| Bia1Trice a întrebat:

Hello big grin... Pai sper ca n-am gresit categoria. Motivul pentru care m-am decis sa pun o intrebare e relatia mea cu mama. Nu de mult s-a recasatorit, cu ea stau cel mult 5-6 luni restul anului cu bunica. Mama este foarte stresata si banuiesc ca se descarca pe mine, ea cand intra in camera si ma vede la pc zice "Iar pe calculator iar pe muzica iar pe mess iar iar!" si uitati asa imi strica buna dispozitie... da adevarat stau 3-4 ore dar in rest teme, invatat, curatenie cateodata mancare si la culcat. Nici nu ies in timpul zilelor de curs. As vrea sa port o discutie cu ea am incercat dar ea radea si o lua drept gluma. Cand vine vorba de baieti nu am avut probleme si imi tot reproseaza ca nu a fost rece ca a fost deschisa la orice subiect etc etc. Deci daca ma puteti sfatui big grin.

Răspuns Câştigător
| trashcan a răspuns:

Ai putea sa te faci 'invizibila' pentru ceva timp. o zi.sa vedem ce zice. Daca observa 'absenta' ta.Sau,fii in preajma ei, si fii tacuta, posomorata, sa vedem daca te intreaba ce ai.Atunci vei vedea daca intr-adevar te observa, si ii pasa.happy
Cand vine acasa, renunta odata la toate lucrurile care pentru ea sunt o repetitie iritanta, si vzi ce zice, daca observa faptul ca nu mai faci lucrrurile alea.Si daca obsreva, intreab-o de ce nu are timp pentru tine? Intreab-o daca nu te iubeste, ca sigur o sa o atingi.Nu are cum sa raspunda 'nu'. Spune-i ca, speri s anul regrete timpul pierdut vreodata, cand va fi prea tarziu, si atunci 'roata se va intoarce'. Intreab-o daca tine mai mult la nou 'sot' decat la tine, si atunci vezi ce zice.
Nu stiu.thinking Oricum, eu iti doresc succes, si noroc!:-s >big grin

5 răspunsuri:
| niknip a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa eviti sa ii mai dai mamei tale motiv sa te certe.De exemplu cand este ea acasa ofera-te sa o ajuti la treburile casnice si cand nu e acasa atunci te poti juca pe calculator. Incearca sa o intelegi si gandeste-te ca poate ea nu vrea sa te supere dar cateodata rabuneste poate ca nu isi doreste asta. Daca mama ta e ocupata si mereu contracronometru e de inteles reactia ei. Fi mereu in jurul ei cand e acasa, vb cu ea abordand diverse subiecte, vorbeste deschis ce ea cerei ajutorul si nu te feri.Arata-ti atasamentul fata de ea si ea se va schimba si va fi asa cum doresti.Incepe incetul cu incetul sa vorbesti cu ea si ea te va asculta cu siguranta.Insa trebuie sa o intelegi ca si ea ca si fiecare mai are si zile proaste.
Ofera-te sa o ajuti si sa o asculti si tu pe ea si sigur si ea va face la fel! Succes! happy

| marpey16 a răspuns:

Nu stiu. Chiar nu stiu, si nu stiu daca iti pot da sfaturi pentru ca si eu am probleme cu mama, uneori chiar grave. Ai putea sa te duci la psihologul scolii sa-i povestesti si sa-l rogi sa vorbeasca el cu mama ta. O sa asculte un adult. Cred ca asa e cel mai bine. Si eu ma gandeam sa fac asta...

| Amylee_1318 a răspuns:

Am trait si eu sentimentul asta in care mama se descarca pe tine, pentru ca nu are pe cine altcineva in fata happy e un sentiment care la adolescenti nu prinde deloc bine, ba chair ajung sa nu mai suporte situatia in cauza. Incearca sa ii explici ca ai si tu placerile tale si ca ai vrea sa te inteleaga, si ca la randul tau o intelegi pentru faptul e ca se ingrijoreaza pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnisoara, in momentul in care constientizezi la maxim, ca mama, tata, dupa ce am implinit majoratul, nu mai au treaba cu consumatiile noastre ci le impunem ideia si nu doar ideia ca sintem majori si platim noi totul mi se par incorecte tot felul de proteste. Dar ca noi coexistam, majori fiindi, pe spatele altora indiferent daca-s parintii nostri sau nu mi se pare un act demn de cea mai umilita mila.

| citahidan2 a răspuns:

Mhhh,daca-mi spuneai si mie mia multe detalii, poate puteam sa te ajut. straight face Trist Zel. Iubi bubi! big grin