| Adelina13062014 a întrebat:

Hello.

Sunt intr-o relație de aproape un an.
Ca orice cuplu si între noi sunt tensiuni.
Problema reala o reprezinta familia lui, ma-sa și sora lui.
Sora acestuia a făcut recent 16 ani și având un anturaj de copii de bani gata vrea sa fie în trend.
La cererea soacrei sa zic asa s-a mutat la un renumit liceu de fițe din capitala.
Problema este ca ma-sa ne-a bătut un apropo cum ca nu i-am oferit surorii lui un cadou, dar a existat unul, nu pe gustul si bugetul dorit.
Mai exact sora lui vrea ultimul model de IPhone și ma-sa i-a comunicat lui ca are nevoie de 3000 de lei, iar restul pana la 5000 sau cât costa telefonul respectiv ii pune de la ea.
Mna, înțeleg ca cei din ziua de astăzi sunt atrași de astfel de chestii, dar nu poți veni sa ne tragi de mânecă și sa ne spui de la obraz ca vrei bani pentru mofturile copilului.
Prostul evident ca nu m-a întrebat și pe mine și a scos banii de pe card fata sa ma anunțe, banii respectivi erau pentru concediu și concerte.
Ideea este ca sora acestuia deși are 16 ani, iar eu 29 îmi vorbește de sus și ma cam ia peste picior.
Odată mi-a zis ceva de genul: dar tu de ce nu te duci sa îți pui gene, unghii? Nu îți permite bugetul sa dai 300 de lei pe luna?
Sa numai zic de faptul ca prostu' meu ii cumpăra chestii pe ascuns, ii plătește taxiul zilnic pana la liceu.
Am discutat cu el pe tema asta, dar răspunsul a fost ca e sora lui și ca nu se uita la bani.
Ce as putea sa fac?
Nu îmi convine sa muncesc și banii sa se ducă pe fițele unei mucoase de 16 ani.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
26 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

"Ca orice cuplu si între noi sunt tensiuni." Partial e adevarat. In orice cuplu apar tensiuni. Nu si in rest. La voi nu sunt tensiuni ca in orice cuplu. Sunt mult mai mari. Altfel, nu ti-ai permite de doua ori in 12 fraze sa il faci de doua ori prost, chiar daca e "prostu' meu". Nu faci prost pe cine iubesti. Asta e clar. Si intre mine si sotia mea sunt tensiuni uneori, si sunt mari, dar niciodata nu mi-am permis in 15 ani sa o fac proasta.
Cred ca tu il desconideri in anumite actiuni (de aceea e prost, zici tu), si de aceea aveti parte de tensiuni. El simte asta si in timp relatia se deterioreaza, sentimentul se duce, si devii a 5-a roata la caruta pentru el. Si atunci e normal ca familia sa primeze. Char daca sora-sa e fita. E sora lui, la urma urmei.
Ce ai de facut? Nu prea mai ai ce face, la modul general vorbind. Relatia e pe duca. Ar trebui sa repari tot ce ai stricat cu atitudinile tale in care l-ai considerat prost. Si cand se aduna, incit sa duca la tensiuni, devine cam imposibil.
In privinta banilor, e simplu. Nu ai ce face daca e vorba de banii lui. Daca e vorba de banii tai, e altceva, tai pur si simplu accesul la sursa in ce priveste familia si sora lui. Ai acest drept, esti prietena cu el, nu si cu familia sa. Problema insa se complica daca tu vezi banii lui ca fiind ai vostri, si vrei sa ii cheltuiti doar voi. Daca relatia e pe duca, nu mai e asa, si de aceea el isi ajuta familia fara sa te intrebe pe tine. Oricum, chiar daca nu ti-a zis-o, stie ca il consideri prost in ce face, si de aceea nu te mai intreaba.
Eu cred ca problema e nu numai la ce face el, in cazul in care ai dreptate, ci si la atitudinea ta fata de el. O atitudine corectadin partea ta, chiar si atunci cand a gresit, nu l-ar fi dus in postura sa fie mai deschis fata de ai sai. Dar, daca a fost luat de prost, chiar si in chestii unde stia ca e OK totul, nu e de mirare ca nu mai tine cont de cel care il face prost.

Bula
| Bula a răspuns:

Evident, un mic cadou se cuvine, dar la un pret modest (pana la 100 lei), fiindca nici logoditi nu sunteti (inca).

Eu faceam cadou un telefon "iPhone 16", desenat pe o coala de hartie. tongue
Astfel, fiecare isi arata fata adevarata: cine intelege gluma, radea. Cine se supara, inseamna ca este doar un materialist fara sentimente, de care este bine sa te tii cat mai departe.

In ceea ce priveste contul: n-am inteles ai cui bani sunt in el. Daca sunt banii prietenului sau familiei, atunci n-ai cuvant de spus.
Daca sunt bani munciti de tine si nu ti-a cerut acordul, atunci se cheama furt si se procedeaza ca atare, la excluderea lui de la acces la cont.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

De asta ar trebui sa aveti fiecare banii lui, si sa ii intalniti doar cand platiti chestii.
Daca e vorba si de banii tai, ar trebui sa opresti chestia asta. Nu are decat sa o cadoriseasca din salariul lui. Separa banii tai de ai lui, ca oricum s-ar putea sa fie necesara o despartire pe viitor, daca e din ala lipit de familie.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Buna,

Imi pare rau pentru situatia prin care ai trecut. Da, nu este ok ce se intampla.

Legat de probleme cu familia, nu ai ce sa le faci, nu poti sa ii controlezi pe ei, rudele sau... cine o mai fi. Poti doar sa nu faci ca ei. Discutii o sa fie mereu.
Un oarecare lucru ce ar conta, ar fi sa invatam din asta si sa stim ce sa nu facem in propria familie cand o sa fie cazul.

Legat de probleme cu pro... iubitul tau, aici treburile stau putin mai diferit.
Este relatia ta, sunt sigur ca vrei sa ai o relatie cat mai frumoasa. In timp ce pentru domnul si doamna de la etajul 2, relatia lor este intr-un anume fel, si pentru alte persoane este diferita, la fel este si pentru voi.
Voi stabimiti ce va place si ce nu.

Iar daca ai de gand sa stai o viata langa o anumita persoana, fa tot ce poti pentru a fii fericita. Pentru ca nu este relatia altora, ci a voastea. Deci merita sa faci ce vrei pentru a putea fii fericita.

Si pentru a face asta, unul dintre cele mai importante lucruri, pe langa iubire, este comunicarea si intelegerea. Ai spus ca ai vorbit cu el. Vorbeste mai mult. Fa-l sa inteleaga exact la ce te gandesti si sa iti ofere feedback-ul asteptat. Se poate sa nu fie asa. Insa incearca.

Nu iti convine ca a luat bani, nimanui nu i-ar conveni. Sa faca lucruri de genul fara sa te intrebe, daca tu vrei sa te intrebe, iar... nu este placut. Sa zica asta despre sora lui, ca nu se uita la bani? Pai si legat de tine?

Ar trebui sa il faci sa inteleaga cum te simti, si sa se schimbe. Depinde de tine cum si ce vrei sa faci dupa.

Sunr convins ca la inceput, lucrurile stateau mai diferit. Incearca sa ii amintesti asta. Este pacat sa nu te simti bine in acea postura.

Si ca o parere care nu o sa te ajuye, dar totusi... ce vrea fata aia? Telefon de ultima generatie? Pai cam exagereaza putin. Inteleg ca se lasa influentata de "moda" si trend, dar atat timp cat majoritatra telefoanelor noi si nu foarte scumpe... sunt bune, si nu suntem milionari, nu cred ca este convenabil si eficient sa i se indeplineasca aceasta "mica" dorinta.

Numai bine si intelegere va doresc ^_^

| Sophieka a răspuns (pentru DoarBogdan):

Bogdi, mereu cu raspunsuri aparte!

Insa din nefericire, oricat ai explica unora ce e gresit sau ce te deranjeaza... Nu inteleg sau nu vor sa inteleaga, si, nimic nu se schimba.

| DoarBogdan a răspuns (pentru Sophieka):

Hei Sophi, mersi big grin
Ce mai face tu?

Da, am vrut doar sa ii atrag atentia cum ca ar trebui sa aiba mai mult grija la ce isi doreste ea intr-o relatie.
Nu i-am spus sa se desparta sau sa ia o decizie radicala. Ar fi foarte usor sa spunem asta, dar nu suntem in locul ei.

| Sophieka a răspuns (pentru DoarBogdan):

Bine Bogdi. M-am mutat si imi ocup timpul cu serviciul, treburile casnice si cu diverse activitati pentru o stare de spirit cat mai buna si crestere spirituala. Dar tu?

| DoarBogdan a răspuns (pentru Sophieka):

Super. Pe unde?

Acum ca zici asta... am cam neglijzat partea mea de spirit. Ar trebui sa ma reapuc.
In rest... tot asa.

| relian a răspuns:

Ce sa faci? Daca tu muncesti, atunci pune banii tai deoparte, sa nu aibe acces :prostanacu " tau cum zici laughing iar daca intreaba de ce faci asa, ii raspunzi pentru ca tu ai familia ta si vrei sa investesti in familia ta, adica tu cu el nu in familia lui.

Dar nu te opri aici.Iti pui banii pe un cont separat,apoi toate cheltuielile le bagi pe din doua,iar prostu sa vedem ce o sa faca laughing
Sincer eu daca as fi fost in locul tau,nu stiu ce ai vazut tu la asta cu care esti, dar sigur bun nu este.
Deci te-ai grabit sa te mariti, uite asa ai dat peste un prostanac. Daca vezi ca face figuri si nu-ti accepta conditiile, il saluti din mers, adica il lasi, ai 29 de ani,esti tinarta si nelinistita laughing sa vedem el ce o sa faca.
Deci asta este un papagal,scuze ca o zic,un papa lapte,unu ce il conduce masa cum vrea.
Ce barbat este asta frate? Asta e inca copil si asa va ramane toata viata,o sa hamaleasca pentru familia lui.,
El tot la fam lui trage,adica masa,sorasa,se poarta ca si cum nu ar avea familia lui.
Deci eu zic ca ar fi cazul sai dai papucii si sa iti gasesti un barbat normal, zic normal, pentru ca prostu asta nu-i normal.
Nu stiu ce ai vazut la el, dar o relatie nu se bazeaza doara pe cum arata parteneru, asta banui ca ar arata bine la fata, in rest nu stiu ce te-a atras la el.
Pe sorasa nici nu trebuie sa o bagi in sama.Tu femeie de 29 de ani stai la discutii cu plozi de astia rizgiiati? Eu in locul tau daca sa zic ma intilnesc intimplator cu individa aia,odata nu o bagi in sama, daca te saluta, raspundei asa fara sa te uiti la ea, ATENTIE nu o saluta tu niciodata prima, indiferent de situatie. Apoi daca vrea sa intre in discutie cu tine nu o b aga in sama, adica ea cand iti adreseaza ceva vorbe tu fate ca nici nu auzi laughing asta e tot.

Dar ma mira cum la 29 de ani te conduce un prost cu o rizgiata si cu soacrata, ce nu dai 2 lei pe tine.
Deci poate ca si tu nu esti departe de ei laughing ori esti prea moale, dar sa te lasi asa exploatata, sau condusa de un prost si compania nu stiu ce sa zic.

| Sophieka a răspuns (pentru relian):

Bine scris, Relian!

| relian a răspuns (pentru Sophieka):

Eu asa as face,asa si fac cu ce femeie sunt,pentru ca fiecare are placerile lui,deci daca e sa ne facem fiecare placerea,atunci fiecare cu banii lui,dar toate cheltuielile pe din doua,daca iti mai ramane bani de dat altora fa ce crezi.Dar si in cazul asta,nu mai suna a familie, adica ea cu el, una e sa iti faci placere pentru tine personal, alta sa muncesti ca prostu pentru fosta ta familie si pentru ce? Auzi cadouri alese de aia laughing eu, nu mai zic ce le faceam, pe puneam un rahat de pisica intr-o cutie si ia cadou special laughing

| Freya1 a răspuns:

În ziua de azi mai sunt familii de genul si nu ai ce sa le faci.

Poti sa discuți cu iubitul tău si sa ii spui ca tu nu esti obisnuit cu astfel de lucuri, si ca nu iti pare ok si sa rezolvați. Daca nu poti sa discuți deschis cu el, folosesteti bani tai doar pentru tine, iar el bani lui doar pentru el.

| Hammurabi a răspuns:

Păi nu ai decât două variante.
Îl accepți așa cum e, cu toate rahaturile astea și cu familia lui în spate. (nu există posibilitatea de a discuta cu el și a-l face să înțeleagă, îți garantez asta; și chiar dacă ai discuta și ar accepta pe moment, mai târziu toate astea se vor transforna în reproșuri )
Îl lași și pleci.
Ai pierdut aproape un an cu el, dar măcar n-o să-ți strici toată viața.

| Emma30555 a răspuns:

Cu banii lui poate sa faca ce vrea dar cu ai tai nu. Si daca el are asa multi bani, sa te duca in concedii fără să intre în banii tai. Dacă totuși nu îi convine atunci trebuie să si o discuție cu el si sa ii explici ca nu esti de acord sa faca risipa de bani in conditiile in care voi munciti pentru fiecare banut

| Furnicuta000 a răspuns:

Familia va ramane familie pentru el, nu ai ce face. E posibil ca sora lui sa se maturizeze, sa-si ia job pe viitor, sa nu mai ceara bani si sa se poarte mai frumos dar asta nu cred ca se va intampla prea curand deci e decizia ta daca vrei sa mai continui asa

| CostinAlamariu a răspuns:

Sincer sunt șocat ca există astfel de oameni. Parerea mea e sa le spui că nu ai bani pentru că faci donații la diverse cauze. Atunci o să ai "moral high ground" și ele n-o să aiba ce comenta. Dacă totuși comentează rușinează-le că nu le pasă de cauze sociale.

| Legion7X a răspuns:

Să fie fiecare cu banii lui. Tu ai banii tăi, cardul tău sau cash, el pe ai lui este simplu. Ce treaba ai tu cu banii lui că îi cumpara soră-si nu stiu ce? Lasă-l pe el să își dea seama ce face. Nu-i mai impune nimic despre sora lui. Probabil n-o să îi cumpere prea mult timp, sau să îi faca anumite pofte. o să constientizeze și el acest lucru, dar trebuie rabdare. Ea Deocamdata este mica la 16 ani și rasfatata. Vreti sa plecati în vacantă. Tu pui o parte din bani, el la fel.

Atâta timp căt nu sunt și din banii tăi, nu trebuie sa te doară. nu da senzatia că ești invidioasa sau te bucuri de banii lui. Acordă-i timp.

| Sophieka a răspuns:

Tu il faci pe el prost, dar tu cum esti, cand iti faci viata cu o astfel de persoana si familia lui?

| 1997onur a răspuns:

Copilul asta e sadic rau laughing))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa va despartiti, aia trebuie sa faci.

| NunuNini a răspuns:

"prostu' meu"
E bun un prost la casa, nu-i asa?
Ca altfel, de ce ai mai sta in relatia aia?

| Mopmop a răspuns:

Fa-l pachet si trimite-l la masa si sorasa!
Nu vad de ce trebuie sa contribuie la cresterea ei.
Restul sunt povesti.

| MrAM a răspuns:

Fa-l sa inteleaga ca tu esti familia lui acum si persoana cu care va construi in viitor.

| Ella66 a răspuns:

Fi impunatoare sau schimba l

| Ella66 a răspuns:

Meriti ceva mai bun