fif2002 a răspuns:

Si daca te enervezi ce rezolvi? Ignora-l si o sa vezi cum fierbe, cand are chef de cearta zambeste si ignora-l...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ai ce sa faci decat sa il ignori. Cum a zis @Sin, ignoranta doare. Asa e si tatal prietenului meu si nu il baga in seama. Toata viata i-a reprosat ca e nu stiu cum, ca e prost( desi el e f destept). El mai are o sora si a intrat la facultate privata si din cauza asta el a fost nevoit sa intre la stat(ceea ce e f greu). Parintii lui nici macar nu au simtit ca fiul lor e la facultate. Cand ii cerea bani mamei lui ii zicea ca nu au pentru ca trebuie sa ii plateasca facultatea lu` sorsa. Din cauza asta ca a fost cam invizibil in familia aia si sora lui e mai favorizata a invatat sa uite, sa treaca peste, sa fie indiferent cu cine e indiferent cu el. Cred ca nici lui nu ii place sa fie asa dar nu are ce sa faca.decat sa se certe mai bine tace. Cred ca asta ar trebui sa faci si tu cu tatal tau. Iti dai seama ca mama ta nu are ce sa faca pentru ca s-ar certa si cu ea. Asta e firea lui. Daca zici ca de ceva vreme e asa, poate e stresat intr-o problema si se gandeste numai acolo. Poti avea o discutie cu el sau macar o incercare si vezi si u ce zice, cum reactioneaza. Altceva nu stiu...astept vesti :*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am inceput sa-l ignor...adica el ma certa si eu dadeam din cap ca bine nu se va mai intampla...incerc sa par extrem de calma ca si cum nu mi-ar pasa, dar aseara am crezut ca incep sa urlu la el ca mi-a luat mobilul de la incarcat si a inceput sa se joace pe mobil si eu trebuia sa dun pe cineva si nu aveam numarul numai acolo si i-am zis ca se descarca bateria la care el a raspuns ca nu-i pasa ca am timp sa-l incarc maine

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci azi l-am ignorat toata ziua si chiar functioneaza l-am vazut cum turba si incearca sa se bage in seama dar nu-i reusea laughinglaughing abia ma abtineam sa nu rad laughing. Sper ca o sa se prinda ca el ii devina pentru tot.Multumesc tuturor pentru ajutor:*

| ioana147 a răspuns:

Nu e bine nici sa il tratezi cu indiferenta cum zice fif2002, deoarece cine stie ce iti mai poate face. Deci asta mi se pare chiar enervant, si eu m-as supara ca si tine. Pai asta e greu de raspuns. Ce sa faci? Nu stiu.Incearca si tu sa te mai imprietenesti cu el, sa vva intelegeti mai bine, ai grija si cu calculatorul, nu salva arhiva de la messenger, sa nu-ti vada conversatiile, incearca sa ai grija sa nu il enervezi. Te duci intr-o zi la maica-ta si ii spui si tu ca nu stiu cine s-a luat de tine la scoala, un baiat mai mare si ca sa vina cineva sa se ia de el, poate atunci o sa ii pese de tine, daca asta vrei tu sa spui, sa iti este indiferent, ca si cum tu nu ai exista, asta este un lucru foarte enervant!