Probabil prin post liceiala aia a vrut sa te ajute sa treci peste temerile astea si sa poti sa iti creezi un viitor mai bun nu este nimic atat de rau in asta.Iar despre fatul ca iti iei liber de la munca pentru o pentrecere chiar mi se pare un gest de imaturitate.
Daca tot nu te mai intelegi cu ea de ce nu iti iei tu un job bun si nu pleci de acasa sa iti iei o chirie si sa faci exact ce vrei fara sa te mai "sacaie" mama cu " aberatiile" ei cu care te preseaza?
Eu in locul tau as incerca sa o linistesc pe mama, ca precis si-ar face griji pentru mine daca ar vorbi asa. As incerca sa vorbesc cat mai mult cu ea, sa-i povestesc visele mele, ideile mele, problemele cu care ma confrunt si apoi i-as pune intrebari despre experienta ei.
E mare lucru sa ai o mama si e pacat sa va irositi timpul cu neintelegeri. Pretuieste-o cat o ai!
Eu nu mai pot face asta.
Buna. Aoleu, dar ce are cu tine de te chinuie asa? Cum sa faci postliceala aia din moment ce tu esti sensibila la ace si sange? Ai incercat sa stai de vorba cu ea? Ati avut vreun moment de cumpana in relatia voastra de mama—fiica? Ai suparat o candva cu ceva? Totusi trebuie sa fie ceva pe fond care a dus la atitudinea asta din partea ei.
In primul rand, esti majora? Daca ai facut postliceala, banuiesc ca da. Atunci, trebuie sa vorbesti cu mama ta deschis si sa o faci sa inteleaga ca trebuie sa aiba incredere in tine.
Pana la urma esti majora si oricat ar incerca sa te protejeze de a nu face greseli, e imposibil.
Uneori oamenii trebuie sa-si traiasca viata si cu bune, si cu rele, si cu esecuri, si cu victorii. Numai asa poti progresa ca fiinta.